Aan de slag met iets nieuws

IMG_4016

Mijn eerste blogpost weer sinds tijden! Ja, ik leef nog hoor… Maar de afgelopen tijd had ik niet zoveel inspiratie en zin om te bloggen. Waarom? Geen idee eigenlijk. Ik liep niet meer zo vaak en had niet het idee dat ik iets heel interessants had om over te schrijven. De zin is wel weer een beetje terug gekomen, dus zie hier; een nieuwe blogpost!

Zoals ik al zei; de afgelopen tijd heb ik niet zoveel gelopen. Misschien heb je dat ook wel teruggezien op mijn Instagram account. Sowieso post ik daar niet zoveel meer, maar running posts komen er eigenlijk helemaal niet meer voorbij. De waarom komt later nog wel, maar waar hou ik me de afgelopen tijd dan wel mee bezig?

Andere mensen een pak rammel geven

Dat klinkt misschien apart, maar als je me een beetje gevolgd hebt de afgelopen tijd, weet je misschien dat ik lekker aan het kickboksen geslagen ben. Een heerlijke fullbody workout. Zowel op kracht als (explosieve) conditie. Lange duurlopen kan ik niet meer, maar er zit nog wel een beetje explosiviteit in dat lichaam van mij! En het belangrijkste; ik vind het echt super, super leuk!

Andere doelen nastreven

Ook heb ik de laatste tijd best veel aan krachttraining gedaan, maar met mijn huidige schema zat de sleur er aardig in. Een vriend van me kwam met een goede oplossing; schrijf je doelen op, doe research op internet en bedenk welke oefeningen je nou echt leuk vindt. Zo gezegd, zo gedaan… Ik maakte een draft voor een krachtschema en hij en zijn broer (personal trainer, lucky me) hebben er even een blik op geworpen. Eens kijken hoe dat gaat! Later zal ik wat meer duidelijkheid geven over het hoe van mijn schema.

Maarre, welke doelen wil ik dan precies bereiken?

Mijn voornaamste doel is  algeheel te fitter worden. Zodat ik me goed en sterk in mijn vel voel. Komt vast en zeker van pas tijdens mijn grote reis deze zomer! Het klinkt natuurlijk heel vaag en breed. En zo’n doel is lastig na te streven, dus heb ik het uiteraard in kleinere, concretere doelen opgesplitst.

De meeste doelen zitten vooral in het sterker worden, maar ook in nieuwe dingen leren. Dingen waarvan ik het leuk vind om te kunnen en die een uitdaging vormen! Natuurlijk is dat lastig, want soms heb ik echt geen idee hoe ik iets moet doen of het aan moet leren. Maar gelukkig is er internet! En met youtube tutorials kom je echt wel een heel eind!

Best iets nieuws voor mij. Ik stelde mijzelf nooit echt doelen met krachttraining. Hoe deed je dat eigenlijk? Ik zag het allemaal wel. Maar nu ben ik er eens voor gaan zitten en heb wat op papier (of de laptop) gekrabbeld. Here they are!

  • 70 kilo Romanian Deadlift
  • 60 kilo Squat
  • 70 kilo Hipthruster

Nu ik er eens naar kijk, zijn ze allemaal wel gericht op mijn benen. Nou was dit ook waar ik in eerste instantie van de fysio aan moest gaan werken… Dus dat is sowieso goed. Het zijn doelen die voor mij haalbaar zijn, binnen een aanzienbare tijd. Voor squats doe ik het iets rustiger aan, omdat ik de techniek daarachter erg moeilijk vind en mijn lichaam niet alles soepeltjes toelaat.

Ook wil ik wat nieuwe dingen gaan leren, de een iets lastiger dan de ander. Maar zeker een uitdaging!

  • Push up vanaf mijn tenen (Ja, dit kan ik dus nog steeds niet….)
  • Pistol squat (1 benig dus. voor iemand die squats moeilijk vindt een extra uitdaging!)
  • Double under (twee keer je springtouw laten draaien terwijl je 1x springt)

Vanmorgen heb ik tijdens mijn training alles al geprobeerd en jeetje… Wat een gestuntel soms! Maar, practise makes perfect! Ik vind het een ontzettend leuke uitdaging juist omdat ik het puur vanuit eigen motivatie en fun doe. Ik ga ermee aan de slag!

Naast krachttraining doe ik nu dus ook regelmatig stabiliteit, omdat ik me af en toe de minst gebalanceerde persoon op aarde voel. Er zit de laatste tijd wel vooruitgang in, maar kan zeker nog beter.
Ook probeer ik regelmatig (zeker dagelijks) even te stretchen om wat flexibeler te worden. Volgens de fysio ook erg belangrijk, omdat daar ook deels mijn problemen met sommige oefeningen vandaan komen. Sommige lichaamsdelen zijn hartstikke stijf. Wees ie me gewoon even op!
En uiteraard cardio ontbreekt natuurlijk ook niet… Is ook wel een dingetje, moet toch een beetje aan mijn conditie werken!

Algeheel fitter en flexibeler dus. Ik ga de komende tijd lekker aan de haal met mijn schema en kickbokstrainingen. En so far: Love it!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s