3 weeks til Berlin!

IMG_5391

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Nog maar drie weken. Afgelopen week was mijn piek week, de zwaarste week tot nu toe. Daarna zou het taperen begonnen en kon ik gaan afbouwen. Hier kun je lezen hoe het mij de afgelopen, zware week is vergaan!

Maandag

IMG_5563

Vandaag liep ik een 10km training. Eigenlijk loop ik nooit op maandag, maar het kwam even beter uit. Mijn hartslag was best hoog, ondanks dat het me niet zo bizar veel moeite kostte. 66 uur hersteltijd, en dat na 10km!

Dinsdag

IMG_5732

Geen looptraining vandaag; ik ging een dagje naar Twente. Daar werd m’n fiets verbouwd door een vriend en kreeg ik klik pedalen! Daar gingen we meteen een stuk mee fietsen door het mooie Twentse landschap. Supergaaf, lekker ritje!
We deden lekker rustig aan (tsja, 66 uur hersteltijd he…). De mannen gingen soms weg voor een sprintje en ook ik heb af en toe wel even aangezet. Zo’n 100m voor huis ging ik helaas alsnog onderuit. Heel langzaam, vanuit bijna stilstand. Ach, hebben we dat ook maar gehad toch!

IMG_5582

Woensdag

IMG_5738

Een groot deel van de dag zat ik in de auto, maar het moment dat ik thuis kwam pakte ik mijn fiets uit de auto, kleedde me om en ging voor een ritje met vriendin Marlou. Dat ging echt lekker!
Daarna ging ik zelf nog voor een stukje richting mijn oma. Uiteindelijk fietste ik zo’n 53km, maar doordat mijn horloge halverwege leeg was… Helaas!

Donderdag

Vandaag was een heftige dag en ik had totaal geen energie om te trainen. Daarom deed ik het rustig aan.

Vrijdag

IMG_5746

Ik mocht weer lekker een rondje lopen, dit keer van 5km. Ik kon mijn hartslag gelukkig iets lager houden dan afgelopen maandag. Dat was wel fijn. Het was een oke rondje. Niet super, maar wel prima.
’s Avonds wilde ik nog een stukje fietsen, maar kwam halverwege in een verschrikkelijke regenbui terecht. Inclusief onweer en storm. Had ik weer! Helemaal zeiknat, met soppende schoenen, kwam ik weer thuis aan. Daarna lekker op de bank!

IMG_5749

Zaterdag

Rustdag! En een voorbereiding op mijn duurloop van zondag. Lekker hangen en niksen…

Zondag

IMG_5774

Mijn langste duurloop tot nu toe! Ever… (Behalve de marathon van New York natuurlijk) Ik was best wel zenuwachtig voor de 30km die op de planning stond. Zou het me lukken?
De eerste 5km had ik best wat moeite en kreeg ik last van m’n enkel. Dat zou nog wat worden dus! Gelukkig ging het daarna beter.
Het ging een stuk beter dan de 25km die ik twee weken hiervoor liep. Mijn lichaam kon de duurloop al beter handelen en ik kreeg pas een stuk later last van kleine pijntjes. De laatste twee kilometer was een stoeprandje op of af lopen al een hele opgave. Maar hey, ik heb het gedaan! 30km afgestreept!
Petra fietste mee en dat was heel erg fijn. Lekker een beetje kletsen tussendoor, dat leidt wel af! Zo kwam ik de tijd wel door.
De rest van de dag ging ik nog even kijken bij een hardloop event en deed ik lekker rustig aan. Dik verdiend, al zeg ik het zo!

Totaal aantal trainingen: 6
3x hardlopen, 3x fietsen
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 45km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 104km

Een prima week, met heel wat kilometers. Zowel hardlopen als fietsen! Ik ben niet naar de sportschool gegaan.. Waarom? Op de een of andere manier had ik er niet zoveel zin in en dat liet ik maar even zo. Moet ik nu wel weer oppakken eigenlijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s