Recap: Grachtenloop Haarlem

IMG_9451

Haarlem, mijn eigen stadje. Ik vind het er prachtig! Smalle straatjes, oude grachtenhuisjes en een fijn sfeertje. Een heel fijne stad om te wonen en heerlijk om doorheen te wandelen en van het moois te genieten. Zou dat ook hardlopend kunnen? Ik ging het eens uittesten tijdens de Grachtenloop!

Al tijden heb ik niet meer meegedaan aan een wedstrijdje. De laatste was, geloof ik, de 7 Heuvelen Loop in november (2018). Al bijna 8 maanden geleden! Hoe komt dat?, hoor ik je denken…
Nou… Deels blessure en deels motivatie.Het ging een beetje hand in hand. Doordat ik helemaal klaar was met die knie besloot ik weer terug de gaan naar de fysio en het lopen op een laag pitje te zetten. Ik had er geen zin meer in. Maar de laatste tijd ging dat eigenlijk al wel weer beter. ik begon weer met wat meer plezier te lopen… Maar echt trainen zat er nog niet bij!

De Grachtenloop, op 5 juli, leek me wel weer een mooie test om te kijken of ik het kon. Ik had er ook veel goede verhalen over gehoord, dus was wel benieuwd! Maar zoals ik al zei; getraind had ik niet echt. Maar 5km is te doen toch?! Dezelfde dag had ik een BBQ op mijn werk, waar ik heerlijk in het zonnetje zat! Het was een lange, zware dag geweest en ik was echt kapot. Weinig zin om te gaan lopen! Ik zweer je; als ik niet met mijn vader en broertje zou gaan lopen, was ik lekker bij m’n collega’s blijven zitten!
Maar dat ging dus niet. Het was een familieloopje: Mijn vader, die al jaaaaren loopt, en mijn broertje (hardloopdebuut) zouden ook mee doen. Ik kon dus niet meer terug!

IMG_9450

De start was aan de Nieuwe Gracht.. Best een mooie locatie en op zo’n 10 minuten lopen van mijn huis. Kon ik mooi mijn spullen daar laten liggen. Het duurde even voor we konden starten, want iedere wave vertrok apart. We hebben zo’n 4x de warming up aangehoord, maar uiteindelijk ging voor ons ook het startschot. We vertrokken alle drie (vader, broertje en ik) op een ander tempo. We zouden elkaar bij de finish wel weer zien!

Het was natuurlijk een korte afstand, dus zoveel kan ik daar nou ook weer niet over vertellen. Maar jeetje, ik had het al vrij snel best wel zwaar! Het was warm en dus niet echt getraind… Het was aanpoten!
Mijn hartslag zat steeds zo rond de 185bpm, dus echt heel erg hoog. (Al is mijn hartslag altijd wel redelijk hoog) Dat begon ik ook echt wel te voelen. Twee marathons gelopen en dan zo zwaar op de 5km?! Best wel… triest. Of nouja, het was nou eenmaal zo!

Zo rond de 2km kwam ik opeens 023 Runsquad maatje Edgar tegen en ging ik vol op de rem voor een knuffel. Dat was ook wel even een goeie opkikker! Achteruit rennend maakte hij onder andere deze foto. Ik was in ieder geval wel blij!

f8cfbf2e-3ec0-4c53-bc68-634395b4485e

Een stukje verderop zag ik ook crewmaatje Simone samen met Edgar aan de kant staan om mij even toe te juichen. Lief! Ze liepen daarna wel weer lekker door. Op eigen tempo lopen is natuurlijk het fijnst.

Het parcours ging slingerend door het centrum van Haarlem. Eigenlijk had ik meestal wel door waar ik aan het lopen was en kon ik ook best goed van de omgeving en de mensen langs de kant genieten. En jeetje, die stonden er veel! Hartstikke gezellig.
Zo rond de 4km liepen we zelfs praktisch langs mijn huis.
De finish was uiteindelijk weer aan de Nieuwe Gracht, aan de overkant van het water. Een stukje verder stonden mijn vader en broertje te wachten. Die allebei een super mooie tijd hadden gelopen! Daarna kwam ik ook nog wat andere crew maatjes tegen. Leuk om elkaar te zien en even bij te kletsen over de race!

IMG_9463

Een fotootje schieten, even met mijn vader en broer wat eten en eindigen met mijn 023 Runsquad maatjes op een terrasje. Want dat kan ook heel goed in Haarlem!!! Uiteindelijk echt een top avond!
Ik zou de Grachtenloop zeker aan iedereen aanraden. Het was echt een heel leuk parcours met entertainment, veel publiek en veel moois om te aanschouwen! Dus ben je volgend jaar in de buurt? Kom dan even langs!!

fc7b4c0f-ff27-458b-be45-46666d4fc905.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s