Back in shape #1

img_7559.jpg

Ken je dat gevoel: Je bent moe, hebt nergens zin in en sleept jezelf een beetje voort. Sporten komt bijna niet meer in je planning voor en je voeding is ook niet je van het. Zo was het voor mij de afgelopen periode. Manmanman, wat voelde ik me slecht in m’n vel! Trainen deed ik niet zoveel meer, voeding was nagenoeg prut. Daar moet wat aan gedaan worden! Ik ga dan ook hard aan de slag om weer lekker fit te worden. In deze blogs ga ik je meenemen in dat proces. Enjoy!

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk: Goede voornemens! Dat van mij is dus om weer wat fitter te worden. Meer conditie en kracht op te bouwen en ook wat beter te eten. ik denk dat dat hetzelfde voornemen is dat zo ongeveer de helft van Nederland heeft (en de andere helft geeft het vast gewoon niet toe!) Hoe ging dat de afgelopen week? Ben ik het jaar goed begonnen?

Maandag

Jaja ik weet het, het was nog 2018, de laatste dag. Maar je kan 2018 natuurlijk wel afsluiten in style he. Ik had (in tegenstelling tot mijn gehele Instagram feed) niet zoveel zin om te lopen. Ik had fietsen ingepland. Dus ging voor een lekker rondje van ruim 32km. Ik had nog spierpijn van eerdere workouts en m’n hartslag was vrij hoog (vast ook door de wind) dus het was uiteindelijk nog best een pittig rondje!

Dinsdag

IMG_7560.jpg

Ik ging voor een rondje! Om 2019 maar helemaal goed te beginnen. Er stond 6km op de planning, dus daar ging ik voor. Waar ik niet op gerekend had, was dat het zo warm was! Ik had mijn lekkere warme jasje aan, dat was niet zo’n goede keus. Bleek later.
Het rondje ging niet zo lekker. Ik had moeite het af te maken en ik vond het ook helemaal niet zo leuk. Maargoed, ik kon hem afstrepen!

Woensdag

Op naar de gym! Krachttraining is namelijk ook iets wat ik ontzettend leuk vind. Ik heb een fullbody schema, dus ging er lekker mee aan de slag. Dat ging eigenlijk prima! Was een fijne, best lange training.

Donderdag

img_7559

Samen met een vriendin ging ik de stad in, dus aan die stapjes kwam ik wel vandaag! En daar bleef het niet bij. Er stond ook nog een loopje op mijn planning. Ik besloot naar IJsselstein te rijden, om daar met vriendin Petra een rondje te maken. Het werden uiteindelijk 7 kilometers. Mooie afstand voor een donderdag, denk ik zo.

Vrijdag

Geen loopje vandaag, maar wel een training! Ik dook de gym in voor weer een lekkere krachttraining. Opzicht ging het lekker. De laatste weken probeer ik heel goed op mijn techniek te letten en dat werpt z’n vruchten wel af. Of tenminste, dat denk ik! Jeetje, die squatjes voel ik goed in mijn benen zeg! Prima training!

Zaterdag

img_7537

Vandaag was het in principe rustdag, maar ik deed toch even wat yoga. Gewoon… Om lekker te stretchen. Daarna ging ik Amsterdam in met een vriendin en ik besloot lekker te lopen naar het Museumplein. (Stapjes zetten he!)
Daar gingen we lekker schaatsen. En om dat ik mijn lichaam flink aanspande om niet te vallen en me te weren tegen roekeloze kinderen (die denken dat ze dwars door je heen kunnen schaatsen), was m’n lichaam toch nog best hard bezig. En zeker na die training van gister! Ik voelde m’n benen en billen wel. Het was gezellig! Daarna gingen we nog even een hapje eten aan het Leidseplein. Topdag!

Zondag

img_7558

Poeh, wat had ik slecht geslapen zeg. Dus ’s ochtends deed ik vrij weinig. Toch moest ik aan de bak! 8km, was het plan vandaag!
Ik ging lopen bij m’n ouders. Mijn standaard rondje van toen ik daar nog woonde blijft het fijnst! (Kent iemand dat, of ben ik de enige?) Daar begon ik aan mijn 8km. Ik liep echter wel lekker, dus besloot er 10 van te maken. Dat kan wel, toch?!

Even een overzichtje van afgelopen week:
Kilometers gelopen: 23km (3 trainingen)
Kilometers gefietst: 32km (1 training)
Krachttraining: 2 trainingen.

Prima dus wat betreft sport! Wat voeding betreft ging het eigenlijk ook best wel goed! Ik kon me de hele week prima aan mijn lijst houden, ondanks dat ik wel lekker ging lunchen in Leiden. Alleen het etentje van zaterdag ging niet helemaal volgens plan. Of nouja, plan…. Het was gewoon lekker en gezellig!
Goede week dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s