2019, bring it on!

i-4nzFTjG-X2

Welkom 2019! Het begin van een nieuw jaar. Het voelt toch altijd wel een beetje als een frisse start, alsof je met nieuwe moed aan iets kunt gaan beginnen. Gek eigenlijk, want waarom zou dat alleen maar aan het begin van het nieuwe jaar kunnen? Aan de andere kant is een nieuw jaar is wel symbolisch. Het vorige jaar kun je achter je laten en je kunt opnieuw beginnen. De meeste mensen starten daarom met goede voornemens. Doe ik dat ook?!

Het antwoord daarop is ‘ja’, geloof ik! Al weet ik ook wel dat goede voornemens vaak gedoemd zijn om te mislukken. Toch is er een aantal dingen waar ik me de aankomende maand op wil focussen. De afgelopen tijd voel ik me vaak zo moe en lusteloos, dat ik wat beter voor mezelf moet gaan zorgen. Daarom heb ik wat (hele basic) dingen bedacht om wat extra op te gaan letten. Hier komen ze!

Meer groenten eten
Klinkt best makkelijk toch? De laatste tijd schoot dat er bij mij echt heel erg in. Soms at ik gewoon helemaal geen groenten op een dag. Fruit ook niet trouwens. Dan mis je toch een hoop vitamientjes, die je lichaam ook gewoon nodig heeft! Daarom is dat voor mij een aandachtspuntje, zo aan het begin van het nieuwe jaar!

Meer bewegen
Ook weer zoiets. Ik weet dat het goed voor me is en dat ik er energie van krijg, maar soms kon ik de energie niet opbrengen om eraan te beginnen. En had ik er ook niet zo heel veel zin in. Maar ik heb mezelf weer even ingeprent hoe belangrijk lekker bewegen voor je is, dus bring it on!
Hardlopen, krachttraining, wandelen, fietsen… Het mag echt van alles zijn!

Goed slapen
Ja ik weet het, ik begin echt een soort standaard lijstje op te dreunen. Maar bij mij (en vast de meeste mensen) schiet slaap er nog weleens bij in. Zeker nu ik vakantie heb ga ik echt veel te laat naar bed, waardoor m’n hele ritme eraan gaat. Slecht eigenlijk, want daardoor heb je overdag natuurlijk nog minder energie!
Het doel is ongeveer 8uur per nacht te slapen. Lekker gemiddeld!

Be mindful
De laatste tijd heb ik gemerkt dat mindfullness zo fijn kan werken. Voor mij zorgt het ervoor dat ik me bewuster ga zijn van mijn eigen lichaam en hoe dat voelt. Ik kom meer in contact met mezelf, hoe zweverig dat ook mag klinken! Ook kan ik een meditatie oefening gebruiken om een beetje tot rust te komen en op te laden.  Maar ook hier neem ik vaak gewoon niet even de tijd voor, terwijl ik dat wel graag zou willen.
Daarom; lekker 1x per dag een oefeningetje mindfullness.

Nu kun je natuurlijk denken; maar als je er eerst nooit de tijd voor nam, waarom zou dat nu wel lukken? Tja, dat is een goede vraag!
Ik wil me er sowieso meer op focussen. Als het een keer een dagje niet lukt, is dat ook oke. Maar door er bewust op te letten hoop ik dat het wat meer in mijn systeem komt. Ik wil weer wat fitter en energieker worden en dat kan alleen maar als ik goed voor mezelf zorg!

Ook ga ik het lekker, ouderwets op papier, bijhouden. Ik heb laatst een Bullet Journal gekocht (echt een fantastisch systeem, al zeg ik het zelf!) en daarin kan ik mijn gewoonten, workouts en eetgewoonten tracken. Ik ga eens kijken of dat goed werkt!

-Wish me luck!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s