Een triatleet in de dop?

img_5738-e1559497331405.jpg

Zwemmen, fietsen en hardlopen. Je moet toch echt wel gek zijn om alle drie de sporten achter elkaar te doen?! Eentje is mooi zat. Toch zit er ook een behoorlijke uitdaging in zo’n triathlon. Een uitdaging waar ik eigenlijk ook best wel zin in had! Weer eens iets heel anders.
Een nieuw doel dus, en niet zomaar eentje! Niet perse een hardloopdoel natuurlijk. Of  nouja eigenlijk, niet alleen een hardloopdoel. Er zit nog wat meer bij inbegrepen! Is de triathlon mijn volgende doel?!

Om het meteen maar even duidelijk te maken: Ik ben natuurlijk niet zo ongelofelijk sportief dat ik een hele of een halve triathlon kan gaan doen. In mijn wildste dromen nog niet eigenlijk! Gelukkig (in mijn geval) zijn er ook kortere afstanden! Namelijk, onder andere, de sprint: 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen. Klinkt als een eitje, toch? Nou, probeer ze maar eens meteen achter elkaar! Ik vind het toch een hele klus hoor.
Maargoed, fietsen vind ik heerlijk. En hardlopen wordt ook weer een stuk leuker. Dus… Waarom niet?!

Dit idee speelt eigenlijk al een hele tijd in mijn hoofd. Als ik het goed heb al ruim een jaartje of twee. Toen ik in training was voor de halve marathon van Berlijn, in 2017, sprak ik af met vriendin Sharona. Hardop mijmerend vertelde ik haar dat ik niet zo goed wist wat ik na die halve moest doen. Een hele marathon was bij voorbaat al afgeschreven, dat kon ik toch niet. Sharona stelde voor om eens een triathlon sprint te proberen. Zij had het weleens gedaan en kon het heel erg aanraden. En naarmate we erover in gesprek raakte, werd ik steeds enthousiaster. Dat was tof!! Ik schreef me in voor de Bosbaan Triathlon in Amsterdam, september 2017.

Waarom die er uiteindelijk nooit is gekomen? De marathon kwam om de hoek kijken! In juni werd ik uitgekozen om met Vifit Sport de New York Marathon te gaan lopen. Een enorm gave uitdaging natuurlijk! En die triathlon was voor dat moment even van de baan. Ik dacht er ook niet echt meer aan, om eerlijk te zijn.
Na New York kwam mijn blessure periode. Daarna kwam de Berlijn Marathon. En na Berlijn zat ik met mijn blessure en had ik nergens meer zin in. Maar die zin is nu dus wel weer terug! En ik was wel weer op zoek naar een uitdaging. And here it is!

De Triathlon Sprint!

Het idee zelf vind ik best wel spannend. Ik zag alweer allemaal beren op de weg; redenen waarom ik deze uitdaging niet aan zou moeten gaan. Wat nou als ik bijvoorbeeld laatste zou worden? Dat zou toch wel verschrikkelijk zijn! Ook ben ik helemaal niet zo goed in zwemmen en kan ik alleen schoolslag. Daar kon ik toch niet op zo’n evenement mee aankomen? En m’n hardlopen was ook al zo traag. Bovendien heb ik geen echte echte racefiets… Dus je leest het al; heel veel redenen om schijterig weg te rennen en het mooi niet te doen!

bbdb3860-0cda-4f87-9317-7120f315e832

Toen sprak ik Tim, die zelf behoorlijk wat triathlons op zijn naam heeft staan. En hij overtuigde mij dat ik dat echt wel kon! Hij liet me een schema zien waarmee je je niet helemaal de blubbers hoeft te trainen en ook nog tijd hebt voor de rest van je leven. Dat zag er op zich best goed uit! Ik ga natuurlijk ook nog op vakantie. En ik heb geen zin om tijdens mijn dan alleen maar bezig te zijn met trainen. Dat mijn hele vakantie om trainen gaat draaien: Absoluut niet! Op deze manier, met dit schema, hoeft dat niet. Natuurlijk train ik dan wel, maar is het toch te doen.
Ook vertelde Tim dat de meeste triathlons (in sprint afstand) best laagdrempelig zijn. Schoolslag zwemmen is niet het einde van de wereld, dat doen meer mensen. Dat moest ik natuurlijk even met mijn eigen ogen bekijken, dus ging ik vandaag lekker zelf kijken bij de Tri Haarlemmermeer, in het Haarlemmermeerse Bos. En verrek, hij had gelijk!
Niet iedereen daar was topsporter en de sfeer was zo relaxt! Het was zo anders dan een hardloopwedstrijd. Ik vond het hartstikke leuk om te kijken. En hoewel ik natuurlijk ook wel weet dat het hartstikke pittig zal zijn, het lijkt me ook echt heel erg tof!

Onderweg naar het parcours werd ik nog even succes gewenst met mijn race, door een passerende triatleet. Ik liep met mijn fiets aan de hand richting de start, dus die conclusie was vast snel getrokken. Maar gelukkig kwam ik vandaag alleen maar kijken!

Ik heb mijn race nog niet helemaal vastgelegd trouwens. Ik moet me nog inschrijven.  Het idee ligt er en opzicht ook gewoon helemaal klaar. Maar ik wil heel even aankijken hoe mijn knie het de komende weken gaat doen. Voor nu doet ie het goed, maar ik moet ook weer niet te hard van stapel lopen! Gelukkig zijn fietsen en zwemmen weer hele andere vormen van belasting.

Anyway… Zoals het er nu voorstaat wil ik op 28 september 2019 de Bosbaan Triathlon doen. Jep, net als twee jaar geleden. Hopelijk komt het er dit jaar wel van!

Wat zijn jouw gedachtes bij een triathlon? Heb je er weleens eentje gelopen?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s