4x waarom wielrennen zo leuk is!

img_5719.jpg

Fietsen, ik heb het helemaal ontdekt! Altijd als ik die wielrenners voorbij zag zoeven kreeg ik de kriebels. Dat wilde ik ook wel doen! Het heeft wel even geduurd, er zit wel een kostenplaatje aan vast. Maar de laatste tijd kan ik ook ervaren hoe het is om zo de weg over te vliegen! Ik zal je vertellen waarom ik het zo leuk vind. Misschien word je dan wel overtuigd!

Heerlijk, vind ik het, om met mijn fiets over de weg te racen. Of nouja racen, zo heel erg snel ga ik ook weer niet!
Een paar maanden geleden kocht ik mijn eerste ‘racefiets’, een eenvoudige, want ik wilde eerst uitzoeken of ik het echt wel leuk vond. En ondertussen heb ik al aardig wat kilometers gemaakt! Dit is waarom ik het zo leuk vind..

 1. Kilometers vreten!
  Met je fiets kun je lekker veel kilometers maken. In relatief korte tijd kun je grote afstanden afleggen. Zo zie je veel meer van de omgeving en kom je een stuk verder! Ik vind het lekker om een stuk te fietsen
 2. Minder energie
  Dat klinkt vreemd, right? Maar fietsen kost, in vergelijking met lopen, minder energie. Je hartslag blijft lager en het kost gewoon net wat minder moeite. Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe hard je gaat.. Je kan je workout zo intensief maken als je zelf wilt. Maar ik vind het juist vaak wel lekker om m’n fietstochtje iets relaxter te doen dan mijn hardloop rondje!
 3. Snelheid
  Dit vond ik eerst nog wel een dingetje hoor! Het leek wel alsof ik heel erg snel ging. Dat viel natuurlijk wel mee, maar ik was op zo’n fiets zitten gewoon helemaal niet gewend! Nu vind ik het juist lekker als ik een beetje snelheid kan maken! Ik zit mezelf niet de hele tijd op te jagen, het belangrijkst vind ik dat ik gewoon lekker kan fietsen en het goed voelt. Maar het geeft toch wel een kick hoor, zo over de weg sjezen!
 4. Pijntje hier, pijntje daar
  En dan bedoel ik natuurlijk blessures. Hardlopen is nou eenmaal een blessuregevoelige sport. De kans dat je een blessure oploopt is vrij groot, zeker als je te hard van stapel loopt. Met fietsen is dit veel minder het geval! Het is veel minder belastend voor je lichaam, dus je blijft veel gemakkelijker blessurevrij. Het is een goede afwisseling trouwens, met het lopen!

En? Ben je al overtuigd? Denk je er ook over af en toe eens dat fietsje te pakken? Ik vind het in ieder geval zo fijn… Eens kijken of dat aankomende de winter nog steeds zo is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s