6 weeks til Berlin!

7AEDF311-E829-4490-AAD1-CA7253DA0492

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Oh jeetje, toen ik in de titel schreef ‘6 weeks’, schrok ik toch wel een klein beetje hoor. Zes luttele weekjes! Dat is echt nog maar heel erg kort. Nog even en je mag alweer gaan afbouwen. Maargoed, die 20km van vorige week gaf wel wat vertrouwen. Misschien zou het toch nog wat worden met mij!
Deze week was het een iets rustiger weekje. Of tenminste dat dacht ik, maar was dat ook echt zo?

Maandag

IMG_4855

Het oorspronkelijke plan was vandaag niet te gaan lopen, maar het kwam toch even wat beter uit. De beentjes voelden op zich ook prima en het was maar 5km, dus waarom niet?
Het was best een fijn loopje moet ik zeggen! Ik deed lekker rustig aan (mag ook wel na die 20km van twee dagen ervoor) en had niet echt ergens last van. Gewoon prima! Daarna deed ik nog een benen workout in de gym. Heerlijk!

Dinsdag

IMG_4859

Ik begon de dag met een upperbody workout en pakte daarna weer lekker mijn racemonster. Op visite bij een vriendin, daar heb je de auto niet bij nodig toch? Zeker niet in dit weer! Naderhand ging ik weer met een omweg naar huis. Lekker ritje!

Woensdag

IMG_4884

Wederom geen trainingen op de planning. Wel had ik een meting in de sportschool, die niet echt liep zoals ik wilde (Waarom? Lees het hier) Daarna had ik zoveel behoefte om lekker even mijn hoofd leeg te lopen! Mijn lichaam voelde goed, dus die 10km die voor morgen gepland stond kon ook best vandaag!
Ik reed naar mijn ouders en maakte daar mijn standaard 10km rondje. Het begon echt bagger, ik kon niet in een ritme komen en het voelde alsof ik vergeten was hoe ik moest hardlopen! Gelukkig ging dat gevoel na twee kilometer wel over en liep ik daarna, ondanks de warmte, best lekker!
De dag eindigde met de Champions League Kwalificatie wedstrijd van Ajax! (In winst)

IMG_4938

Donderdag

Onverwachts geen loopje, want die had ik gister al gedaan! Wel moest ik langs Sportcity, ik had een afspraak voor een nieuw trainigsschema. Meteen maar even ten uitvoer gebracht en jeetje! Dat was pittig zeg.. Heerlijke workout wel! Daarna lekker een avondje op de bank.

Vrijdag

Rustdag! Maar wel lekker Amsterdam doorgestruind en mijn stappendoel gehaald in het Rijksmuseum! Lekker en leerzaam dagje.

Zaterdag

Alweer een rustdag. Twee op rij, dat is wel een dingetje voor mij hoor. Mijn kilometers heb ik echter wel gemaakt! ik moest een dagje werken in het Anne Frank Huis, waar ik vanaf Amsterdam Centraal altijd lopend heen ga. Daarna is het trapje op, trapje af, rennen en vliegen tussen de verschillende plekken waar ik moet zijn. Maar een goeie dag! Met een mooie afsluiter toen vriendin Petra en haar vriend Björn ’s avonds langskwamen.

Zondag

IMG_4964

Tijd voor mijn lange duurloop! Jeetje, ik zag er echt tegenop dit keer. Waarom eigenlijk? Ik moest 15km aaneengesloten lopen. Dat was lang geleden (december 2017). De afgelopen weken had ik steeds wandel kilometers tijdens mijn duurlopen, voor het knietje.
Vandaag dus niet, en ik vond het spannend! Wat als ik weer last van m’n knie zou gaan krijgen? Maar.. Camelbag op m’n rug en gaan!

Het eerste stukje ging best moeizaam en kwam ik moeilijk in een ritme. Oké, sprak ik met mezelf af. Je mag bij 5 minuten even wat drinken (een paar passen snel wandelend), maar bij 5km liep ik zo lekker dat ik dat wel kon verschuiven naar 7,5 kilometer. Of misschien wel 10… Of nouja eigenlijk kon ik die 15km gewoon beter doorlopen.
En hoppa, daar was ie! Achter elkaar zonder pauze. Ik was blij als een kind! Dat tempo was nog steeds om te huilen, maar daar train ik nu niet voor. De kilometers waren binnen. Weliswaar met wat zware benen, maar ze waren er. That’s the point!

Totaal aantal trainingen: 8
3x hardlopen, 3x krachttraining, 1x fietsen
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 30,01km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 33km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s