Op naar Berlijn!

DSC01071

Eindelijk was het afgelopen weekend zo ver: Mijn marathon schema stond te wachten in mijn mailbox! Vol verwachting opende ik de email van Rob Veer, ook mijn trainer on the road to New York. En nu dus weer richting Berlijn! Hij had duidelijke plannen over mijn trainingen, maar ook over de marathon zelf. Welke? Je leest het hier!

Een marathon is natuurlijk een heel eind. 42,195km om precies te zijn. En of ik dat zou gaan halen met nog maar 96 dagen te gaan? Ik had geen idee. Daarom vroeg ik hulp van Rob, die ook mijn schema’s maakte voor New York. Hij zou vast wel weten hoe ik zou moeten trainen en waar ik moest beginnen! Mijn knie voelt de laatste tijd wel een stuk beter, dus het was in ieder geval weer tijd om te gaan bouwen!

Dus… Rob had een idee, en om eerlijk te zijn verbaasde me dat niet eens zo heel erg. Zijn idee was namelijk om niet de hele marathon in een stuk uit te lopen. Niet? Hoor ik je al vragen. Maar nee, inderdaad niet. Ik heb een vrij slechte basis, aangezien ik de afgelopen maanden amper heb kunnen trainen, en de marathon is al zo dichtbij. Er is gewoon geen tijd meer om echt een volledig opbouwschema meer te volgen.

Mijn doel is dan ook niet een bepaalde tijd te lopen. Of nouja, eigenlijk wel: 6u15 is de tijd die ik er maximaal over wil doen, want dat is namelijk de tijdslimiet! En uiteraard ga ik wel voor die medaille. Maar verder hang ik er geen tijd aan, dat is niet realistisch.

Hoe ga ik het dan aanpakken (volgens Rob)? Ik zal mijn marathon opdelen in 8 blok van 5km. Ieder blok ren ik 4km met een tempo van zo’n 9km per uur, waarna ik een kilometer moet wandelen op 5km per uur. Jep, iedere keer een kilometer wandelen dus! Dat klinkt ontzettend gek, want na 4km ben je (als het goed is) nog helemaal niet moe! Maar van Rob moet ik zelf de regie in handen houden wat betreft het wandelen. Ik mag absoluut niet zo lang mogelijk doorrennen, want dan zou het tweede deel van mijn marathon in groot gevaar komen. En liever af en toe wandelen dan helemaal uitstappen!

Acht blokken dus met wandelpauzes. Eigenlijk een soort van interval. En dat kost een discipline. Je wilt niet wandelen en vind het in het begin niet nodig. Maar in dit geval moet het gewoon. Goed luisteren naar de trainer!
Ook mijn langere duurlopen zullen op deze manier opgebouwd worden. Maar ik heb al gezien dat het de komende 3 weken behoorlijk wordt opgebouwd. Ik ben benieuwd!

Tuurlijk had ik het liever anders gezien, maar als dit de manier is om die finish te bereiken dan ga ik daarvoor! Ik vertrouw Rob daar helemaal in, hij heeft er verstand van! Mijn start is natuurlijk verre van optimaal en ik ben al blij als ik die finish haal. En op deze manier moet dat lukken! Ik ga ervoor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s