9 weeks til Berlin!

IMG_4180

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Wat een stress had ik aan het begin van deze week zeg.. Er was een nieuwe trainingsperiode aangebroken en ik had nog geen schema! Of tenminste, dat dacht ik. Mijn trainer, Rob Veer, had dus allang mijn nieuwe schema gemaild, maar for some reason was die in mijn spam box terecht gekomen. (Why though?! Hij heeft me al zovaak gemaild!) Stress om niets dus, ik kon gewoon lekker aan de slag!

Maandag

De dag na mijn 15km duurloop was een lekker rustdagje. Rust is ook training toch? Het was ook wel even nodig!

Dinsdag

IMG_4208

Na het werk stond er een loopje op de planning: 6km. En ondanks dat ik nog wel wat zere benen had van mijn duurloop, ging deze op best een prima tempo! Ik had weer wat sneller gelopen dan de vorige keer dat ik een 6km training had, dus ik was tevreden!
’s Avonds ging ik voor een sportmassage. Dat hebben die benen met al dat trainen ook wel even nodig op z’n tijd!

Woensdag

IMG_4211

Het was weer zulk lekker weer dat ik meteen uit mijn werk mijn racefiets twee verdiepingen naar beneden sjouwde (hoppa, krachttraining ook weer binnen!) en een stuk ging fietsen. Ik fietste naar IJmuiden, helaas over een rotpad waar ik helemaal door elkaar werd geschud. Maar alsnog was het een lekker rondje van ruim 30km!

Donderdag

IMG_4215

Donderdag is zo ongeveer een standaard trainingsdag voor mij, ondanks dat het eigenlijk helemaal geen handige dag is. Ik heb dan best een drukke, stressvolle dag. En ondanks dat hardlopen heel goed kan helpen je hoofd leeg te maken, ben ik vaak juist extra moe. Dan gaat het lopen ook niet zo lekker.
Dat merkte ik dus ook wel tijdens deze 8km. Op de helft wilde ik echt niet meer, maar ik moest gewoon nog terug! Tja, het gaat niet altijd over rozen. Om de dag nog positief af te sluiten dook ik nog even de gym in voor een benen training. Die ging echt lekker! Alles weer wat zwaarder kunnen pakken!

Vrijdag

Ik merkte dat mijn lichaam best wel moe was, dus ik plande een extra rustdagje in. Ook niet overbodig natuurlijk. En ik wist dat ik een heel leuk, maar best druk weekendje voor de boeg had! Die begon met een vrijdagavond BBQ!

Zaterdag

IMG_4511.JPG

Het wekkertje ging weer vroeg: Duurloop tijd! 05:30uur een pannenkoek eten, 07:15uur op pad voor 15km. Of nouja, 4km rennen, 1 wandelen, 4 rennen, 1 wandelen, 5 rennen. Kom je in totaal uit op 15km. Het was pittig en werd al snel warm. Mijn benen waren moe en snel ging het ook niet! Maar het is me wel gelukt, en dat is toch weer een fijn gevoel!
Naderhand stortte ik een beetje in en dook even m’n bedje in voor een oplaad momentje, voordat vriendinnetje Petra hier kwam. Samen gingen we de stad in (nog meer stappen op die stappenteller!) en ’s avonds gezellig naar Kensington! Dansjes doen tot we erbij neervielen. Su-per-gaaf. I’m telling you; ga ze een keer live zien!
Lange, maar fijne dag!

IMG_4504

Zondag

IMG_4567

Op weg naar Noordwijk met Simone en Marlou; de 10km van Noordwijk! Zelf ging ik niet lopen, maar aanmoedigen. Er waren best wel wat bekenden, dus dat was erg leuk! Ik liep wel, op m’n slippertjes, de laatste 200m naar de finish, samen met mijn vader! Dat was toch een mooi moment… Het was weer een feestje!
Bij thuiskomst ging ik nog even naar de sportschool voor een opperbody workout. Die rug, borst en core moeten ook bijgehouden worden! Dat was pittig, maar fijn. Daarna deed ik niets meer. Het weekend had er best ingehakt! Maar… Nog maar een weekje en dan; VAKANTIE!

7c56e971-40e8-4ffc-8676-64d4e9096db8 2

Totaal aantal trainingen: 6
3x hardlopen, 2x krachttraining, 1x fietsen
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 29km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 31,4km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s