Recap: Elfsteden Estafette

d359449b-d2bd-446d-bad9-ea8617a3a0d8

Na een paar maanden van voorpret was het afgelopen weekend zo ver! 11 meiden die het avontuur samen aangingen in het oh zo verre Friesland (of nouja, voor mij dan!) Samen zouden we 227km afleggen, hopelijk binnen 24 uur. Een paar dagen van tevoren liepen de zenuwen hoog op natuurlijk! Of het ons gelukt is? 

In oktober postte vriendinnetje Petra over een leuk idee op Instagram: De Elfsteden Estafette. Wie wilde er meelopen? Ik was natuurlijk weer eens te laat, maar doordat er iemand anders uitviel kon ik toch nog mee doen! Meteen werd ik in het team opgenomen, met een ontploffende groepsapp als gevolg! Gezellig, zo’n meidengroepje!

Afgelopen weekend was het zo ver. Na maanden voorpret en een hele hoop regelen (waarvoor ik de eer trouwens niet op me kan nemen). Op zaterdagmiddag verzamelden we bij teamgenoot Bonny, die heerlijke pasta voor ons had gemaakt en waar we nog even wat plaatjes konden schieten voor we zouden beginnen. Dat begon al ontzettend gezellig!

IMG_3505

Wissel stress

Daarna was het tijd om ons naar de start te begeven. Er reden twee busjes om ons van hot naar her te vervoeren en we hadden twee fietsen mee. De hele tijd zou er een iemand lopen, vergezeld door twee meiden op de fiets. Op die manier kon er onderling gerouleerd worden en zouden we elkaar afwisselen met lopen.
Even een voorbeeldje: Een shift die ik liep met Ilona en Mirjam. Ieder liep 4x2km (ik liep er dan eentje, omdat ik vanwege mijn knie nog niet zo heel veel aandurfde). Had Mirjam 2km afgelegd? Werd er gewisseld met een fietser, and so on. De wisselmomenten konden nogal chaotisch zijn, want we wilden natuurlijk zo snel mogelijk verder!
Als de shift klaar was en alle kilometers gelopen waren, werd er gewisseld met drie andere meiden, een heel ‘vers’ team. De busjes reden daarom steeds naar verschillende wisselpunten. We hadden dus een enorme planning met lopers, fietsers en wisselpunten (again, geen credits hierin voor mij hoor!) En die lukte verdomde goed!

57bcdef8-e1b1-4f83-8259-4b5ec9866aae

 

Ready, set, go!

Het startschot ging voor ons en Ik behoorde tot de gelukkige die mochten starten, dat was wel heel erg tof! Het eerste stukje dat we liepen was echt heel erg apart. Eindelijk kon je eraan gaan beginnen en dat was best onwerkelijk! We waren gestart om 18:00uur op zaterdag, best wel laat dus.. Je hebt er al een hele dag opzitten! Maar het ging ons goed af en ik liep zelfs sneller dan ik zelf had verwacht!

Na onze eerste shift konden we lekker even bijkomen bij de bus en kletsen over het eerste stukje van de Elfstedentocht! Het was toch nog heel wat; het in de gaten houden van de navigatie. En jep, zelfs tijdnes die eerste shift gingen we al een stukje verkeerd! (Gelukkig waren we niet de enigen en kwamen we er snel achter) Zorgt voor mooie verhalen!
We konden zelfs nog lekker thee halen bij familie van Bonny. Dat is een fijne opsteker.

01a11378-0cf7-4034-9199-5eef0075f2cd

Nachtwerk?!

Onze eerste lange shift begon zo rond 22:00 uur. Dan is het dus nog licht, maar niet voor heel lang weer. Op zich leek het me wel spannend en speciaal om in het pikdonker te lopen. Doe je ook niet elke dag!
We begonnen vol goede moed aan deze tocht van in totaal 20km (waarvan ik er 4 liep… En 16 fietste!) en op zich ging ie lekker. Het werd steeds donkerder en donkerder en wij bleven door de Friese weilanden hobbelen. Tot het op een gegeven moment helemaal donker was en we niets anders meer zagen dan de lichten van onze fietsen en onze hesjes. Bizar, maar ook zo gaaf!
We liepen een tijdje door de weilanden, maar mochten ook nog even een dorpje in (welke? Geen idee!) en liepen daar bijna een klein zijstraatje voorbij (thank god voor de navigatie op de fiets!)

Hoe gaaf het ook was, ik was ook wel blij toen we weer bij de bus waren en ik even kon slapen! Of nouja, slapen…. Dat ging bijna niet. Het was meer indommelen voor even en steeds weer wakker worden. En om 5uur moest ik sowieso weer wakker zijn, want een uurtje later moest ik weer!

IMG_3802

Benen die niet meer willen!

Om 6 uur dus, sprongen we weer op de fiets of deden onze loopschoenen aan en HUP, weer op pad voor zo’n 10km! Ik begon het stukje (had wel van tevoren even opgewarmd), maar jeetje. M’n benen wilden echt niet!! Ik ben lopen op de vroege ochtend wel redelijk gewend, maar dit was niet chill! Gelukkig ging het wel redelijk goed!

IMG_3750.JPG

Food, food, food.

Zoals ik zelf al vreesde ging het met mijn voeding niet zo heel goed meer. Je eet zo onregelmatig (voor en na je loopje, tussendoor heb je meer trek, je slaapt niet…) Dat was allemaal niet bevorderlijk helaas! We werden ook wel verwend hoor! Poffertjes die werden langs gebracht, spulletjes die waren meegenomen… Uiteindelijk liet ik het maar een beetje los en probeerde ik gewoon lekker te genieten!

Elfsteden vibes!

IMG_3800

Wat ik zelf zo ontzettend leuk vond, was dat er mensen langs de kant stonden. Gewoon, deelnemers uit andere busjes die je aanmoedigde als je langskwam.. Die toeterden als ze voorbij reden. Superleuk is dat! Ook tijdens het lopen kwamen we andere lopers tegen. Erg leuk, je zit in hetzelfde schuitje natuurlijk!

Liefde voor de meiden

IMG_3799

Want wat was het gezellig! Ondanks dat iedereen op een gegeven moment goed moe was, zat de sfeer er goed in! Iedereen had er zoveel zin in, was zo gemotiveerd… Het was super om daar deel van uit te maken! We hebben het echt gezellig gehad, lol gehad maar elkaar ook door moeilijke momenten heen gesleept!
Gezellig met elkaar geslapen in de oncomfortabele busjes, maar ook heerlijk in het gras gelegen tussen een paar shifts door. Ik heb ontzettend van ze genoten!

Laatste loodjes!

Rond een uurtje of drie moest ik mijn laatste shift lopen… Je merkt wel dat je al een behoorlijk stuk erop hebt zitten en niet zoveel hebt geslapen! De shift begon wat abrupt, want de lopers voor ons bleken ‘opeens’ al bij het wisselpunt te zijn! Ilona moest zelfs haar schoenen nog snel aantrekken!
Ook ging er iets mis met de groep na ons, die op de verkeerde plek stonden. We moesten dus een stukje verder door! Maar dat kwam gelukkig helemaal goed.

bb54a117-2a18-4b82-9dc8-9008f603c87c

We verzamelden ons met (bijna) de hele groep (minus de laatste lopers, die het laatste stuk deden) bij de finish. De laatste paar honderd meter liepen we met zijn allen, gooiden we onze handen in de luncht en konden we niet anders dan heel hard juichen! We hadden het gedaan!!!
We mochten ons Elfsteden kruisje in ontvangst nemen en dat is toch wel heel erg cool! We hadden het ruim gehaald onder de maximale 24 uur en ondanks dat ik ‘maar’ 10 van de 227km heb gelopen, ben ik nog steeds terug. Op het hele team.. Alle meiden die zo keihard gewerkt hebben dat weekend om die finish te halen. Dat noem ik nou eens team effort!

IMG_3792

Nadat we even hyper rondgedanst hadden rond de finish, gingen we terug naar Bonny voor een post-race-pasta-party! Dat ging er wel in zeg… Ik was echt zwaar kapot.
Dus was ergens ook wel blij weer naar huis te gaan! Al was dat echt een heel eind reizen nog. Rond 23:30uur plofte ik mijn bedje in na een geweldig weekend, met geweldige meiden, tijdens een geweldige race!

Dankbaar

 

IMG_3797

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s