7 weeks til Berlin!

C0D236D5-7831-442F-9FED-A2BB1D91813A

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

7 weken nog maar! Als ik dat tegen mezelf zeg, word ik toch wel een beetje zenuwachtig. Het komt behoorlijk snel dichtbij. Het was mijn eerste vakantie weekje, dus ik kon lekker de tijd nemen voor mijn trainingen en herstel. Heerlijk! Het was best een pittig weekje trouwens (voor mijn doen) met aardig wat kilometers.

Maandag

IMG_4686

Ik begon de dag met mijn hardlooptraining. Normaal doe ik die niet op maandag, maar ach het kwam zo uit! 8km stond er op de planning. Op zich ging het redelijk, al voelt 8km voor mij best lang (moet je nagaan, hoe ver 42,195 dan wel niet is!)
Na mijn loopje besloot ik lekker het zwembad in te duiken. Even baantjes trekken, superfijn! Uiteindelijk ruim 1km gezwommen, al zei mijn Garmin totaal iets anders. Maargoed, die wilde even niet meewerken. Ik vertrouw dan maar op m’n eigen tellen! Het zonnetje scheen fel, dus ik kon naderhand mooi op mijn handdoekje gaan liggen, droog wordt je toch wel!

IMG_4689

Later op de dag dook ik de Sportcity nog even in om mijn benen kort te trainen. Dat was lekker! ’s Avonds kwam New York teamgenootje Violet gezellig langs. Lekker dagje!

Dinsdag

IMG_4706

Er stond een afspraak met een vriendinnetje in mijn agenda. Maar het was zulk lekker weer en mijn fiets schreeuwde mijn naam! Dus sleepte ik hem 2 trappen af naar buiten en ging ik lekker op de fiets naar mijn afspraak. Heerlijk, ik hou van fietsen!
Na aankomst kon ik gelukkig wel douchen (van warm weer schijn je te gaan zweten), daarna gezellig samen lunchen en bijkletsen. Uiteindelijk ging ik met een omweg bij een andere vriendin langs en daarna weer naar huis. Uiteindelijk toch een behoorlijk stuk gefietst!

Woensdag

Vandaag deed ik het wat rustiger aan, na al die kilometers in mijn benen van de afgelopen dagen. Ik ging alleen naar de gym voor een bovenlichaam training. Op zich ging dat prima, ik merk dat ik steeds sterker word. Fijn!

Donderdag

IMG_4739

Begon ik vroeg in de ochtend met mijn 8km training. Eigenlijk liep ik wel lekker, beter dan de afgelopen tijd. Dat maakte me blij! Daarna ging ik meteen door naar de sportschool: Legday! En ook die ging heerlijk!
’s Avonds kwamen mijn ouders gezellig borrelen en gingen we een hapje eten in de stad. Mooie afsluiter!

Vrijdag

Rustdag! Er stond een flinke training voor zaterdag op de planning, dus vandaag hield ik me koest. (Best moeilijk, vind ik dat!) Nouja, niet helemaal. Samen met vriendin Petra maakte ik Utrecht onveilig; lekker winkels kijken, eten en naar de film. Mama Mia, echt een aanrader als je een fijne feel good movie wil kijken! Dat was een heel fijn dagje!

Zaterdag

IMG_4833

De training waar ik toch wel een beetje tegenop had gezien: 20km! Wauw, ik had al heel lang niet meer zo’n afstand gelopen. Ondanks dat het met wandelen tussendoor was leek het zo verschrikkelijk ver!
Maar ik stond er niet alleen voor; Petra ging mee op de fiets. Ze nam water, extra kleding en gelletjes mee. Er zou me aan niets ontbreken! En het fijnst was misschien wel dat het zo gezellig was. Die 20 kilometer vloog voorbij! Ik heb ook echt heel erg lekker gelopen, dat verbaasde me wel! Een aantal keer kregen we een buitje over ons heen, maar dat maakte het alleen maar aangenaam. Koelde je tenminste een beetje af. Uiteindelijk had ik zelfs nog wel een stukje door kunnen gaan. Dat is een goed teken denk ik zo, toch?
De rest van de dag was ik best wel moe, maar wat wil je… Na die training en alle gebroken nachten ervoor door de warmte. Lekker op de bank gehangen, de Tour en een filmpje gekeken!

Zondag

Petra moest 30km lopen en ik… Ik zat thuis op de bank. Ik besloot een lekker rustdagje in te lassen. Zitten was oke, lopen was prima. Maar stilstaan… Dat vond ik toch wel zo vermoeiend! Ja ik voelde die training van zaterdag wel!
Lekker rustig aan dus. Met Petra nog even de stad in geweest en later bij mijn ouders gegeten. Goede, rustige afsluiting van de week. Maar zien wat de volgende brengt!

IMG_4852

Totaal aantal trainingen: 8
3x hardlopen, 3x krachttraining, 1x fietsen, 1x zwemmen
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 36km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 70,6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s