Ochtendloopjes, waarom zou je?

thumb_DSC00160_1024

‘Running in the morning get’s the day going!’ Heb je die quote weleens voorbij zien komen? En… Zei je volmondig ‘ja, dat klopt!’, of schudde je lachend je hoofd bij de gedachte alleen al?! Zelf ben ik altijd een avondmens geweest en lopen in de ochtend leek me dan ook verschrikkelijk. De wekker zetten om te lopen? Ga toch weg joh! Maar… Die mening heb ik wel iets bijgeschaafd! Waarom je zou moeten lopen in de ochtend? Misschien ben je na het lezen van dit artikel zelf ook wel overtuigd!
Lopen als het zonnetje net op is, of misschien zelfs nog daarvoor. Ik kon er de charme nooit van inzien. Mijn bed lag altijd veel te lekker, juist in de ochtend. De laatste tijd sta ik vaker vroeg op om te gaan lopen, en niet zonder reden!

Alleen op de wereld

Wat ik misschien nog wel het fijnst vind aan het lopen voor dag en dauw: Niemand is nog op straat. (Ja duh, de meeste mensen liggen nog te ronken onder de dekens!) Je hebt alle ruimte voor jezelf en het is zo lekker rustig. Heerlijk vind ik dat! Je hebt even een momentje voor jezelf. Muziekje op, rust in je koppie… Lekker ontspannen!
Vooral ook het idee dat jij al op bent en meteen je dag op zo’n goede manier begint, terwijl anderen nog liggen te slapen. Beter kan niet!

Goede start

Zoals ik net al zei; er is geen betere manier om de dag te beginnen! Je bent al zo goed bezig en dit kan je dag echt een kickstart geven. Je voelt je vaak energieker en gemotiveerder de rest van de dag.
Plus: Je hebt de hele dag nog voor je! Afgelopen zondag stond ik dus om 05:30uur op om te lopen.. Na mijn loopje had ik nog genoeg tijd om te genieten van mijn vrije dag!

Doorlopen

Ook echt wel een pluspuntje, zeker als je in de stad woont! Je hoeft bijna niet te wachten. Overdag zijn er fietsers, auto’s, stoplichten, noem het maar op. Steeds word je tijdens je loopje stilgehouden en moet je weer ergens voor wachten. Heel irritant, zeker als je net lekker in je ritme zit. Zo vroeg in de ochtend heb je daar dus geen last van, want er is nog bijna niemand op straat! Kun je tenminste lekker door het rode licht heen rennen (zonder voor je sokken gereden te worden)! Wel altijd blijven uitkijken natuurlijk.

Temperatuur

Poeh, in deze zomermaanden zeker een voordeel! Ik hou dan weer niet van ’s avonds lopen, dan wil ik liever tijd voor mezelf. Maar overdag is het de laatste weken echt zo verschrikkelijk warm! Een optie is dan om lekker in de ochtend te gaan.. Dan is het nog best wel koel en smelt je nog niet weg op het asfalt.

Zo zie je, dat is al een aantal redenen om je dag al hardlopend (of fietsend, wandelend, sportend… Bewegend) te beginnen! Het enige excuus dat je daar tegenin kan brengen is.. Dat je bed soms gewoon te lekker ligt! (En dat is ook gewoon helemaal prima natuurlijk!) Sport jij graag in de ochtend?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s