Online stilte

img_1504.jpg

Dinsdagmiddag, ik kom thuis van m’n werk en er staat een rondje hardlopen op de planning. Ondanks dat ik weet dat ik het niet moet doen, ga ik toch even op de bank zitten. In het halfuur dat volgt prober ik mezelf er weer vanaf te schoppen, maar dat gaat niet zomaar! Ik ben moe en wil eigenlijk gewoon lekker blijven zitten, maar de gedachte aan de training blijft door m’n hoofd spoken. Dit was het scenario van de afgelopen paar weken…
Misschien heb je het gemerkt (misschien ook niet), maar de afgelopen weken is het behoorlijk stil geweest hier. ik postte niet meer zoveel op mijn blog, maar eigenlijk ook niet veel op mijn Instagram account. Waarom dat is? Ik zal het uitleggen…

Na Berlijn zat ik nog vol inspiratie. Ik had wat dingen bedacht waar ik over kon schrijven, zat vol enthousiasme en zou vast wel weer snel nieuwe doelen vinden om voor te gaan trainen! Dat was in ieder geval wat ik in mijn hoofd had. Het liep alleen net even anders!

Want wat gebeurde er wel na de marathon? Ik was vooral heel erg moe. Eerst leek het mee te vallen en begon ik ook gewoon weer te trainen, maar al snel kreeg ik last van een behoorlijke dip. Ik sleepte mezelf een beetje voort, had weinig energie en vooral ook helemaal geen zin. Geen zin om te lopen, geen zin om aan krachttraining te doen… En eigenlijk ook geen zin om te fietsen. What has happened?

Ik ging er wel gewoon mee door, want ik moest gewoon van mezelf. Ja, moeten, dat lees je goed. Vooral het lopen; dat moet toch echt gewoon 3x per week? Anders heb ik niet goed m’n best gedaan, toch? Maar heel veel beter ging ik me er niet door voelen. Toch bleef ik het keer op keer weer proberen, met nog meer onvrede als het niet was gegaan zoals ik wilde.

Tot zo’n weekje geleden. Ik vroeg mezelf af wat ik eigenlijk aan het doen was? Ik was weer gaan lopen, terwijl ik eigenlijk verschrikkelijk moe was. Het ging niet lekker, ik had wat last van m’n knie… En ik wilde gewoon echt niet. Waar was ik mee bezig?
Ik realiseerde me dat ik een stapje terug moest zetten, want m’n lichaam stribbelde vast niet voor niets zo tegen. Waarom ik me zo voelde wist ik niet precise (misschien toch nog de nasleep van Berlijn?), maar dat ik even naar mijn lichaam moest luisteren begon me wel duidelijk te worden.

Vooral dat constant maar moeten… 3x lopen, 3x krachttraining, fietsen en het liefst ook nog kickboksen. Alles proberen in te plannen… Vaak voelde ik me schuldig als dat niet helemaal lukte, want zoveel was het toch helemaal niet?
Nou, met een fulltime baan en een sociaal leven is het dat best wel! Ik probeer mezelf te vertellen dat ik nu helemaal niet perse moet, maar dat ik het doe om mezelf er goed bij te voelen… Dat blijft soms wel een dingetje!

Kortgezegd: Ik zit in een dip! Het is moeilijk mezelf te motiveren, ik ben vaak moe en het gaat allemaal niet zo heel erg lekker.
Ook heb ik niet echt een doel om naartoe te trainen en om eerlijk te zijn… Zou ik ook niet weten wat een goed doel voor mij zou zijn op dit moment. Daarom ben ik ook wat minder actief op social media. Alles is gewoon een beetje leeg en de inspiratie is soms een beetje weg,

Hopelijk kom ik snel weer in the flow. Vooral het sporten… Anyway, hebben jullie nog tips om hieruit te komen?!

Een gedachte over “Online stilte

  1. Meid wat vervelend. Soms moet je je er gewoon aan toe geven en goed je rust pakken. En dan komt het vanzelf wel weer. Over paar weekjes misschien weer inschrijven voor een evenement en dan rustig aan je training weer oppakken. Niks forceren.
    Weet precies hoe je je voelt helaas. Zit ook niet meer op social en nu toevallig wel en las precies jou post. Neem de rust voor je lijf waar het om vraagt en misschien even lekker babbelen met iemand en alles er uit gooien . Liefs Debje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s