Berlin Marathon; the aftermath

sportograf-137240925.jpg

Zondag 16 september, 15:49:59 en ik ren de finish mat over. Nouja rennen, ik weet niet of ik die term eraan zal geven. Maar ik finishte, kreeg de medaille om mijn nek gehangen en liep trots, maar langzaam, richting de uitgang. Zo eindigde mijn Berlijn avontuur! Maar wat deed ik na de marathon? En hoe ging het herstel?

Wat was het een aanslag op m’n lichaam, die marathon. Vlak na de finish kon ik amper lopen en had ik werkelijk overal pijn. Ook op plekken waarvan ik niet eens wist dat het pijn kon doen! Voetje voor voetje bewoog ik me voort. Maar de overwinning, daar kon natuurlijk niks tegenop!
’s Avonds ging ik nog voor een celebration diner met vriendin Petra, haar vriend Bjorn en mijn vriendinnetje Juliane, waar ik dat weekend verbleef. Die burger was echt dik verdiend!

Die avond was ik natuurlijk erg moe, maar kon ik niet slapen! Tot mijn eigen grote frustratie. Waarom niet? Ik wist gewoon niet hoe ik moest liggen… Omdraaien deed zeer. M’n tenen tegen het dekbed deden zeer (die hadden het zwaar te verduren gehad). Gewoon stilliggen deed zeer! Dat was geen beste nacht…

Maandagochtend was ik alleen. Juliane moest werken en ik bleef met mijn nieuwe vriendinnetje Holly thuis… Ze volgde me overal door het huis, dus alleen was ik niet!
Eerst lekker in bad en daarna gingen we samen op de bank liggen. Even lekker helemaal niks, behalve de bank en Netflix! Af en toe even de tuin in om een beetje te spelen.. Prima ochtend!
Toen Juliane terugkwam gingen we voor een wandeling door het bos. Ik was nog erg stijf en wist niet zo goed hoe ik normaal moest lopen. Soms zakte ik zelfs even door een van m’n benen heen! Maar het ging iets beter naarmate we rustig doorliepen.

e4bcf620-b9d8-416c-9e4c-5b76011074ac.jpg

Lekker lunchen en daarna was het tijd om weer richting het vliegveld te gaan. Onderweg nog even de Berliner Morgenpost gehaald, daar stond ik namelijk in! Duurde even voor ik mezelf gevonden had, maar zo tof! En serieus… Ik wist niet dat er zoveel trappen op een vliegveld waren! Ook op Schiphol. En traplopen was niet mijn favoriete bezigheid. Voetje voor voetje, tree voor tree. Naar beneden was erger dan naar boven. Langzaam maar zeker overwon ik ze allemaal, die trappen!
Gelukkig stonden mijn ouders op Schiphol te wachten. Zij brachten me thuis en hielpen me mijn koffer twee verdiepingen omhoog te dragen. (Ik heb echt enge trappen thuis, lekker stijl en deels zonder leuning. Try that!)

IMG_6168

Dinsdag moest ik weer hard aan het werk. Op het moment dat ik de school binnenliep begonnen mijn collega’s keihard te klappen. ZO LEUK! Lieve collega’s heb ik… Af en toe wat minder lief trouwens, die momenten dat ze het heel grappig vonden dat ik een trapje niet goed afkwam.
Ook de kinderen waren trots op juf (Juf, jij rennen in Duitsland? Ging goed?!). Ze waren vooral erg onder de indruk over het aantal deelnemers dat meedeed aan de marathon. En wilden natuurlijk allemaal m’n medaille om!

IMG_6243

De rest van de week had ik nog best last van spierpijn. Vooral in m’n bovenbenen bleef het lang hangen. Pas op vrijdag voelde ik niets meer. Het goede nieuws though; van m’n knie heb ik geen last gehad! Eigenlijk gewoon helemaal niet. Dat is zo fijn!
Donderdag heb ik een rondje gefietst en zondag stond ik aan de start van de 40km fietsclassic van de Dam tot Dam. Dat ging allemaal prima! Verder heb ik het nog even lekker rustig aan gedaan. Ik voelde mijn lichaam dan misschien niet meer, maar ik was de afgelopen week nog wel ontzettend moe.
Eigenlijk moest ik van mezelf gewoon wat doen. Sportschool misschien? Of toch proberen te lopen? Ik voelde mezelf al lui dat ik zo weinig deed. Maar hey, ik had een marathon gelopen. Da’s niet bepaald lui.
Vanaf deze week weer rustig proberen te lopen. Benieuwd hoe dat zal gaan!

IMG_6143

Deze… Ik moet er af en toe even naar kijken. Mooi!!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s