Trainen op vakantie

2014-05-06 18.05.02

Je hebt het allemaal lekker voor elkaar. Thuis heb je je trainingsschema, vaste tijden waarop je gaat sporten en alles zit volledig in je systeem. Je hoeft niet eens meer na te denken over wanneer je je hardlooprondje maakt of de gym induikt. En dan… Ga je op vakantie! Betekent dat dat je helemaal niet meer kan trainen en de hele dag op je luie billetjes moet gaan zitten? Neehoor, zeker niet! Ik geef je tips om lekker door te trainen op je vakantie adres!

Heerlijk, even lekker op vakantie. De camping, een stedentrip, backpack of strandvakantie. Genieten to the max! Maar dat trainingsregime, komt daar nog iets van terecht? Het zal je misschien verrassen, maar er zijn talloze mogelijkheden om te sporten op vakantie. Een beetje in beweging blijven is heel erg fijn en vaak ook nog eens ontzettend leuk op een plek die je niet kent!

Hardlopen kun je overal!

Het enige wat je nodig hebt zijn je kleding en je schoenen! Ideaal natuurlijk. Je kn je trainingen dus ook gewoon op vakantie doen. Bedenk een leuk rondje en je ontdekt meteen allemaal nieuwe plekjes als bonus. Is het te warm? Zet je wekker iets eerder en ga vroeg op pad, zo begin je je dag ook nog eens heel goed!
Petra en ik gaan er in ieder geval volle bak voor. De marathon komt natuurlijk steeds dichterbij en de trainingen gaan dan ook gewoon door.

Gebruik je omgeving en je lichaam

Vaak kun je attributen in je omgeving gebruiken tijdens je training. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor hardlopen! Trappen en heuvels kun je daar bijvoorbeeld voor gebruiken. Soms zijn er van die speeltuinen voor volwassenen, waar je allerlei oefeningen kan doen. Of gebruik gewoon je eigen lichaamsgewicht: een circuitje met squats, push ups en lunges heb je zo in elkaar gezet!
Zelf neem ik ook mijn elastiek mee, waar je ook talloze oefeningen mee kan doen!

Zoek een sportschool op

Bijna overal hebben ze tegenwoordig wel sportscholen. Ben je echt gemotiveerd en wil je fit blijven? Dan kun je daar vast terecht! Ook nog eens leuk; je ontmoet een hoop locals in de plaatselijke gym!
Zelf heb ik het nog nooit gedaan op vakantie, maar ik zie het wel vaak voorbij komen op social media. En als je voor een langere periode weggaat, is het een goede manier om lekker door te trainen. Toen ik in Denemarken studeerde ben ik wel lid geworden van een sportschool, was hartstikke leuk!

Best wat mogelijkheden dus. Even vooropgesteld dat je gewoon door wilt trainen natuurlijk he! Het kan soms ook erg lekker zijn om je schema even gewoon los te laten en wat rust te nemen. Dat is ook prettig voor je lichaam, dan kan het even goed herstellen van de afgelopen, misschien wel drukke, periode. En wanneer kun je nou beter uitrusten dan op vakantie?
Maar ook zonder echt te trainen, kun je (op vaak speelse wijze) een hoop met beweging doen. Zonder dat je het zelf misschien wel door hebt! Hier een lijstje:

Citytrip:

  • Free walking tours. Ga je op citytrip? Dan is dit een goede manier om een stad te ontdekken en in beweging te blijven!
  • Fietsen. Ik ben Berlijn weleens doorgefietst om het halve marathon parcours te verkennen. Ontzettend leuk en makkelijk! Fietsen huren kan vaak voor heel goedkoop.
  • Gebruik zo min mogelijk openbaar vervoer. Zo zie je meestal ook meer.

Strandvakantie:

  • Zwemmen. In het zwembad, de zee. Heerlijk!
  • Strand spelletjes. Vroeger speelde je toch ook veel badminton, beachbal of volleybal? Waarom zou je dat nu dan niet doen? Lekkere variatie op het handdoekje liggen!
  • Probeer eens nieuwe dingen als surfen of suppen. Uitdaging!

Backpacken/actieve vakantie:

  • Hiken. Je ontdekt zo supermooie plekken en het is ontzettend goed voor je!
  • Kanoën of kajakken. Erg leuk om het water op te gaan. Zo zie je de omgeving weer anders!
  • Mountainbiken/wielrennen. Zo zie je meteen een groot deel van de omgeving, op een actieve manier.
  • Specifieke activiteiten. Vaak is er zoveel te doen. Zelf ben ik weleens op een actieve reis geweest en toen gingen we bijvoorbeeld paardrijden, klimmen en abseilen. Spannend, maar zeker aan te raden!

DSC05854

Zo zie je, talloze mogelijkheden om lekker aan je beweging te komen, zonder bewust te gaan trainen. Bedenk zelf even wat je graag wat je het liefst wil op vakantie en doe dat dan ook! Het is jouw vakantie. Wil je trainen? Dan vind je wel een mogelijkheid. Heb je daar helemaal geen zin in en wil je gewoon lekker je rust pakken en relaxen? Dan kan dat natuurlijk ook! Geniet lekker van je welverdiende vakantie!

DSC05863

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s