12 weeks til Berlin!

2c363129-b4fb-46c1-8df0-524653bae53c

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Het was een druk, maar lekker weekje de afgelopen week! Ik keek uit naar het weekend, waarin ik net wat meer vrije tijd had om lekker te doen waar ik zin in had (niet dat ik dat normaal niet doe hoor!) Mijn trainingen had ik van tevoren netjes ingepland.. Maar werkte ik ze ook af?!

Maandag

Was een fijn rustdagje! Na het werk kon ik thuis nog even rustig zitten, eten en ’s avonds ging ik met een vriendinnetje naar de bios! The Guernsey Literary Society, echt een aanrader! Geweldig mooie film, met onze eigen Nederlandse Michiel Huisman! Even een tip tussendoor.

Dinsdag

IMG_3872

Het was gedaan met de rust: Er stond een loopje en een benen training op het programma! Ik probeer ze vaak, als het even kan, nog op dezelfde dag te doen. Ik liep 5km in het zonnetje. De heenweg had ik wind mee, maar de terugweg kwam ik amper vooruit door de tegenwind! Gelukkig balanceerden daardoor de tempo’s wel!
Daarna dook ik de gym in om de beenspieren en core te trainen. Lekker hoor!

Woensdag

Upperbody dag! Ik hou graag mijn hele lichaam sterk, dus ik vind dat ik mijn bovenlichaam (rug en borst) ook niet mag vergeten. Tijdens die training doe ik ook een klein beetje cardio (fietsen) en core. Deze training heeft twee weken op een laag pitje gestaan, dus spierpijn was nu gegarandeerd!

Donderdag

IMG_3889

Was een vermoeiend en ook lastig dagje voor mij. Ik had best wat stress door de behandeling die ik had die dag en de weegschaal die niet deed wat ik wilde. Betekent dat dat ik niet goed bezig ben en alles moet omgooien? In eerste instantie vond ik van wel, maar nee… Dat is dus niet zo!
Gelukkig had ik een 6km loopje gepland staan die middag, dus ik kon mijn frustraties en stress er een beetje uitlopen. Best een lekker loopje was het en de tempo’s zaten er goed in! Na het avondeten ging ik gezellig met mijn huisgenootjes wat drinken in de stad! Good times.

Vrijdag

IMG_3893

Rustdag nummer 2 deze week! En een leuke ook… ’s Avonds kwamen er een paar vriendinnetjes en we gingen gezellig een hapje eten. Een goed einde van de week dus!

Zaterdag

IMG_3920

Best een drukke dag, die begon met een duurloopje. Eindelijk weer eens die dubbele cijfers in. Eindelijk weer 10km! Sinds Egmond, in januari, had ik dat al niet meer gedaan. Best spannend dus! Gelukkig ging het goed!
Ik liep de training net als ik de marathon zou gaan doen: 4km in 9km/u, 1km wandelen in 5km/u en dan nog 5km door bikkelen. Het was een hele fijne training en, behalve een klein steekje aan de binnenkant van mijn knie (waar de blessure niet zit/heeft gezeten) voelde ik niks!
Daarna kwam er een vriendin langs om mijn huisje te zien, ging ik naar Amsterdam om een aankoop te doen waar ik zondag heel veel plezier aan had en had ik een verjaardag!

Zondag

IMG_3946

Ik stond behoorlijk vroeg op; ik had nog iets af te ronden. Benen training numero 2 van de week! Tijdens deze training probeerde ik alle oefeningen ietsje zwaarder uit te voeren dan de vorige keer. En dat ging goed! Happy me.
Daarna at ik snel iets thuis en stapte ik op de fiets. Ja, de fiets die ik de dag ervoor gekocht had! Ik ben er zo blij mee. En nadat ik hem twee verdiepingen naar beneden had gesleept (gelukkig is ie best licht) ging ik de weg op. Heerlijk, racen door het zonnetje! Op de fiets kun je best snel een afstand afleggen en het kost relatief weinig moeite. Ik vond het heerlijk en legde zo’n 41km af! Heen en weer naar mijn oma voor een kopje thee, met daarna nog een stukje gedachteloos touren door de stad.
Daarna was ik helemaal op… En deed ik niets meer. Om deze week maar lekker lui af te sluiten, right?!

Totaal aantal trainingen: 7
3x hardlopen, 3x krachttraining en 1x fietsen.
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 21km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 40,8

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s