10 weeks til Berlin!

IMG_5209 2

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Jeetje, 10 weken nog maar! Wat gaat de tijd ontzettend snel. Natuurlijk is dat hartstikke leuk, maar aan de andere kant komt het ook wel angstaanjagend dichtbij zeg. Niet zo lang meer om te trainen… Maar dat komt wel goed, ik doe wat ik kan. Ik neem jullie weer mee in de afgelopen week!

Maandag

De eerste dag van de week en meteen weer een rustdagje. Goeie manier om je week te starten? ­čśë Het weekend had ik ontzettend veel gesport, dus was het echt wel even nodig!

Dinsdag

IMG_4016 2

Eigenlijk een standaard loop dagje voor mij, tijd voor de eerste training van de week. Er stond voor vandaag 6km op de planning. Ik was nog steeds verschrikkelijk verbrand van het weekend (de kinderen op school mochten niet aan me zitten, zoveel pijn deed het. I kid you not!) dus ik wilde het er niet op wagen en in korte broek buiten lopen. Dus in dat stralende weer… Liep ik op de loopband!
Het viel me best wel zwaar eigenlijk, maar gelukkig kreeg ik het gedaan, met daarna nog een benen training als toetje. Die ging trouwens wel echt┬áheerlijk!┬áIk kon alles net wat zwaarder pakken, which means I’m getting stronger! Yes!

Woensdag

IMG_4051

Weer van dat lekkere weer, dan moet je toch gewoon naar buiten? Mijn huid was al iets rustiger dus ik besloot een stukje te gaan fietsen. Lekker naar het strand, daar woon ik nu toch dichtbij. Ondanks het windje en een paar klimmetjes was het een heerlijk rondje!

Donderdag

IMG_4059

Meestal is donderdag voor mij ook een trainingsdag, voor het lopen dan. Het stond ook op de planning, maar mijn broertje appte onverwachts of ik mee ging naar het Hardrock Caf├ę in Amsterdam. Steven van Zandt, de gitarist van Bruce Springsteen, zou daarheen komen en hij wilde er even gaan kijken en daarvoor een hapje eten. Hartstikke leuk natuurlijk! Ik besloot mijn training te verschuiven en lekker een avondje op pad te gaan. En dat was een hele goeie keus! Het was heerlijk op het terras aan de Amsterdamse gracht.

Vrijdag

IMG_4075

Moest de training van donderdag ingehaald worden! 8km moest er gemaakt worden en het was warm! Damn, ik was blij dat ik een flesje water bij me had. Op zich ging het, ondanks de warmte, best lekker. Ik was niet ontevreden.
Bij thuiskomst deed ik nog een kleine benen- en coreworkout met weerstandsband. Hoefde ik niet helemaal naar de sportschool en eigenlijk had ik ook geen zin in een volledige workout. Met elastiek kun je het ook nog behoorlijk intensief maken! Prima workouts vandaag.

Zaterdag

Ik stond lekker vroeg op (voor een zaterdag dan) en ging op pad naar de gym. Upperbody time. Dat vind ik op zich altijd wel een fijne training! Rug, borst en core.. Ook hier merk ik dat ik sterker word en alles net even wat zwaarder kan pakken, al dan met de nodige lelijke gezichten tijdens het uitvoeren van de oefening. Het was een fijne training!
Daarna liep ik naar de markt om lekker veel fruit te scoren, de rest van m’n boodschapjes en maakte ik m’n huisje schoon (ook een vorm van cardio, right?!). s’ Avonds naar de bios en op tijd naar bed, want er stond een duurloop gepland voor zondagmorgen!

Zondag

IMG_4139

De wekker ging om 05:30uur (5:30?! Op zondag! WTFFFF) Ik moest 15km lopen en wilde richting mijn ouders gaan, dus ging ik zo vroeg mogelijk. Dan is het ook nog niet zo heel erg warm. Om 07:00 ging ik de deur uit, deed een warming up en begon te lopen.
4km – 1km wandelen – 4km – 1km wandelen -5km. Maakt totaal 15 kilometer! Ik moet zeggen: Eigenlijk ging het wel lekker en voor het eerst sinds tijden genoot ik weer een beetje van het lopen! Het was een mooi stukje, met het laatste stuk over de dijk. Ik had bijna geen wind, dat was daar wel erg fijn…
Alleen die laatste twee kilometer voelde het alsof m’n kuiten in brand stonden! (m’n billen en heupen trouwens ook). Maargoed, de laatste keer dat ik deze afstand liep was het 31 december 2017. Tijdje geleden dus! Ik was superblij dat ik dit gewoon nog kon.. En… Geen pijn aan het knietje!

Rond 09:00 was ik dus al bij mijn ouders! Daar kon ik even bijkomen voordat we met zijn drie├źn naar de Ikea gingen. Daar kon ik meteen even lekker lunchen! ’s Middags kwam er familie bij m’n huisje kijken en ik sloot de week af op een terras!

Totaal aantal trainingen: 7
3x hardlopen, 3x krachttraining, 1x fietsen
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 29 km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 21,4km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s