Marathon kriebels

IMG_5992

Afgelopen donderdag was het zo ver: Ik stapte in het vliegtuig richting Berlijn. Hartstikke spannend natuurijk, na tijden van voorbereiding. Maar ik hoefde nog niet te lopen, dat kwam zondag pas. Wat deed ik de dagen voor de marathon in Berlijn? Hoe bereidde ik me voor?

Een tripje naar Berlijn, klinkt goed toch? Als je een marathon gaat lopen tijdens deze mini vakantie moet je alleen wel een beetje opletten met wat je allemaal doet. Kilometers wandelen de dag van tevoren is misschien niet zo heel erg handig!
Maar ik vertrok al op donderdagavond.

Donderdag

Op naar Berlijn dus! Om 18:00 vertrok ik, nog precies op tijd ook! Het was een korte, best fijne vlucht. En dat zegt heel wat, want ik vind vliegen echt ver-schrik-ke-lijk. Het viel mee dus! Daarna nog een kort reisje met de trein (bijna even lang als m’n vlucht) en ik was in Spandau, Berlijn. Daar woont een vriendinnetje waar ik de komende dagen mocht blijven. Super fijn!
Vanavond gingen we op tijd naar bed, het was een drukke dag geweest.

Vrijdag

33af05b6-2503-47d8-a1a9-2e59de5f0a7e

Vandaag stond de wekker vroeg zeg en niet voor niets! Ik ging eerst samen met mijn vriendinnetje mee naar school. Ze is ook juf dus ik mocht lekker kijken bij een Engelse les! Uiteindelijk niet alleen gekeken trouwes, maar zelf ook nog even juf geweest. Leuk!
Daarna de stad in, op naar de Expo! Wat een drukte, wat een mensen. Het was weer een hele ervaring… Maar echt ontzettend leuk!
Daarna nog even door de stad gelopen en van de mooie dingen genoten! Uitgebreid geluncht (de koolhydraten moeten er ook in he). Bij thuiskomst m’n nieuwe vriendin Holly (de hond van m’n vriendin) voor een boswandeling meegenomen, heerlijk! Boodschappen gedaan en lekker gegeten. Het was een lange, best volle dag. Eigenlijk net iets teveel stapjes gezet, maar heel erg genoten!

Zaterdag

IMG_6088

Voor het ontbijt een stukje hardlopen, dat is de afgelopen tijd vaker voorgekomen! Maar dit keer was het geen lange duurloop of ook maar een 5km. Het was gewoon 3km loslopen.
Samen met Holly (en mijn vriendin) gingen we weer het bos in. Ben ik niet zo gewend, maar op zich wel lekker. Gelukkig iets minder warm door de bomen. Ik werd constant gevolgd en was erg blij met mijn nieuwe loopmaatje! Het viel niet echt tegen.
Na een korte douche weer de stad ingegaan om lekker te gaan brunchen, want ik moest de carbs natuurlijk weer een beetje aanvullen! Het was lekker en gezellig!
We eindigden de middag lekker op de bank met een filmpje. Niet teveel doen he, die laatste dag!

Zaterdagavond was echt voor de laatste voorbereidingen.
Ten eerste lekker pasta eten, dat gaat er goed in! En een goede bodem voor de marathon de ochtend erna.
Na het eten gingen Juliane en ik samen zitten. Waar zou ze precies langs het parcours gaan staan? Bij hoeveel kilometer? Aan welke kant? Wat voor kleding deed ze aan? Ik wilde haar namelijk niet missen onderweg!

Daarna lekker pasta eten, spullen klaarleggen (en 3x controleren), precies afspreken waar Juliane langs het parcours zou staan zodat ik haar niet zou missen…
Volgende stap: Spullen klaarleggen. Mijn loopkleding had ik al allemaal uitgezocht, dus ik wist precies wat ik aan zou doen. Dat was snel gedaan!
Maar ook mijn tas moest nog ingepakt. Spulletjes voor vooraf, maar ook voor na het lopen. Van vaseline tot extra oortjes. Ook dit natuurlijk weer 10x controleren en zo’n 3x tot de conclusie komen dat ik toch nog wat vergeten ben! Het duurde even, maar uiteindelijk zat alles in de tas.
Toen was het tijd voor nog een filmpje. Maar…. Op de helft was ik het wel zat. Het was pas 9uur, maar ik dook m’n bed in!
Vroeg? Ja, maar ik wilde echt goed slapen! Ik controleerde nog 1x mijn afspeellijst in Spotify, deed mijn slaapmasker op en probeerde lekker te slapen.

De dag erna was het namelijk zo ver!
Ik ben nog bezig met het marathon verslagje, maar dat zit er zeker aan te komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s