5 weeks til Berlin!

i-4nzFTjG-X2

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

16 september komt steeds dichterbij! Nog twee zware weken en daarna wordt het tijd om rustig te gaan taperen. De afgelopen week was een aparte week, met een afgebroken training, een razendsnel bezoek aan de fysio en mijn langste duurtraining ever!

Maandag

Een heel rustig dagje. Ik wilde wel gaan fietsen, maar eigenijk had ik daar toch ook weer niet zoveel zin in. Ik deed lekker rustig aan en pakte ’s avonds een terrasje en een filmpje met mijn moeder. Goed herstel van mijn duurloop van zondag!

Dinsdag

IMG_5045

Er stond een 10km op de planning! Vol goede moed ging ik op pad en het ging ook best wel lekker moet ik zeggen. Tot ik na 3km een steek in mijn knie voelde (de bovenkant, niet waar de blessure zat). Ik wandelde even en ging toen nog 2km verder. Toen besloot ik dat het beter was te stoppen en eerst een bezoek aan de fysio in te plannen. Even laten checken! Ik moest wel nog 5km naar huis wandelen…….
Daarna nog een lekkere fullbody workout gedaan trouwens, die ging goed!

Woensdag

img_5056.jpg

Mijn fysio had gelukkig meteen tijd, dus vandaag kon ik langs! Wel spannend, ik maakte me toch wat zorgen. Voor niks uiteindelijk, want er was niet veel aan de hand! Gewoon een kleine verstapping waarschijnlijk. Hij moest wel nog behoorlijk wat los masseren, want ondanks dat ik best netjes en regelmatig mijn foamroller gebruik (vind ik zelf!) zat er best wat vast. Dat was geen prettige behandeling, daarna helemaal beurs! Maar het schijnt goed te zijn!

Donderdag

IMG_5108

Ik mocht gewoon weer lopen vandaag: 5km. Mijn been voelde nog steeds erg beurs (ik kon er ’s nachts niet eens op liggen tijdens het slapen… Serieus), dus ik deed rustig aan. Maar het was een fijn stukje!
’s Middags deed ik weer een fullbody workout in de gym. Ik had wel spierpijn van de vorige keer, maar daar heb ik doorheen getraind en toen ging het zo lekker! Happy me.

Vrijdag

IMG_5173

Een fijn rustig dagje, met een stukje fietsen tussen de buien door. Lekker om die benen toch wat in beweging te krijgen voor de duurloop die de dag erna gepland stond!

Zaterdag

IMG_5233

De dag van de lange duurloop! Ik stond vroeg op om te ontbijten en reed daarna naar mijn ouders. Er stond 25km op de planning. 25, wauw. Zelfs voor New York had ik niet zo’n lange duurloop gehad (ook vanwege mijn blessure natuurlijk), dus ik vond het echt wel spannend!
De eerste 10km deed ik alleen, maar daarna stond mijn vader klaar met zijn fiets. Hij ging een stuk met me mee. En dat is echt wel heel erg fijn! Rond 18km zat ik er heel erg doorheen en deden mijn benen best wel pijn, maar dat trok later weer even weg.
De laatste kilometer was echt killing. Echt. Steken in m’n zij en zware benen. Maar het is me gelukt, I did it!
Ik was er erg blij mee… En gelukkig niet perse last van m’n knie! (Wel van de rest van m’n lijf, haha.) Daarna lekker herstellen met sport aan op tv, met af en toe een blokje om, zodat ik nog een beetje kon uitlopen. (Vraag me niet hoe dat ging en vooral hoe het eruit zag, haha)

Zondag

IMG_5326

The day after… De 25km. Op zich voelde ik me goed! Ik werd vroeg wakker, viel daarna weer in slaap, maar vond het prima.
Ik besloot nog wel een stukje te gaan fietsen, dat mocht van de fysio (iets met actief herstel). Niet te lang, niet te snel… Gewoon chill! Ik moest toch nog iets bezorgen bij Simone, zo’n 5km bij mij vandaan, dus dat deed ik lekker op de fiets. M’n benen voelden eerst wat stijf, maar daarna ging het prima.
Verder maakte ik nog een korte wandeling, draaide wat wasjes  en pakte ik mijn koffertje!

Totaal aantal trainingen: 7
3x hardlopen, 2x krachttraining, 2x fietsen
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 35km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 29,5km

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s