The journey ahead

mountain-road-side-view-wallpaper-4.jpg

Enorme meren, lange, uitgestorven stranden en immense bergketens. Over minder dan acht weken ga ik het allemaal zien, op mijn reis door Canada! En damn, wat kijk ik daar enorm naar uit zeg. Al eerder heb ik hier een korte blog aan gewijd, met mijn eerste draft van de reis. Ondertussen is er al zoveel veranderd en concreter geworden. Het leek me leuk om mijn (wat meer uitgewerkte) plannen met jullie te delen. Kunnen jullie ook genieten van de voorpret!

Nog 52 dagen, vanaf het moment dat ik dit zit te typen… Dat is nog maar 7 weken en een beetje! En dan stap ik in het vliegtuig. Klaar om de reis van mijn leven te maken. Dat zeg ik wel zo mooi, maar zo zie ik het ook echt. Al jarenlang wil ik dit zo graag doen, maar steeds was ik te bang. Tot afgelopen kerst dus, toen ik mijn ticket boekte.

Ik was van plan alleen te gaan, maar er veranderde toch iets. Via de Facebook pagina ‘Canada backpackers’ kwam ik in contact met Ayla, die dezelfde periode dezelfde route wilde gaan doen. En wat bleek? Ze was Nederlands! We besloten te meeten en het klikte meteen. De dag erna huurden we alvast een auto om het westen van Canada samen te ontdekken! Thanks to Social Media…

Oke, hoe ziet onze route er nu uit? Ik had al gekozen voor het westen van Canada. De grote steden Vancouver en Calgary, maar natuurlijk ook de geweldig mooie Rockies en natuurparken. Het stond voor mij al meteen vast: Dat werd de bestemming. En voor Ayla dus ook.

Schermafbeelding 2019-05-22 om 19.13.17

Zoals je ziet is het zo’n 200km rijden! Zullen nog wel wat kilomtertjes bijkomen aangezien we wel wat omwegen en dagtoertjes zullen maken. Best een behoorlijk eind reizen dus! Gelukkig wel met tussenstops.
Mijn reis in een notendop:

Calgary

stampede

Mijn reis begint in de stad Calgary (Alberta). Op dat moment ben ik nog alleen en kan ik de stad lekker zelf gaan ontdekken. Precies als ik er ben is daar de Calgary Stampede. Het grootste rodeo/cowboy event ter wereld. Ik was vroeger echt dol op paardrijden en het leek me ontzettend gaaf om dit mee te maken! Barrel racing, horse shows… Echt van alles! Gelukkig kon ik kaarten krijgen voor de laatste dag, dus daar ga ik vast mijn ogen uitkijken. (Inclusief cowboyhoed uiteraard)

Vancouver

Aerial_Sunset_Vancouver_d3_copy_1bb86ed0-1edc-4cda-841d-0b033ca0bb72.jpg

Vanuit Calgary neem ik een binnenlandse vlucht naar Vancouver (British Colombia), waar mijn reis echt begint. Daar kom ik tegelijk aan met Ayla, dus samen gaan we verder. We zijn van plan om de stad lekker te verkennen, te gaan fietsen en wellicht ook een rondje hard te lopen door het grote Stanley Park. En natuurlijk de prachtige skyline van Vancouver te bewonderen.

Vancouver Island – Victoria en Tofino

Off to Vancouver Island. Eiland, klinkt niet zo groot he? Maar dat is het dus wel. Groter dan Nederland zelfs! Eerst gaan we naar Victoria, de hoofdstad, in het zuiden. Daar kunnen we orka’s gaan spotten (hopelijk word ik niet zeeziek) en het schijnt een heel mooie stad te zijn.
Daarna trekken we door naar Tofino. Het surfersparadijs van Canada. En laat het nou net zo zijn dat ik dat heel erg graag wil leren! Gelukkig was ik daar niet alleen in.. We hebben een 2 daagse surfcursus geboekt. Allebei de dagen krijgen we 3uur lang les en de rest van de dag mogen we het materiaal zelf gebruiken. (Of chillen op het strand, dat kan ook!) Dat klinkt toch echt supertof?! Ik hoop echt dat ik het een beetje kan… Maar het is vast te leren. Zin in!

surf.jpg

Squamish & Whistler

Twee plaatsen vlakbij Vancouver. Whistler is vooral bekend door de wintersport. Dat schijn je daar heel goed te kunnen. Maar ook in de zomer zul je je niet vervelen. Er zijn vooral veel extreme sporten om te doen, zoals downhill mountainbiken, klimmen, zijlinen, maar natuurlijk ook hiken. We hebben nog niet helemaal uitgedacht wat we hier gaan doen. In ieder geval genieten van de mooie omgeving.

whistler beter.jpg

Clearwater

Vlakbij het Wells Gray Provincial Park, wat ook wel de naam Waterfall Park heeft. Wat zullen we daar toch gaan tegenkomen?
Het bijzondere in Clearwater is dat we in een soort cabins zullen slapen. Op een soort ranch in blokhutten, als echte cowboys. Dat wordt vast een hele ervaring!

Jasper

Vast een van de bekendste nationale parken van Canada. Ook niet zo gek, als je de foto’s ziet. Ook hier weer heel veel om te doen. Wat we ook nog niet helemaal uitgedacht hebben. Veel dingen beslissen we ook pas daar, met hulp van de expertise in de hostels. We willen sowieso Lake Louise gaan bezoeken. Het beroemde, helderblauwe meer. Maar buiten dat is er nog veel meer te zien en te doen!

Banff

Nog zo’n geweldig mooi park. Ook hier moesten we het hostel op tijd boeken want.. Razend populaire bestemming en niet al te veel hostels aanwezig! Gelukkig hebben we twee bedden kunnen bemachtigen.
Banff is zo ongeveer een iconische plek in de Rockies. Je kan er eveneens van alles doen. Maar ik wil er in ieder geval zelf graag gaan paardrijden (vroeger paardenmeisje hier!), de hot springs bezoeken, kajakken op de enorme meren en natuurlijk veel hiken. Opzicht al best een aardig activiteiten lijstje he?!

canada-is-jarig-dromen-in-banff-1967.jpg

Tegen de tijd dat we Banff verlaten is het al bijna tijd om naar huis te gaan. Van daaruit gaan we namelijk weer terug naar Calgary, waar we de huurauto ook meteen kunnen droppen. Dan is het rondje weer gemaakt en gaat, na bijna 4 weken Canada, het vliegtuig weer terug!

De foto’s heb ik uiteraard niet zelf gemaakt. Maar ik hoop ook met zulke mooie plaatjes terug te komen! Sowieso ga ik het wel zien en dat is al geweldig. Van zulke plaatjes kun je toch geen genoeg krijgen?!
Mocht je ergens zijn geweest en tips hebben; let me know!!

Een gedachte over “The journey ahead

  1. Oh wat superleuk! Wij zijn er vorig jaar geweest en hebben echt een supertijd gehad. Ik heb een paar tips, maar misschien zijn ze wel een beetje ‘standaard’
    In Victoria hebben wij een Whalewatching gedaan met ‘The Prince of Whales’ ik vond de naam zo grappig, daarom hebben we die genomen. Ze hebben ook een Zodiac boot, ze zeggen dat je daar minder zeeziek in wordt, omdat die minder schommelt. Wij hadden de normale boot, dus ik kan je niet vertellen of dat ook echt zo is.
    In Tofino moet je op zoek naar de foodtruck Tacofino. Staat ook op elke website, maar is ook echt lekker eten. Op Vancouver Island heb je ook het McMillan NP, met heeeeele grote bomen. Is geen groot park, maar wel leuk. In Banff hebben wij de Sulphur Mountain opgehiked. Je kunt ook met de kabelbaan. Hiken is leuker, maar kost je wel een halve dag. Ik ben niet heel sportief, maar was voor mij goed te doen. En in Jasper hebben we de Athabasca Glacier tour gedaan. Het was heel gaaf om te staan op heel oud ijs dat nu in rap tempo toch wel aan het smelten is. Veel plezier met de voorpret!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s