Recap: Heemstedeloop

ffa4d4df-1edb-4925-a5cc-a4b2be746001

Precies zes weken na de marathon en ik sta weer eens aan de startlijn. Van de Heemstedeloop, zo ongeveer bij mij om de hoek! Het was wel even wat anders, dan zo’n groot evenement. Maar aan gezelligheid ontbrak niets… Hoe heb ik deze race ervaren? Heb ik lekker gelopen? 

Het was eigenlijk een spontane beslissing, dit loopje. Als ik dit van tevoren ingepland had, had ik de dag ervoor iets minder zwaar getraind in de gym. Ik was enthousiast aan de slag gegaan met dumbells, het squatrek en de hometrainer (lekker intervallen). Niet de beste workout een dag voor een run. Maargoed, zoals ik al zei: Niet gepland!

Zondagochtend bedacht ik me dat het misschien toch leuk was om mee te doen, het was toch bij mij om de hoek! Mijn squadmaatjes deden ook mee en het was toch ook leuk om hen weer eens te zien. Op zich had ik ook wel zin om weer eens ergens aan mee te doen!

img_6685.jpg

Eenmaal in Heemstede was ik te laat voor de start van de 5km, maar de finish kon ik gelukkig wel nog zien! Ik schreef me nog even in, dumpte mijn tas en ging op zoek naar m’n squadmaatjes. Gelukkig vond ik ze al snel. Marlou, Edgar en Tim hadden de 5km er al opzitten, met echt supermooie tijden! We klikten nog even een paar fotootjes en toen was het voor mij ook wel tijd om richting het startvak te gaan.
Ik was toch wel een beetje zenuwachtig. Zeker omdat het de laatste tijd niet zo lekker gaat. Maar ik had niet lang de tijd om te tobben, want voor we het wisten was het startschot gegaan en waren we onderweg.

8d0451ad-7007-42f0-b532-28984981c693

Ik had van tevoren nog zitten twijfelen of een tshirt niet te koud zou zijn, maar wat was ik tijdens het lopen blij dat ik toch voor die optie gegaan was. Het was warm!
Na nog geen kilometer sloegen we af het bos in, dat wist ik dus niet van tevoren. Dat het deels onverhard en omhoog lopend was… Redelijk pittig, maar het ging goed! Op zich was het wel lekker om door het bos te lopen, want er was veel schaduw.

Eenmaal het bos uit kon je het zonnetje goed voelen, zeker op stukken dat er weinig wind was! Ik had wel wat last van m’n kuiten (zal vast komen door de training van zaterdag) en af en toe voelde ik m’n knie. Geen pijn, meer een beetje zeurend. Dus op zich viel het mee.
Net voor het 5km punt kwam er in volle vaart een motor voorbij gereden, gevolgd door een hele snelle loper! Die kwam zeker niet achter mij vandaan. Toen realiseerde ik me dat het de eerste man was die de 10km liep. En damn, die was echt mega snel Hij was dus al bijna klaar en ik was nog niet eens op de helft.. ! Even vroeg ik me af of squadmaatje Tim me ook nog in zou halen, maar die heb ik niet gezien.
Net voor het 5km punt zag ik Marlou en Edgar langs het hek staan, die nog even een aanmoediging toeschreeuwden. Daar kikker je van op!

Aangezien het parcours twee rondjes van 5km was, begon ik weer aan hetzelfde stuk. Weer door het bos omhoog, daarna het zonnetje weer in. Mijn kilometertijden kelderden wel een beetje, maar minder erg dan ik had verwacht.
De laatste paar kilometers gingen gelukkig weer ietsje sneller, maar niet veel makkelijker. Gelukkig was de finish in zicht! En daar stond ook Simone, van wie ik meteen een dikke knuffel kreeg.

IMG_6692

En de medaille natuurlijk, die werd ook om m’n nek gehangen. Best een mooie, al zeg ik het zelf. Behalve het geel/groene lint.. Dat had wel wat beter gekund!
Op zich ben ik redelijk tevreden, zeker omdat het de laatste tijd even niet zo lekker gaat en de motivatie redelijk ver te zoeken was. Het was vandaag gezellig en ik heb weer veel andere lopers gezien. Dat is zeker positief!
Uiteindelijk liep ik 1:05:38 op de 10km. Eigenlijk ben ik daar best wel blij mee! Het kostte me wel veel moeite. Gemiddelde hartslag van 178 en een max van 198, maar hey… Hij is binnen! En er is ruimte voor vooruitgang.

Een fijne dag in Heemstede!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s