1 week til Berlin!

IMG_6674

Berlijn 2018. Tien maanden na mijn eerste marathon in New York staat deze World Major op het programma! Een hele tijd twijfelde ik te gaan lopen, omdat ik bleef kampen met mijn blessure. Maar Berlijn, deze kans kan ik toch niet laten lopen?! Daarom ben ik weer gericht begonnen, zodat ik het beste eruit kan halen en die finish kan bereiken! Met deze blogs geef ik je een kijkje in mijn schema en trainingen in de weken naar Berlijn. Here we go!

Een weekje nog maar. Een klein weekje! Of nouja eigenlijk, over een week heb ik het er al op zitten. Dan zit ik hopelijk trots met mijn medaille om mijn nek brak te wezen op de bank. Nog maar 6 dagen dus, tot de marathon. Span-nend!
Mijn trainingsweek was alles behalve spannend. Ik was niet fit, een beetje ziek. Dus ik trainde echt maar heel erg weinig. Kort artikel dus maar!

Maandag

Ik had een training op de planning staan: 5km, na die halve marathon van twee dagen eerder. Het voelde alleen he-le-maal niet goed. Ik was behoorlijk ziek, dus besloot de training te skippen. Jammer, maar waarschijnlijk had ik toch na 5minuten alweer een wc op moeten zoeken. Niet handig dus!

Dinsdag

Ik had vandaag sowieso een rustdag, dus ik kon nog een dagje verder bijkomen. Wel stond er een afspraak met m’n fysio gepland. Hij heeft lekker alles nog even los gemasseerd. Of nouja, lekker? Op sommige plekken was het toch nog best gespannen, wat ik ook zelf al gevoeld had. Geen gekke dingen gelukkig!

Woensdag

IMG_5884

Vandaag moest ik echt lopen van mezelf! Ik voelde me alleen nog steeds niet oké, dus besloot ik in plaats van mijn 10km training de training van maandag te doen. 5km dus. En die ging moeizaam, om het maar zacht uit te drukken.
Ik kreeg weer heel veel steken in m’n buik, hartslag zat torenhoog en wilde niet zakken en het tempo was ook nog eens drastisch laag (zeker voor een 5km). Dit loopje deed me dus helemaal niet beter voelen!

Donderdag

Is voor mij een behoorlijk pittige dag, dus ik probeer op deze dag dan ook geen trainingen te plannen. Daarbij had ik gister getraind, dus het was wel prima zo!

Vrijdag

Stond er weer geen training op de planning. Het was wel erg rustig zo! Nog steeds niet helemaal fit en ook andere plannen. Dus ik wilde ook geen extra training inplannen.

Zaterdag

Ik wilde eigenlijk gaan fietsen, maar voor mijn doen lag ik tot heel laat in bed. En dat terwijl ik ook op tijd was gaan slapen op vrijdagavond! Mijn lichaam was er gewoon even aan toe denk ik. Ach, rust is ook belangrijk zo vlak voor de marathon toch?!
Ik deed wel wat cardio met het schoonmaken van m’n huisje!

Zondag

IMG_5921

Mijn laatste ‘lange’ duurloopje stond vandaag op de planning! 15km aaneengesloten. Het was best spannend, zo een week van tevoren. Je wil toch eigenlijk dat het heel makkelijk gaat. Alsof je dat loopje met twee vingers in je neus kan afleggen!
Helaas, zo goed ging het nou ook weer niet! Ik moet altijd even in mijn ritme komen, dus de eerste 10minuten loop ik sowieso niet heel lekker. Het was warm (maatja, wie gaat er dan ook midden op de dag lopen?!) en m’n tempo was niet zo…. En bij ieder klein dingetje dacht ik toch: NEEEE M’N KNIE!!!!
Maar eigenlijk heb ik die niet echt gevoeld! Eigenlijk heb ik het grootste gedeelte ook wel lekker gelopen! Dus eigenlijk… Voelde het best wel goed. Ook geen napijn nu, dus prima.

Totaal aantal trainingen: 2
2x hardlopen,
Totaal aantal kilometers (hardlopen): 20km
Totaal aantal kilometers (fietsen): 0km

Wauw, wat heb ik weinig getraind de afgelopen week. Twee workouts maar! Het is echt tijden geleden dat ik zo weinig gedaan heb. Laten we het maar op taperen houden, toch?
Nee ergens baal ik wel een beetje. Ik had toch graag nog even naar de sportschool gewild, een keertje willen fietsen en in ieder geval gewoon netjes 2 hardloop trainingen kunnen afvinken. Maar het lichaam werkte niet mee.
Het is niet anders! Gelukkig wel de week goed afgesloten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s