13 weeks til Berlin!

thumb_DSC00160_1024

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

De eerste week van mijn schema richting Berlijn! Whoehoeee, wat had ik hiernaar uitgekeken! Al was ik ook wel zenuwachtig over hoe het eruit zou zien. Maar dat ik weer gericht kan gaan trainen, voelt wel heel erg goed. Kijk je mee in mijn eerste trainingsweek? Het was meteen al een drukke met een aantal uitdagingen…

Maandag

The day after… De Elfstedentocht. En die voelde ik zeker nog zitten! Ik was echt zo moe van het slaapgebrek en de inspanning van afgelopen weekend dat ik een welverdiende rustdag inlaste en op tijd mijn bed indook!

Dinsdag

IMG_3837

Lekker vroeg uit de veren (ik lag er immers ook vroeg in) om een rondje hard te lopen. Volgens mijn schema moest ik 3km loslopen, zeker na afgelopen weekend, en op zich ging dat best wel lekker!
Meestal doe ik ook een benentrainnig op dagen dat ik loop, maar dat liep dit keer even anders. Het was zo’n vervelende dag en het putte me zo uit, dat ik tegen de tijd dat ik thuis was en al mijn zaakjes had geregeld mezelf niet nog naar de sportschool kon krijgen. En af en toe is dat ook gewoon oke!

Woensdag

Vandaag werkte ik maar een halve dag, zodat ik met mijn moeder kon gaan klussen: Er moest een kast in elkaar gezet worden! Een Ikea kast weliswaar, maar wat een gedoe zeg. We zijn er van 13:30 tot 20:30 mee bezig geweest, dus dat vond ik genoeg krachttraining voor vandaag!

Donderdag

IMG_3816

Eerst een dagje werken en dan twee trainingen afleggen, dat is nogal wat! Maar geeft naderhand zo’n goed gevoel. Ik moest 5km lopen in 9km/uur en besloot dit op de loopband te doen. Het was rotweer en ik moest daarna toch benen trainen!
Helaas moest ik de loopband zo’n 3x opnieuw instellen. Ben daar dus wel weer van genezen! Het lopen was best pittig trouwens.

Vrijdag

Studiedag en daarna BBQ op mijn werk. Altijd wel een dingetje hoor, blijf het zo lastig vinden! ’s Avonds kwam er een vriendin langs, dus mijn dag was geslaagd!

Zaterdag

IMG_3823

Zou ik een dagje met mijn moeder naar de sauna gaan; heerlijk! Maar ik wilde toch nog even mijn training doen, ik had zondag helemaal geen tijd. Dus ik zette mijn wekker vroeg (zeker op zaterdag) en trok mijn hardloopkleding aan! Ik deed 7km, waarvan 4 rennen op 9km/uur (uiteindelijk wat sneller), 1 km wandelen en weer 2 rennen op 9km/uur. Op zich een prima training! Al duurt het wandelen me echt te lang, zo zonde van de tijd. Maargoed, het moet wel!
De rest van de dag genoot ik in de sauna.. Echt superfijn. Daarna was ik echter helemaal leeg en met een zes-daagse werkweek in het vooruitzicht erg behoefte aan slaap.

Zondag

Moest ik werken in het Anne Frank Huis. Veel zin om te gaan had ik niet, maar toen ik er eenmaal was en een programma had gedraaid zat ik er weer helemaal in! I love my job, serieus.
Na mijn werk kwamen mijn ouders en broers en gingen we nog even de stad in, aten we een hapje in m’n nieuwe casa en gingen we naar de film. Prima rustdagje dus!

Totaal aantal trainingen: 4
Totaal aantal kilometers: 15km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s