8 weeks til Berlin!

DSC01078

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Weer een trainingsweek voorbij. Het gaat toch wel heel snel hoor. Berlijn komt met rasse schreden dichterbij, misschien iets te snel zelfs. Nog maar 8 weken en dan zit het er alweer op!
Maargoed, laat ik eens terugkijken naar de afgelopen trainingsweek. Het was de laatste werkweek voor de zomervakantie en net zoals veel van mijn collega’s, liep ik onderhand behoorlijk op m’n tandvlees. Mijn looptrainingen werden deze week wat teruggeschroefd, waardoor het een relatief rustig weekje was. Hoe is het uiteindelijk gegaan?

Maandag

IMG_4605

Het laatste weekje dus! Vooral de laatste dingen afronden en er toch nog eventjes aan trekken. Deze maandag vroeg een collega of ik ’s avonds een rondje door de duinen wilde fietsen en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen!
De route die zij me liet zien was prachtig! We zagen een vos (met een konijn in zijn bek) vlak voor ons de weg oversteken, kwamen langs de mooiste meertjes en fietsten bijna een groep hooglanders omver! Een geweldig rondje, met een drankje aan het strand als afsluiter!

Dinsdag

IMG_4635

Het zou een drukke dag worden, met een borrel op werk. Dus ik besloot dat ik mijn looptraining in de ochtend zou doen, zodat ik zeker wist dat ik het gedaan zou worden! Vroeg op dus, gelukkig kost dat me niet zo heel veel moeite meer. Het was best een lekker, maar toch heel warm, rondje!
Met de kinderen gingen we ontbijten bij de Ikea, lopend met zijn allen erheen. Dat was ook weer een behoorlijk eind. Goede cooking down misschien? Na de borrel ging ik ’s avonds nog even naar de gym voor een benen training!

Woensdag

IMG_4647

Vandaag hadden we zomerfeest op school. Alle kinderen konden eten meenemen uit hun eigen land. Op een school met zoveel verschillende culturen krijg je een heel scala aan onbekende hapjes! Zo ontzettend leuk, maar best veel gegeten natuurlijk. Je moet immers alles van de kinderen proeven!
Later die middag had ik erg veel zin nog een stuk te gaan fietsen! Ik besloot richting mijn ouders te gaan, een lekker rondje!

Donderdag

IMG_4649

Ik begon mijn dag weer met een hardlooptraining. Het blijft lekker, in de ochtend sporten! Het was een rondje van 5km, wat op zich best lekker was.
Na mijn werkdag was ik van plan nog even naar de sportschool te gaan, maar ik was zo moe dat ik even op de bank ging liggen. Ruim 2,5 later werd ik eens wakker, in de volle overtuiging dat ik maar eens moest ontbijten! Blijkbaar had ik het even nodig! (Het slapen dan, het ontbijt natuurlijk niet..)

Vrijdag

811b0a9a-16d1-4d1d-ab82-e11cf7383166-e1532346363350.jpg

Laatste schooldag! Een hectische. drukke dag waarin je de laatste dingen moet afronden, schoonmaken en verschuiven om het lokaal leeg te maken. Al een workout op zich!
Na werk lekker de vakantie ingeluid; borrelen met wat collega’s. En ’s avonds naar een babyshower. Een goed gevulde rustdag dus!

Zaterdag

IMG_4666

Ik wilde vandaag eerst een beetje uitslapen, het was immers mijn eerste vakantiedag! Met als resultaat dat ik dus pas rond 12uur ging lopen. Niet zo slim! Het was zo.heet. Net een sauna! Ik was zelfs blij met de stukjes dat ik wind tegen had.. Dan kon ik in ieder geval nog een beetje afkoelen.
Aan het begin van mijn training was ik best misselijk en dacht ik erover mijn training af te kappen. Maar eigenlijk had ik daar ook geen zin in, dus ik ging toch door. Uiteindelijk was het nog best een lekker rondje!
Ik sloot de trainingsdag af in de gym: Legday it was!

Zondag

IMG_4670

Vandaag lekker op pad met m’n racemonster. Te beginnen met een meeting in Pannenland (vlakbij de Kennemerduinen). Later meer over deze meeting, maar ik kan alvast verklappen: Het is superleuk!
Daarna ging ik naar mijn ouders, op visite bij andere vrienden en weer eten bij mijn ouders. En dat alles op de fiets, met flinke omwegen. Heerlijk, ik hou ervan!
Bij thuiskomst was ik wel echt extreem moe trouwens! Lekker vroeg in bed dus om uit te rusten.

34c83d4a-1da8-4769-836d-34d39c40db2b

Totaal aantal trainingen: 9
3x hardlopen, 2x krachttraining, 3x fietsen
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 21km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 106,6km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s