De straat als catwalk

IMG_5774

Hardloopkleding: Mijn kast puilt ervan uit! Ik heb echt helemaal niks meer nodig, maar toch blijf ik dingen kopen. Wat kan ik zeggen? Tijdens het lopen kun je er ook best goed uitzien toch? Maar voor een marathon is er mooi uitzien misschien minder belangrijk Gegarandeerd dat je er niet meer ‘mooi’ uit ziet na 30km, dus wat maakt die outfit dan uit? Best veel eigenlijk! Ik heb er even over nagedacht, maar dit is waar ik voor kies voor mijn kilometertjes in Berlijn!

Het belangrijkst als je een outfit kiest voor een marathon (of een andere wedstrijd) is dat je het al een keer gedragen hebt. Niets, ik herhaal: NIETS, nieuws proberen op de dag van de wedstrijd!
Ik maakte die fout tijdens de halve marathon, anderhalve week geleden. Bij aankomst kwam ik erachter dat ik mijn telefoon armband was vergeten en ik gebruikte die van een vriendin. Enorme schuurplek (of nouja, meer een wond) van gekregen. Niet handig dus!

Duidelijk. Niets nieuws proberen. Ik heb verschillende outfits geprobeerd tijdens mijn trainingen. Steeds een ander broekje, want vooral dat vind ik belangrijk. Als het eenmaal gaat schuren ben je zo goed als klaar. Dat wil je dus niet! Het moet dus goed zitten en niet opkruipen.
Ook liep ik steeds met een ander shirtje, met of zonder compressie kousen. Tubes en sokken. Ja, je moet echt overal aan gewend zijn!
Maar uiteindelijk keuzes gemaakt en dit is het geworden!

IMG_5395

Schoenen: Brooks Adrenaline GTS 18. 
Aan m’n schoenen heb ik eigenlijk helemaal niet getwijfeld. Deze zijn zo’n drie maanden geleden aangemeten en ze lopen echt helemaal prima! Geen problemen mee gehad. En why change a winning team, right?!

Sokken: Asics & Stox
Ik draag sokken van Asics en de tubes van Stox. Vooral bij lange duurlopen vind ik het fijn om wat extra stevigheid rondom m’n kuiten te hebben en de tubes zorgen daarvoor! Tegen m’n verwachtingen in vind ik de tubes trouwens fijner dan de sokken. Het is alleen jammer dat je tijdens je duurlopen geen kleurtje opdoet, je onderbenen blijven lekker wit!

Broekje: Nike
Dit broekje had ik bij voorbaat afgeschreven. Hij was goedkoop bij de outlet en ik vond het kleurtje zo tof! Daarom nam ik hem mee, maar ermee lopen kon ik toch niet?! Maar wel dus! Hij zit eigenlijk hartstikke lekker. Komt door het binnenbroekje dat wat strakker om je been is. Prima broekje en het kleurtje blijft zo leuk!

Shirtje: Nike
Deze koos ik niet echt met een bepaalde reden. Het is best een luchtig shirtje, niet te strak om je lichaam en hij staat leuk bij het rode kleurtje van het broekje! Soms kan het zo simpel zijn.

Pet: Nike
Jaaa ik ben echt zo blij met m’n pet! Ik had nooit en te nimmer verwacht dat ik het fijn zou vinden met een pet te lopen, maar het zit echt ideaal. De zon schijnt niet recht in m’n face en het houdt m’n haar uit m’n gezicht. Het zweet trouwens ook, wat misschien nog wel het fijnst is!

Spibelt
Superhandig voor m’n gels! Ik ben nog steeds helemaal blij met deze belt. Tijdens de New York Marathon heb ik hem ook gebruikt. Er zitten een soort elastiekjes aan de belt waar je de gels in kan hangen. Dit gaat gemakkelijk, ze vallen er niet uit en je kan ze gemakkelijk los trekken. Ook zit er nog een extra vakje in waar je wat anders in op kan bergen (een powerbank ofzo. Jep, dat heb ik serieus gedaan in New York!) Ik draag hem trouwens altijd achterstevoren. Geen idee waarom, dat zit lekker!

Verder onmisbaar:

  • Garmin. Spreekt voor zich! Zeker omdat ik volgens dat ding nog nooit een marathon heb gelopen!!! Maximale afstand is 41,95km. Are you koddig me?! Alleen daarom moest ik nog een marathon lopen!
  • Vaseline: Jaaaa, het wonder middeltje!
  • Gels: Ben er geen fan van, maargoed je hebt ze nodig! Ik gebruik die van SIS. Na 10km neem ik elke 5km een belletje. Of in ieder geval, dat is het plan!
  • Snoepjes: Ik gebruik ook nog snoepjes van Isostar. Heb ik onderweg wat om op te kauwen. En ze zijn zo zacht dat ik er niet halverwege in stik. Ook erg fijn.

Een gedachte over “De straat als catwalk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s