4 weeks til Berlin!

accd28c3-945c-4ad1-b969-8a9a69cab10a

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Het is weer tijd voor een update, want onderhand is Berlijn nog maar 4 weken weg! De afgelopen trainingsweek was een aparte, want ik was op vakantie. Heerlijk natuurlijk, maar als je in training bent voor een marathon moet er toch getraind worden! Lees je mee?

Maandag

img_5332.jpg

Vandaag begon de vakantie! Ik reisde samen met Petra af naar Eindhoven en van daaruit vertrokken we naar Krakau. Een dag reizen is vermoeiend genoeg natuurlijk en we kwamen pas in de avond aan. Dat werd een rustdagje!

Dinsdag

IMG_5370

Vandaag begon met een training! Na uitvoerig onderzoek zochten we een mooi park op wat bij ons hostel in de buurt lag. Niet zo heel groot, ongeveer 1,5km voor een rondje. Prima voor een training dus!
We hadden allebei een andere training. Ik moest gewoon 5km lopen, dus lekker makkelijk. Helaas had ik eerst niet door dat mijn GPS nog niet werkte en liep ik de eerste kilometer volgens Garmin ZO langzaam! Annoying.
Na de training deden we nog even een core workout uit de Nike Training Club app, maar daar waren we al snel klaar mee!
De rest van de dag gingen we naar de Zoutmijnen net buiten Krakau en liepen we veel. Uiteindelijk kwam ik uit op zo’n 32000 stappen. Poeh, goeie eerste dag!

Woensdag

Vandaag weer geen trainingsdag. Ik had een nachtje doorgehaald en was moe! Op weg naar het concentratiekamp Auschwitz kon ik in de Uber even slapen gelukkig. Het bezoek was ontzettend indrukwekkend, ik ben blij dat ik geweest ben!
Weer heel veel gelopen vandaag, prima dag dus!

Donderdag

IMG_5406

Trainingsdag nummer 2! Dit keer moesten we toevallig allebei 10km, dus dat kon gezellig samen! Zonder plan gingen we op pad en dat was hartstikke leuk! We volgden een tijdje de groene strook die om de Oude Stad van Krakau heen lag, maar sloegen regelmatig af. Waardoor we uiteindelijk een apart figuur liepen en sommige plekken per ongeluk wat vaker langs liepen. Maar het was een mooie manier om de stad te zien!
Ik merkte wel dat het andere eten en weinig slaap invloed had op mijn loopje. Maargoed, het ging best prima.
Verder weer veel gelopen! Die stappenteller draaide overuren.

IMG_5395

Vrijdag

Helaas was het vandaag tijd om naar huis te gaan. We hadden ’s ochtends nog wel even in de stad, dus we hebben lekker ontbeten en nog een stuk gelopen (en aan de rivier liggen chillen, moet ook gebeuren). Toen was het tijd om Krakau vaarwel te zeggen!

Zaterdag

IMG_5529

Lange duurloop! Dezelfde als 2 weken geleden, dus volgens de trainer zou het nu makkelijker moeten gaan. Juist… Dat verwachtte ik niet, na de week vakantie die toch vermoeiend was (veel lopen, gewoon trainen, anders eten, een drankje… Niet ideaal)
Maar ik moest lopen! Wonder boven wonder ging het (ondanks de tegenwind), nog best wel lekker. Ik had bij 10km een korte drinkpauze, maar verder best prima doorgelopen.
En ruim 9 minuten sneller dan twee weken geleden! De trainer had dus toch gelijk…
Misschien moet ik maar eens dingen van hem gaan aannemen 😉

Zondag

Vandaag moest ik werken, dus de wekker stond weer vroeg. Zeker voor een zondag. ’s Middags wilde ik nog gaan fietsen, maar aangezien er zoveel wind stond, ik gisteren had getraind en maandag weer wilde trainen… Leek het me verstandiger de beentjes wat rust te geven. Zo gezegd, zo gedaan!

Op naar de volgende trainingsweek! Ik weet al wat er op het programma staat….

Totaal aantal trainingen: 3 (die core training kun je eigenlijk niet mee rekenen)
3x hardlopen
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 30km
Totaal aantal kilometers fietsen: 0km!!

Wauw, dit is voor mij dus echt best wel weinig! Ik doe normaal altijd netjes mijn krachttraining en probeer ook nog wel te fietsen. Maar het was vakantie tijd, dus misschien ook wel goed om mijn lichaam verder wat rust te geven. Fietsen heb ik wel gemist hoor! Volgende week weer een kans…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s