Recap: 7 Heuvelen Loop

IMG_6954

‘Alles wat stijgt, komt ooit een keer naar beneden’, waren de wijze woorden die Marco Borsato eens in een liedje zong. Nou kun je je afvragen wat een nummer van Marco Borsato eigenlijk te maken heeft met mijn loopje van afgelopen zondag… Ik zal het je vertellen!

Ik vond het best een beetje spannend. De 7 Heuvelen Loop. Dat betekende heuvels… Omhoog lopen. 15km, best een afstandje! Ook was ik best wel moe (maargoed, dan moet je maar beter slapen de nachten ervoor!) Om 09:00uur zat ik op de fiets, op weg naar het station!

Ik reisde samen met m’n vader richting Nijmegen. Maar zoals meestal als je een keer met het ov moet reizen, is er weer iets mis. En inderdaad reden er minder treinen tussen Arnhem en Nijmegen. Waarom dan ook precies daar?! Met een keertje extra overstappen kwamen we gelukkig wel in Nijmegen aan. En het was koud!! My god…. Daar werd ik niet echt blij van!

IMG_6913

In Nijmegen aangekomen was het linea recta naar het ROC, want daar moest ik samen met een paar andere meiden verzamelen! Ik liep de 7HL namelijk voor Aftershockz! Van hen kreeg ik een shirt en een exemplaar van hun oortjes. Deze zitten niet in je oren, maar net iets ervoor. Ik was super benieuwd, want ik had ze nog nooit geprobeerd! Een mooie gelegenheid om ze uit te testen.
Het was leuk om de meiden te zien. Sommigen kende ik al, maar nog niet allemaal! Er werden wat foto’s geklikt en toen was het voor een aantal al tijd om naar het startvak te gaan!

IMG_6915 2

Uiteindelijk gingen mijn vader, Sharona en ik ook richting de start. Daar hoorden we dat Susan Krumins net finishte. Wauw, Susan. Uiteindelijk bleek ze derde te zijn geworden met een tijd van 47:41min. BIZAR!!
Wij hadden nog even en wachtten zo lang mogelijk met het uittrekken van onze lagen kleding, want het was echt heel erg koud. Maar we moesten er toch echt aan geloven! Ik besloot in een longsleeve te lopen, met daar overheen het shirt van Aftershockz. Mijn poncho hield ik nog even aan, zo lang mogelijk. Tussen die ladingen mensen in het startvak kwam ik toevallig Elfsteden teamie Marjolein nog tegen. Bizar, in zo’n menigte!
De start was vrij abrubt. Iedereen begon opeens te rennen….

IMG_6928

Gestart dus! Ik besloot heel rustig te starten. Ik wist niet precies wat me te wachten stond, dus take it easy. Zodat het niet teveel moeite kost en ik nog genoeg energie over zou houden. Eerst liepen we nog door de bewoonde wereld, maar al snel gingen we daar uit en begon de weg omhoog te lopen. En dit leek ook even te duren!
Normaal gesproken zou ik dit niet zo heel chill vinden, want het was best zwaar. Ik besloot goed om me heen te kijken… Want wat was het mooi zeg! We liepen op een weg door het bos, met al die mooie herfstkleuren. Een zonnetje dat door de bomen scheen. Klinkt goed, right?!

 

Een stukje verder liepen we langs een golfbaan. Het glooiende landschap was adembenemend (jep, je zou het gezien moeten hebben!). Ik kijk nooit zo om me heen tijdens het lopen. Dan mis ik dus echt iets, bedacht ik me vandaag!
Na een kilometer of vijf hoorde ik een stel lopers klagen over de hoogtewinst. ‘Ik vraag me af of we überhaupt nog naar beneden gaan!’ Reageerde ik. Een andere jongen die langs rende beaamde dat. Leuk! Doordat die oortjes niet in m’n oren zaten, hoorde ik nog wat van de omgeving. Dat betekende voetstappen en het gehijg van andere lopers (en van mezelf), maar ook het contact onderling!
En uiteindelijk begon het ook wat meer naar beneden te lopen, zoals Marco ook zegt he.  Alles wat stijgt, moet ook een keer naar beneden! Op een gegeven moment zelfs behoorlijk stijl! Helaas zag je een stuk verder dat je even stijl weer omhoog ging. Jemig, dat ging wat worden! Maar met mijn hernieuwde instelling was het pittig, maar genoot ik nog steeds!

IMG_6957

Een stukje verder liep iemand me voorbij: ‘Hey, jou ken ik van Insta!’, riep ze me toe. Superleuk! Echt zo’n opkikkertje onderweg.
Het waren fijne kilometers, met om iedere hoek weer een verrassing. Weer een stukje omhoog? Door de velden of tussen de bomen?! Het was allemaal even mooi… Ik had het niet echt zwaar, maar begon toch een klein stukje te versnellen. Dat gaf wel een goed gevoel! Dat eerste stuk met die heuvels had ik erg rustig aan gedaan (mijn knie vond het ook niet zo leuk en zeurde behoorlijk), maar nu was het tijd toch het tempo iets op te schroeven. Voelde goed!

7hl

Net na de 10km stond de fotograaf van Aftershokz, dus ik moest even mijn beste blij-ei-hoofd opzetten. Geen idee of dat is gelukt?!
En toen was het opeens nog maar 5km. En ook deze vlogen naar mijn idee voorbij. Vooral de laatste twee kilometers. Jeetje, wat voelde ik me goed! Ik kon sneller, een opgewonden en kriebelig gevoel ging door me heen.. En opeens realiseerde ik me dat ik last had van een ‘runnershigh’. Wheeeee dat voelde awesome! Vooral de laatste kilometer zette ik aan. Meer mensen aan de kant, muziek, aanmoedigingen. Het hielp allemaal! En met nog een versnelling holde ik op de finish af!

IMG_6949

Daarna was het koud. En als ik zeg koud, bedoel ik ook echt koud… Tijdens het lopen had ik daar geen last van, maar daarna koel je natuurlijk af. Zo snel mogelijk liep ik dus naar mijn tas, waar ik mijn winterjas weer aan kon trekken!
Daarna weer terug naar het ROC, waar ik mijn vader, Simone en Edgar weer zag. We gingen samen op weg naar het station, maar niet voordat we wat fotootjes van deze heugelijke dag hadden geschoten natuurlijk!

IMG_6948

Daarna was het nog een heel stuk met de trein, maar dat was hartstikke gezellig! Ondanks dat we allemaal bij elkaar gepropt in de trein stonden. We praatten wat na over de dag, onze ervaringen en maakten plannen voor nieuwe loopjes. Tot onze reis uiteindelijk eindigde op Haarlem station.

fea59add-9a4d-44a8-8cdc-920f0a22d874 2.JPG

Het was een lange, lange dag, maar ik heb zo intens genoten! Het lopen ging lekker. Niet snel misschien, maar dat maakte me echt niks uit. De omgeving was supermooi en het voelde goed! En het gezelschap maakte het helemaal af. Wat een mooie mensen kun je ontmoeten door het lopen.  Ik voelde me een blije mazzelkont vandaag.

IMG_6960

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s