Recap: Leiden Marathon

IMG_3308

Leiden Marathon? Heb ik een marathon gelopen? Zou wel heel mooi zijn, maar nee dat ws niet het geval. Ik liep de 5km nightrun tijdens het Leiden Marathon weekend. Uiteraard in de prachtige stad Leiden. Voor mij was het heel spannend, want het was alweer een tijdje geleden dat ik een 5km had gelopen vanwege (once again) die stomme blessure. Hoe is het gegaan?!

Al drie jaar achter elkaar loop ik tijdens het Leiden Marathon weekend. Drie jaar geleden liep ik daar mijn eerste 10km, vorig jaar liep ik zelfs de 5 en de 10! Elk jaar eigenlijk met mijn vader. Of nouja, met…. We gaan er samen heen maar lopen apart. Dit jaar ging dat dus niet, want ik liep de 10km niet. Balen!
Toch had ik al een tijdje in mijn hoofd dat ik deze wilde proberen, misschien zou de 5km wel lukken.

De afgelopen week voelde mijn knie weer een stukje beter en kon ik wat meer proberen. Ook  met aanmoedigingen van andere mensen hoor, zelf ben ik nog te angstig om een stukje meer te gaan lopen! (wat een blessure wel niet doet he)
De run vond plaats op zaterdag 26 mei en zelfs die dag liep ik nog te twijfelen of ik mee zou doen. Uiteindelijk moest ik mijn vaders startnummer halen en heb ik ter plekke besloten het erop te wagen. De zenuwen bleven de hele tijd, tot in het startvak! Steeds was ik gefocust op hoe mijn knie voelde: Had ik last? Voelde ik daar wat? Zo frustrerend!

Het was een nightrun en de start was ook echt pas om 22:30 uur. Behoorlijk laat dus en echt al wel donker! Een aantal mensen droeg lichtjes. Maar ik had zo last minute besloten mee te doen… Niet meer aan gedacht!
In de meute stond ik te wachten in het startvak.. Mijn jasje om mijn middel geknoopt (ik wilde niet ook nog terug naar de tassen afgifte na de race. Dus dan maar 5km met mijn jasje slepen!). Ik probeerde wat dynamisch te rekken en kletste met een meisje dat naast mij stond te wachten, die overigens erg enthousiast was. Vraag me af hoe het haar vergaan is!

Het startschot ging en ik ging rustig van start. Zo heel snel kan ik tegenwoordig ook niet meer en mijn tempo was wel het laatste waar ik me druk om wilde maken!
Eigenlijk liep het best lekker. Een momentje voelde ik mijn knie, maar dat was maar heel weinig en al heel snel weg! In het donker kan ik, zonder mijn bril, niet zo goed zien… Dus ik volgde blindelings de menigte door de woonwijken en de stad.

Mijn horloge trilde: De eerste 10 minuten waren voorbij en ik mocht even wandelen. Ik voelde mijn knie echter totaaaaal niet, dus ik besloot door te lopen. Gewoon proberen, toch? Hetzelfde na de volgende 10 minuten. Ik liep gewoon lekker! Behalve dan dat het echt nog enorm warm was (zelfs rond een uur of 11 ’s avonds… Bizar!)
Op zich liep ik heel erg lekker, behalve dat ik na een tijdje last van mijn buik kreeg. Maargoed, liever mijn buik dan mijn knie natuurlijk! Ik teken ervoor!

Na iets meer dan 34 minuten bereikte ik de finish (tja, niet zo snel, maar daar ging ik ook niet voor) en dat zonder te wandelen tussendoor! Toen ik tot stilstand was gekomen kwam ik er pas achter hoe warm het eigenlijk was. Mijn hoofd blies helemaal op en ik stond even te wankelen.. Even mezelf weer herpakken, voordat ze die medaille om mijn hals deden! Die had ik binnen!

IMG_3309

De nightrun zelf vond ik trouwens niet zo heel bijzonder. Sommige mensen droegen verlichting maar heel veel (waaronder ikzelf) niet. Ook vond ik de stad helemaal niet zo leuk versierd. Af en toe wat lichtjes, maar niet veel. Zo jammer, want een nightrun kan zo sfeervol zijn! Zeker in zo’n stad als Leiden….

Na het lopen moest ik nog een heel eind teruglopen naar Leiden Centraal en toen ik de trein pakte was het ondertussen al 23:50uur. Ik appte mijn huisgenootjes dat ik toch echt nog even moest douchen als ik thuis kwam en ging met een eiwitreepje rustig in de trein zitten.
Thuis was het nog wat yoga om de spieren te rekken, foamrollen (want ja, goed herstellen!) en lekker douchen. Wat is het dan laat he, als je eigenlijk een keertje thuis komt!

Deze 5km is weer in the pocket en ik ben een happy bunny! Zondag fietste ik nog rustig uit in de gym en voelde mijn knie ook eigenlijk prima. Hopelijk vanaf nu weer lekker bouwen! 🙂 Tot de volgende race!

Een gedachte over “Recap: Leiden Marathon

  1. Vervelend van je knie maar gelukkig bleef hij rustig tijdens de run! Jammer dat het niet echt verlicht was, zou toch denken dat ze daar meer aan zouden doen met een thema run. Goed bezig hoor, je mag trots zijn 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s