2 weeks til Berlin!

img_5627.jpg

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Met nog drie weken (vorige week) voor Berlijn dacht ik dat ik zou gaan taperen. Rustiger aan, die piek had ik nu wel gehad. Toch vond ik mijn trainingen deze week nog best pittig! Een training ruilde ik trouwens in voor een wedstrijd. Maar laten we beginnen bij de eerste dag…

Maandag

IMG_5831

Vandaag ging ik een lekker rondje fietsen met een vriendin. Haarlem – Zandvoort – Bloemendaal – Haarlem. Een mooi rondje over de boulevard. Het heeft even geregend, er stond best wat wind en zo’n 3km voor thuiskomst lag mijn ketting eraf. En… Ik weet natuurlijk niet hoe ik die erop moet leggen. Dat werd lopen naar de fietsenmaker! Verder was het een prima rondje hoor!

IMG_5825

Dinsdag

IMG_5834

Een 5km rondje vandaag. Het ging wel oké, zeker aangezien je bedenkt dat ik 2 dagen daarvoor mijn 30km training had. Na mijn loopje dook ik (na ruim 3 weken) de sportschool weer eens in. Het was fijn om weer terug te zijn, maar natuurlijk best zwaar! Gelukkig kon ik alle gewichten nog best goed dragen! Viel niet tegen in ieder geval.

Woensdag

Rustdagje, maar ook mijn eerste dag weer terug op school. Wel lekker om de rest van de dag dan even niks te hoeven doen!

Donderdag

IMG_5842

Vandaag was een zware, vermoeiende dag. Aan het einde van de dag stond er een 10km op het programma. Ik was moe, had hoofdpijn en echt geen zin. Ik pakte mijn spullen en reed naar mijn ouders, om daar een rondje te maken. Met een lusje, zodat ik redelijk dichtbij huis bleef.
Ik moest 5km lopen, als het dan echt niet ging kon ik altijd daar stoppen. Maar eigenlijk ging het wel lekker! Oké, m’n kuiten voelden echt als lood. Maar verder was het best een lekker rondje! Toch blij dat ik was gegaan!

Vrijdag

Ik moest de hele dag werken en werd daarna overgehaald te blijven voor een borrel (geen alcohol voor mij though..). Supergezellig, dus uiteindelijk kwam ik zo rond 10:00 eens thuis.

Zaterdag

IMG_5860

Er stond een vrij lange training (25km, met 4 x 4 rennen, 1 wandelen) op het programma.  Van trainer Rob had ik echter een GO gekregen om een halve marathon te gaan lopen in Dalfsen (dat ligt in Overijssel, voor degenen die dat niet weten. xD) Ik mocht het proberen zonder wandelpauzes, dus dat was heel spannend!
Uiteindelijk heb ik de hele halve marathon (haha) kunnen rennen, zonder pauzes. Dus ik was erg tevreden! Later deze week schrijf ik nog wel een uitgebreider verslagje!

Zondag

Ik was wel een tikkeltje brak na die halve marathon van gister. Niet extreem, maar ik kon voelen dat m’n lichaam best moe was. Dus maakte vriendin Petra en ik een fijne wandeling, zo waren de benen toch nog een beetje in beweging!

Totaal aantal trainingen: 5
3x hardlopen, 1x fietsen, 1x krachttraining
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 36,22km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 20,64km

Best een prima week. Ik had vaker willen fietsen, ook op zondag. Maar uiteindelijk vond ik dat rust pakken ook wel een erg goed idee was! Ook voelde het goed om weer terug te zijn in de sportschool. Maar met de hardlooptrainingen en de eerste dagen op werk was het allemaal even lastig combineren. Maar ach, ik ben best tevreden!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s