Marathon: Change of plans

0a0e4cce-2e7e-40d1-bb25-07a007ef38e1

Nog maar twee weekjes en dan zit ik in het vliegtuig! Berlijn komt zo verschrikkelijk snel dichterbij. Zenuwen, maar ook heel veel excitement! En opeens was daar een email in mijn inbox, van de trainer. Change of plans. Wat? Waarom? Ik zal het je hier vertellen!

Een tijdje geleden schreef ik jullie over mijn marathon plannen. Of nouja, de plannen die mijn trainer had voor mijn marathon. Het was voor mij niet slim om gewoon de volledige marathon te gaan rennen. Mijn basis was niet optimaal (door die vervelende blessure) en het kon zomaar zijn dat diezelfde knie het tijdens de marathon alsnog zou begeven.
Gewoon zou rennen tot ik niet meer kon zou dus een mission meant to fail zijn. Dan zou ik mezelf stuk lopen en dat was niet de bedoeling. Ik zou dus 4km rennen, 1 wandelen. En dat acht keer (en een beetje). De wandelpauzes zodat mijn knie weer even wat rust zou krijgen en ik mijn houding weer wat recht kon trekken. Dat was het plan. Ja, was. Dat lees je goed!

Afgelopen weekend kreeg ik dus die email met mijn nieuwe schema, voor de komende en laatste drie weken. Trainer Rob was blij dat mijn knie het zo goed hield: ‘dat brengt een succesvolle afloop van je Berlijn-project binnen bereik!’ Aldus Rob.
Ik had hem al wel gevraagd over de wandelpauzes, want ik vond 1km best wel lang. Maar zijn advies zou ik hoe dan ook opvolgen!

Die knie, die doet het dus prima! Ik voel er eigenlijk niets meer van. Zelfs niet tijdens mijn lange duurlopen, dus dat is een erg goed teken. Daarom heeft Rob dan ook aangegeven dat het met wandelen best iets minder kan.
Als het goed voelt (!) mag ik tijdens de marathon dan ook de eerste 15km gewoon doorrennen. Daarna zijn de wandelpauzes wel handig, maar mag ik ze inkorten tot een halve kilometer. (Dus 4,5 rennen, 0,5 wandelen)

Dat is dus best een goed vooruitzicht en het betekent dat de trainer er vertrouwen in heeft! En met de trainingen van de afgelopen tijd begin ik dat ook wel meer te krijgen. Zeker na die dertiger afgelopen weekend. Dat ik dat toch kan he!!
Ik had nooit verwacht dat ik dit keer een 30km in mijn schema zou hebben zitten. Natuurlijk was die zwaar, maar dat is te verwachten. Het ging beter dan ik had verwacht.

Zie hier, mijn nieuwe marathon planning. Ik ben er blij mee, het geeft goede hoop! Al moet ik natuurlijk op de dag zelf ook kijken hoe alles voelt, dat is uiteindelijk het belangrijkste. Maar voor nu ben ik erg tevreden met hoe het gaat en hoe mijn lichaam (vooral de knie) het oppakt.
Ben erg benieuwd hoe het over 17 dagen gaat!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s