Back in shape #2

img_7537

Ken je dat gevoel: Je bent moe, hebt nergens zin in en sleept jezelf een beetje voort. Sporten komt bijna niet meer in je planning voor en je voeding is ook niet je van het. Zo was het voor mij de afgelopen periode. Manmanman, wat voelde ik me slecht in m’n vel! Trainen deed ik niet zoveel meer, voeding was nagenoeg prut. Daar moet wat aan gedaan worden! Ik ga dan ook hard aan de slag om weer lekker fit te worden. In deze blogs ga ik je meenemen in dat proces. Enjoy!

De tweede week van januari is alweer voorbij! En daarbij ook de eerste week van mijn nieuwe loopschema. Eens kijken hoe het me deze week vergaan is en of ik me netjes aan mijn voornemens heb gehouden!
Nog even een opfrissertje, want die voornemens waren: – Meer bewegen – Meer groenten eten – Mindfullness doen – Goed slapen –
Prima lijstje toch? Allemaal om even weer wat energie te krijgen en lekkerder in m’n vel te komen! Eens zien hoe dat de afgelopen week is gegaan.

Maandag

img_7563

Vandaag was mijn eerste werkdagje na de kerstvakantie. Ik moet zeggen; het viel me alles mee. Het vroege opstaan is iets waar ik weer aan moet wennen, maar het is fijn om weer wat regelmaat te krijgen.
Na werk ging ik meteen weer naar buiten voor een kort rondje, want ’s avonds had ik geen tijd. 30 minuten stond er op het programma. En omdat ik de dag ervoor weer best een stuk had gelopen deed ik rustig aan. Alsnog vond ik het wel pittig. Het waaide hard en regende, daarbij was het ook nog eens donker. Niet mijn favoriet!

Dinsdag

img_7566 2

Sportschool tijd! Na werk fietste ik meteen door om een training te knallen in de gym. Dat ging weer lekker!
Ik probeer extra goed op mijn techniek te letten en dat geeft een behoorlijke burn. Maar het is voor een goed doel, toch? Ik pakte mijn benchpress zelfs wat zwaarder vandaag. Een tikkeltje maar hoor, ik ben toch altijd bang dat die stang op m’n hoofd dondert. Gelukkig kon ik hem nog steeds omhoog krijgen.

Woensdag

b0241791-f3ab-4d9a-b0f3-142641866119

Vandaag stond er niet echt een workout op het programma, maar ging ik wel schaatsen! En dit keer met de kinderen uit mijn klas. Het was zo ontzettend leuk. Sommige van hen konden het verrassend goed. Anderen bleven maar onderuit gaan, wat er ook wel weer erg grappig uit zag. Het was een heel gezellige ochtend en ik heb er ontzettend van genoten!
Verder had ik weinig tijd, want na het werk op school moest ik meteen door naar Amsterdam. Een trainingsavond van het Anne Frank Huis. Een erg leuke, maar intensieve dag!

img_7594.jpg

Donderdag

Ik had een workout gepland staan vandaag, maar het was echt rotweer. Maar dan ook ECHT. En dan ben ik natuurlijk van suiker, dus ik besloot hem te verplaatsen naar vrijdag.
In plaats daarvan ging ik gezellig met een collega naar de bios en hing ik daarna anderhalf uur met een vriend aan de telefoon. Die kon me wel weer goede workout tips geven! Dus ik ben er wel mee bezig geweest, op deze onverwachtse rustdag.

Vrijdag

Die workout die ik naar vandaag had verschoven, daar kwam alsnog niet veel van terecht vrees ik! Ik zat lang op mijn werk en daarna vroeg een collega of ik meeging naar Ikea. Ik vind het de laatste tijd ook erg belangrijk om te investeren in mijn collega’s, dus het leek me erg leuk! Bij thuiskomst was ik zo kapot dat ik mijn bed indook.

Zaterdag

img_7619

Weer een dagje werken! Weer?! Jep. Naast mijn fulltime baan werk ik af en toe nog extra in het Anne Frank Huis. Vandaag dus… Het is ontzettend leuk, maar toch ook best veel. Gelukkig was het niet de hele dag.
Na werk dook ik de sportschool weer in en probeerde ik een fijne training te doen. Helaas was het zo druk dat ik sommige oefeningen maar alternatief moest doen. Toch ging het best goed!
’s Avonds had ik een gezellig avondje met een groepje vriendinnen!

Zondag

img_7634

Op mijn enige vrije dagje van de week mocht ik wel wat uitrusten, toch? In de ochtend deed ik dan ook niet zo heel veel. Ik werkte wat taken van m’n to do list af, keek wat vlogs (heb een nieuwe vlogger ontdekt, vermaakte me prima!) en schreef ik wat dingen voor m’n blog.
Daarna ging ik hardlopen. Of nouja, hard? De training was een uurtje en ik wilde echt eens goed op m’n hartslag gaan letten. Die moest laag blijven! Dat betekende wel dat ik zo langzaam moet lopen dat ik er erg gefrustreerd door raakte. Uiteindelijk wilde m’n hartslag ook niet heel erg meer omlaag. Zonde, want verder vond ik het echt een relaxt loopje!
Na een hoop mekkeren heb ik me dan ook maar bij het beroerde tempo neergelegd. M’n hartslag was 10 slagen lager dan ik normaal heb, dus dan is m’n doel bereikt toch?! Klagen hoeft dan niet!
Na mijn training bleef ik gezellig bij m’n ouders eten! Goede afsluiter van het weekend.

Het overzicht van de afgelopen week:
Kilometers gelopen: 12,49km (2 trainingen)
Kilometers gefietst: 0km ( 0 trainingen)
Krachttraining: 2 trainingen.

Uiteindelijk heb ik dus lekker 4x gesport. Een hardlooptraining overgeslagen, maar voor de rest kan ik denk ik wel tevreden zijn!
Voeding ging het grootste deel van de week wel goed, op twee dagen na. Waarop ik toch wat teveel pepernoten en zweedse ballen heb gegeten. Maargoed, dat zet hopelijk niet echt zoden aan de dijk. Verder heb ik prima geslapen en ben ik blij dat ik weer wat regelmaat in mijn week heb zitten.
En het belangrijkste; er waren heel veel mooie, fijne momenten de afgelopen week! Dat is wat het meeste telt natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s