Review: Aftershokz Trekz Air

IMG_6957

Een paar weken geleden (of eigenlijk wel langer) geleden liep ik de Zeven Heuvelen Loop in Team Aftershokz. Het mooiste was misschien nog wel dat we hun draadloze oortjes, de Trekz Air, mochten proberen! Ik was reuze benieuwd, want ik had er al veel over gehoord! De laatste tijd heb ik ze vaak gebruikt en ik zal hier mijn bevindingen met je delen!

De Trekz Air, oortjes die niet in je oren zitten, maar iets ervoor. Dat klinkt gek, toch? Vond ik wel in ieder geval. Ik was dan ook heel benieuwd hoe het zou zitten en, nog belangrijker, wat voor geluid eruit zou komen!
Toen ik de oproep zag van Aftershokz om mee te lopen in hun team kon ik het dan ook niet laten te reageren! Gelukkig mocht ik gezellig meelopen. Als bonus mochten we meteen de oortjes testen!

IMG_6954

Eerste ervaring:

Tijdens de 7HL konden we ze al in doen, want ze waren al helemaal opgeladen! De oortjes lagen net voor mijn oren, op m’n hoofd. Opzich zat dat wel fijn! Het was alleen even wennen en soms verschoof het een klein beetje als je je hoofd bewoog.
Ik heb ze met plezier gebruikt! Het was leuk om eens de andere hardlopers om je heen te horen! (Wel wat minder dat je jezelf ook zo goed hoort. Maar opeens kreeg ik door hoe hard ik stampte. En hijgde, ha)

img_6956

En tijdens het sporten?

Ik vond de Trekz Air erg fijn om te gebruiken. Mijn voorkeur gaat dan wel uit naar krachttraining. Juist omdat het dan fijn is dat ik mijn telefoon niet in de buurt hoef te hebben. Voorheen zat ik altijd in de knoop met het snoer van mijn oortjes en wist ik niet waar ik mijn telefoon moest laten tijdens een oefening. Dat hoeft nu niet meer! Mocht er iemand tegen me praten in de sportschool, kan ik dat ook nog (ongeveer) horen. Voor de sportschool vind ik ze ideaal!
Voor hardlopen vind ik het soms nog fijn om mijn in ear dopjes te gebruiken. Juist omdat ik het wel fijn vind om afgesloten te zijn van mijn omgeving. Lekker in mijn eigen wereld, met alleen mijn muziek. Voor trainingen dan he. Ik heb gemerkt dat het tijdens wedstrijdwen wel erg leuk is wat van je omgeving te horen. Dan ben je meteen een deel van de crowd.

Pro’s:

  • Je kan de omgeving nog horen, waardoor je niet helemaal afgesloten bent.
  • Het snoertje van je oortjes dat overal achter blijft hangen? Dat is verleden tijd! Doordat deze draadloos zijn, is er geen snoer nodig!
  • Geen gesleep meer met je telefoon, want die hoef je niet meer heel dicht bij je in de buurt te hebben.
  • Het geluid is prima! Misschien niet zo hard als met je in ear dopjes, maar dat is vast alleen maar beter voor je oren!

Con’s:

  • Doordat de oortjes op bluetooth werken, gaat je telefoon wat sneller leeg. Of misschien is dat alleen zo in mijn geval. De mijne gaat al niet zo lang mee. Dus ik moet daar wel rekening mee houden!
  • Zorg dat je oortjes goed opgeladen zijn, zodat ze niet middenin een training (of wedstrijd) opeens leeg zijn. Vervelende verrassing! (Trust me, ervaring. Maar daar leer je van!)

Conclusie:
Ik gebruik de Aftershokz Trekz Air regelmatig, maar vooral tijdens krachttraining in de sportschool. Dan vind ik ze echt ideaal!
Tijdens hardloop wedstrijden zal ik ze ook veel gaan gebruiken, vooral omdat ik dan meer meekrijg van de mensen om me heen en meer deel ben van het evenement. Tijdens de 7HL was dat echt superleuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s