11 weeks til Berlin!

DSC01119

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Mijn week was iets rustiger dan de voorgaande weken. Op zich wel prettig, want dan kun je wat meer rustmomentjes inplannen. Even tot jezelf komen! Gelukkig heb ik me nog prima vermaakt hoor. Ik geef je een kijkje in mijn week.

Maandag

Wilde ik eigenlijk van alles gaan doen. Fietsen of zwemmen. Iets wat niet zo belastend zou zijn, maar waar ik toch nog mee in beweging zou zijn. Maar een vriendinnetje wees me erop dat ik het weekend al 3 trainingen had afgewerkt en dat het misschien tijd was voor een dagje rust. Ik heb het advies maar opgevolgd en het was toch stiekem best lekker!

Dinsdag

IMG_3977

Mijn eerste hardlooptraining van deze week! Ik vind het wel fijn om het hardlopen op vaste dagen te doen. Zo kun je het gemakkelijk inplannen en kom je er meteen moeilijker onderuit. Ze staan gewoon op die bewuste dagen!
Er stond 5km op de planning op 10km/u. Dat had ik al lang niet meer gedaan, op dat tempo. Ik besloot maar op de loopband te gaan, want dan hoefde ik me niet druk te maken over het tempo. Dat zou die band wel voor me doen. De training kostte me behoorlijk wat moeite. Moest een paar pauzes nemen tussendoor. Daarna deed ik nog een korte benentraining. Op zich wel fijn!

Woensdag

Was het heerlijk weer! Ik had een afspraak voor een meting op de sportschool, maar besloot daar voor nog even mijn racemonster tevoorschijn te halen en een stuk te gaan fietsen! Dat was een goeie beslissing. Ruim 15km later was het bijna tijd naar de gym te gaan. De meting achter de rug (schrijf ik op een later moment nog wel wat over) was het tijd om de rug, borst en core nog wat te trainen. Prima training!

Donderdag

IMG_3982

Vandaag was een uitdaging wat planning betreft! Ik moest gewoon werken en zou ik de avond met mijn broers naar de bios gaan (Redbad, goeie film. Aanrader!) en wilde toch echt mijn hardlooptraining gewoon doen. Hij stond dus al ingepland!
Ik besloot mijn fiets (waarmee ik iedere ochtend naar het werk fiets) te laten staan en van werk naar huis te rennen. Met een flinke omweg natuurlijk, anders kwam ik niet aan die 7km. En wat een loopje was dat zeg. Ik heb me onderweg een aantal keer afgevraagd waarom ik in godsnaam was gaan lopen?! Het was zo warm! Ik begon te snel (uiteraard, het voelde nog prima) maar takelde de laatste kilometers snel af. Maar toch, stoppen en afkappen? Nee ik wilde door. Gelukkig is dat ook gelukt en kon ik de rest van de avond lekker herstellen in de bios!

Vrijdag

IMG_3995

Een dagje werken en daarna sleepte ik mijn racemonster weer 2 verdiepingen de trap af (jep, ik woon op de tweede verdieping en hij staat nog boven) en fietste ik naar mijn ouders. Wat een heerlijk ritje! Met een mooi zonnetje zoefde ik over de weg!
Bij mijn ouders werd ik lekker verwend met een bbq en wat later op de avond fietste ik weer lekker terug naar Haarlem. Prima rondje en een heel gezellige avond!

Zaterdag

Ik moest werken bij het Anne Frank Huis. Mooie plek om te werken, voel me er altijd weer zo bevoorrecht. Na het werk was ik erg moe (niet gek als je bedenkt dat ik er al een fulltime werkweek op had zitten). De terugweg naar huis was hel (er reden weer eens geen treinen tussen Haarlem en Amsterdam Centraal) dus ik was kapot. De rest van de dag nam ik dan ook mijn rust.

Zondag

IMG_4007

Vroeg uit de veren voor een duurloopje! Er stond 10km op het programma (met een kilometer wandelen in het midden), dus ik vertrok vroeg zodat ik niet weer in de hitte hoefde te lopen. Het was best lekker eigenlijk, al merk ik dat mijn lichaam (en mind) weer moeten wennen aan het lopen.
Daarna dook ik de Sportcity in voor een benen training die ook eigenlijk erg fijn was! Kon de meeste oefeningen weer wat zwaarder doen dan de vorige workout!
’s Middags ging ik met een vriendinnetje naar het strand… Op de fiets. Dat was dus weer 24km op de teller. Het was een fijne middag. Al kwam ik volledig rood verbrand weer thuis! Maar toch, fijne, actieve dag!

Totaal aantal trainingen: 8
3x hardlopen, 3x krachttraining en 2x fietsen
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 22km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 75km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s