Waarom een marathon?

sportograf-137186663

Vier weken geleden alweer, toen ik door de straten van Berlijn hobbelde. 42,2km kon ik genieten van deze bijzondere stad. Zoveel ging er tijdens deze kilometers door me heen. Heel veel verschillende emoties volgden elkaar op. Een van de redenen dat jij echt een marathon zou moeten lopen! Want wauw, wat is zo’n ervaring bijzonder. Ik geef je hier nog negen redenen om je in te schrijven voor deze magische afstand!

Nog maar kort geleden schreef ik een artikel over de marathon. Waar moet je aan denken voordat je eraan begint? Zo’n vier weken geleden liep ik er zelf eentje in Berlijn! Dit artikel gaat weer over de marathon, maar dan net even anders! Wat zijn nou redenen waarom ook jij een marathon zou willen lopen?! Ik geef je er 10!

 1. Overwinning
  Dat gevoel als je die finish hebt bereikt: Je bent een marathoner! Serieus, dat is zo’n geweldig mooi gevoel. Je hebt het zojuist gedaan en dat pakt niemand dat meer af. Helemaal niemand.
 2. Grenzen verleggen
  Een marathon is grenzen verleggen. Zowel tijdens de trainingen vooraf als tijdens de wedstrijd zelf zul je dingen doen die je in je wildste dromen nog niet dacht te kunnen. Zo tof om te merken dat je dat dan toch kan!
 3. Mentaal dingetje
  Door het lopen van een marathon zie je eigenlijk pas waar je toe in staat bent. En dan bedoel ik niet alleen fysiek, want voor je lichaam is het een behoorlijke opgave. Maar ook mentaal komt er een hoop bij kijken. Je kan zoveel meer dan dat je denkt dat je kunt! En een marathon laat je dat zien…
 4. Lekker emo
  Zoals ik al zei; zoveel emoties tijdens zo’n marathon… Zenuwen, pijn, boosheid (dat ik mezelf dit weer heb aangedaan), onzekerheid, kracht en natuurlijk heel veel trots. Het is een rollercoaster en je weet echt niet wat je overkomt. Dat is heel mooi om een keertje mee te maken. Vooral de trots, als je uiteindelijk alles hebt doorstaan!
 5. Support
  Het publiek bij een marathon is echt insane! Ze staan te juichen en high fives uit te delen. Ook leuk als je naam op je startnummer staat. Een toeschouwer in Berlijn schreeuwde mijn naam door een megafoon. Dat hoorde ik zelfs door m’n muziek heen, super! En dat is nog niet alles. Mensen staan met de leukste, meest originele spandoeken langs de kant. Als je even uit je eigen coconnetje komt en er aandacht aan besteed heb je af en toe wel wat te lachen!
  Nou ben ik me er natuurlijk wel van bewust dat ik aan twee Marathon Majors heb meegedaan, waar het publiek wel uitzonderlijk zal zijn geweest!
 6. Beter dan je verjaardag!
  Toen ik na de marathon mijn telefoon van vliegtuigstand haalde stroomde mijn inbox over. Serieus, het stopte niet! De berichtjes bleven binnenkomen. Vrienden, familie, collega’s en mensen die ik niet eens kende stuurden de liefste felicitaties. Zo mooi!
  Ook vooraf kreeg ik Ook al zoveel leuke, opbeurende berichten!
 7. Volgers
  Misschien is dit meer een tip.. Maar het helpt zeker als mensen je volgen via de tracking. Het kan net dat extra steuntje in de rug zijn als je er even doorheen zit! En ik vind het zo bijzonder dat mensen je willen volgen.
 8. Bucketlist
  Toch wel een bucketlist dingetje, die marathon. Want geef maar toe, het stond er bij jou ook al heel lang op! Je kan wel zeggen dat je een marathon gelopen hebt. Hoeveel mensen kunnen dat?! (Oke, uiteindelijk best wel veel, maar in mijn directe omgeving valt dat nog best wel mee…) Je kan er wel goed over opscheppen!
 9. Sportieve vorm van sightseeing
  In welke stad je ook bent, een marathon is een prima manier om een stad te ontdekken. In New York doorkruisten we een heel groot deel. En dat op een bijzondere manier. Ook zo in Berlijn. Een marathon is een aardig eindje, dus je ziet heel wat van de stad. (Als je oplet tenminste, soms had ik daar wel wat moeite mee en zat ik meer in mijn eigen coconnetje)
 10. Medaille
  Ook zo’n mooi moment, wanneer je die medaille om je hals gehangen krijgt. Voor mij wel een tranen trekkertje! En voor een marathon zijn ze net wat mooier (en vaak groter) dan een andere afstand.

Ben jij het hier ook mee eens? Of ben ik nog iets vergeten?!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s