2018; what a year

IMG_7366

2018, wat was je weer een mooi jaar! Een jaar waarin zoveel is gebeurd, wat ik soms nog weleens wil vergeten. Niet alleen op sportief vlak, wat jullie vooral vaak zien. Maar ook op andere aspecten is mijn leven flink veranderd! Ik zal je in dit blog eens meenemen door mijn jaar. Zie hier; mijn best nine!

Wow, is dat even een tijd geleden dat ik voor het laatst een blog heb geschreven! Het is nogal stil geweest de afgelopen maand. Maar wat kan ik zeggen? De motivatie was een beetje weg. Ik had veel andere dingen aan mijn hoofd. Maar dit is weer een goede start. Of nouja, start? Het is een afsluiting van een mooi jaar. Maar hopelijk weer een begin om mijn blog wat leven in te blazen. Want ik heb het toch wel gemist!
Maar daarover meer in 2019. Laat ik eerst eens terugblikken:

IMG_6145

1. Berlin Marathon finisher

Goh, dit had ik ook ergens wel verwacht. Maar ik ben dan zelf ook echt mega trots op deze prestatie! Na al die maanden blessureleed toch die medaille binnen slepen. De marathon zelf was zwaar (mega zwaar), maar het is gelukt! Dus het plekje op NR1 van mijn best nine heeft ie zeker verdient!
Wil je mijn raceverslag lezen? Dat kan hier!

IMG_0725

2. Short run

Tsja eh… Waarom deze er tussen staat weet ik eigenlijk niet. Het was een heel kort rondje wat ik ergens in februari gelopen heb. Ik was gefrustreerd, want van de fysio mocht ik bijna niet lopen in die periode en ook tijdens deze training deed mijn knie veel pijn. Het was een flinke klaagtirade, die blijkbaar een plekje op NR2 verdiende!

IMG_5774

3. Mijn eerste dertiger!

Jaja, eindelijk liep ik afgelopen jaar een 30KM training. Wat was ik daar blij mee zeg! Natuurlijk ging ik stuk, maar last van m’n blessure had ik gelukkig niet. Het was de langste training die ik ooit gelopen had en geef maar toe… Ik zie er best fris uit na 29KM! (Oke, dat was misschien wel een tikkeltje geposeerd voor de foto…)

IMG_0800

4. Egmond Kwart Marathon

Egmond was leuk! Maar ook zo verschrikkelijk koud. Ik liep er de kwart marathon… Het laatste loopje voor het blessureleed weer begon. Daar had ik op deze foto natuurlijk geen idee van, daarom was ik nog zo blij!
Het was een gezellig loopje, samen met vriendin Petra. We deden rustig aan en genoten lekker van de omgeving. En de kou.

IMG_4964

5. 15KM aaneengesloten

Dit was een spannende training, dat kan ik me nog wel herinneren. Ik mocht namelijk 15KM achter elkaar doorrennen! Aangezien mijn duurlopen daarvoor steeds met wandelpauzes waren, was dat best spannend. Ik deed rustig aan en eigenlijk voelde het best goed!

IMG_5860

6. Halve marathon b*tcheees!

En dan wel in het mooie Dalfsen (Ja, ik wist ook niet waar dat lag!) Twee weken voor Berlijn mocht in de halve lopen, ACHTER ELKAAR! Oohjee, ik kreeg spontaan last van zenuwkriebels en het PHPD (Pijntje Hier, Pijntje Daar) syndroom. Ik was zo bang dat ik teveel zou doen en daardoor problemen zou krijgen tijdens de marathon.
Gelukkig gebeurde dat niet. Ik werd laatste, maar who cares?! Ik had prima gelopen en werd door mijn eigen lieve fans binnen gehaald!

IMG_4833

7. 20KM bikkelen!

Weer zo’n mijlpaaltje in mijn trainingsschema richting Berlijn! Een 20KM duurloop. Natuurlijk ook weer zenuwachtig, want wat als de knie…?! Gelukkig hield die zich rustig.
En ik had hartstikke leuk gezelschap, want Petra fietste mee. Het was een mooie route en, tegen beter weten in, testte ik een nieuwe outfit. Uiteindelijk ook mijn marathon outfit trouwens!

IMG_0739

8. Getting stronger

Waarom deze ertussen staat weet ik eigenlijk ook niet precies. Wel passend eigenlijk, want naast lopen doe ik ook nog aan krachttraining. En dat vind ik ook nog eens heel erg leuk! Goed dus, dat het ook een plekje krijgt tussen mijn best nine!

IMG_7417

9. Progressie

Nu ik hierop terugkijk denk ik: Best een prima transformatie! Helaas ben ik nu niet zo fit meer als toen de rechter foto werd gemaakt, begin 2018. Maar zo fit wil ik wel weer graag worden! Daar biedt 2019 natuurlijk genoeg kansen voor…

What else has changed?!

Misschien wel hetgeen wat de meeste impact heeft gehad op mijn leven: Ik ben verhuisd. Eindelijk mijn vleugels gespreid en een eigen plekje gevonden. In het centrum van Haarlem. Dat kon niet beter toch?! Het bevalt nog steeds heel erg goed, maar het is dan ook een ontzettend gezellige stad. Voor de komende tijd zit ik hier goed!

5331cb15-df55-4175-8c15-c137481b2383

Ook wel een big change. Het starten van de behandeling van mijn eetprobleem. Niet heel erg leuk, al is de impact ervan wel positief. Stukje bij beetje maak ik stapjes vooruit. Ook weleens stapjes terug, maar dat hoort erbij. Mijn voeding heb ik af en toe nog zeker niet op de rit, maar mentaal gaat het al stukken beter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s