De reis begint!

Aerial_Sunset_Vancouver_d3_copy_1bb86ed0-1edc-4cda-841d-0b033ca0bb72

175 dagen

Ik weet het nog goed, afgelopen december toen ik net mijn vliegtickets naar Canada had geboekt. Vol enthousiasme had ik de vertrekdatum in mijn Garmin gezet. 175 dagen. Het leek nog een eeuwigheid te duren! En nu is het opeens daar… En ga ik dit grote avontuur aan! Ik besloot mijn verwachtingen eens op te schrijven en wil ze hierbij even met jullie delen! Wat denken jullie?

Op dit moment zit ik op London Heathrow. Na een 40min durende (vertraagde) vlucht en ondertussen al ruim 4uur overstaptijd. Ik wacht vol ongeduld (maar ook vol zenuwen) op mijn volgende vlucht richting Calgary!
Ik hou dus echt NIET van vliegen! Dus die 9uur die eraan zitten te komen zie ik niet zo zitten. Ik probeer mezelf te vertellen dat vliegen hartstikke leuk is. Als ik dat vaak genoeg zeg, ga ik het misschien zelf geloven! (Zou het werken?)

Die 5,5 uur overstap tijd leek me echt verschrikkelijk! Wat moest ik in hemelsnaam gaan doen? Maar tot nu toe viel het hartstikke mee! Ik haalde wat drinken en ging even zitten op een stoeltje. Nam er een meisje naast mij plaats die zo te zien ook in haar eentje was. Dus ik, met mijn fuck it – houding, besloot haar aan te spreken. Bleek dus hartstikke gezellig! Meteen een nieuwe Facebook vriend erbij. En als ik ooit bij haar in de buurt ben, ben ik altijd welkom. Je weet maar nooit wanneer het handig is!
Toen besloot ik wat te gaan eten, het was immers een lange dag en na mijn ontbijt had ik eigenlijk niks meer op.  De tafel naast mij zat een meisje, ook in haar eentje. Dus weer die fuck it – houding en weer een gezellig gesprek! (Kan ook niet anders, met een fellow Game of Thrones fan!) Zo maak je nog eens vrienden. We besloten weer Facebook uit te wisselen, zodat we elkaars verhalen kunnen volgen. Eigenlijk is het dus super gemakkelijk om mensen aan te spreken, zeker op een vliegveld. Hopelijk blijft dat zo tijdens de rest van mijn reis.

Ik heb trouwens nog een afspraak met mijzelf gemaakt. Erger je vooral niet! Mensen in de rij die gewoon echt niet doorlopen, m’n vlucht die later vertrekt… Relax. Ik kan er toch niks aan veranderen, dus kan me er maar beter niets van aantrekken toch? Ik ga eens zien hoe lang ik dit volhoud!

Nu terug naar het onderwerp. Wat verwacht ik van mijn reis? Een heleboel natuurlijk. Hier een paar puntjes:

  • Aardige mensen. Ik heb dus gehoord dat de Canadezen echt super vriendelijke mensen zijn! (Misschien wel iets te vriendelijk, als dat mogelijk is) Dus ik verwacht eigenlijk dat ik geen moeite zal krijgen met het vinden van de weg en goede adviezen zal krijgen van de hostel staff!
  • Geweldig mooie natuur! Heb je weleens foto’s van Canada gezien? Of nouja, west Canada dan. Dan heb je de nationale parken en de Rockie Mountains vast voorbij zien komen! En die zijn prachtig! Ik verheug me er echt op om al die grootsheid van dichtbij te zien. Mezelf te verwonderen en even heel erg klein te voelen!
  • Leuke steden. Ik heb vooral veel goeds gehoord over Vancouver. Schijnt een gezellige, mooie stad te zijn. En ook nog eens heel multicultureel. Klinkt goed!
  • Mede reizigers. Die zul je tegenkomen in het hostel. Hopelijk gaat dat net zo gemakkelijk als vandaag op het vliegveld! Nieuwe mensen leren kennen, verfrissende ideeën horen en interessante (en ook minder interessante gesprekken) voeren. Leuk!
  • Veel beweging. Aangezien we ook gaan surfen, paardrijden en waarschijnlijk ook nog wel zullen mountainbiken, kajakken en heeeeel veel hiken! We willen natuurlijk zoveel mogelijk van al dat moois aanschouwen. Kun je lekker met de benenwagen doen!
  • Wildlife! Of nouja, dat hoop ik heel erg veel te gaan zien! We gaan sowieso walvissen spotten, maar stiekem hoop ik ook nog een beer te mogen bewonderen onderweg! Misschien liever vanuit de auto achter gesloten deuren, maar het lijkt me heel erg gaaf!

Natuurlijk zal mijn reis ook moeilijke momenten kennen. Minder slaap misschien. Weinig privacy in de hostels. Misschien zal ik me op momenten wel eenzaam of verloren voelen, maar ook dat hoort erbij. Ik hoop dat ik me daar doorheen kan slaan en lekker kan genieten.

Ik kijk vooral uit naar het maken van heel veel mooie herinneringen.
Als je mijn ervaringen up close wil volgen, kan dat hier! Maar natuurlijk post ik ook af en toe een verslagje op mijn blog!

Nou, ik ga me maar eens voorbereiden op mijn volgende vlucht! Wish me luck!

 

 

Een gedachte over “De reis begint!

  1. Hallo Dagmar. Zelf net terug van 3 weken Canada (de Rockies). Prachtige natuur, vriendelijke mensen, beren gespot, lekker gegeten, pittige wandelingen en vooral genieten. De moeite van de lange vlucht en jetlag meer dan waard. Leuk dat je over je ervaringen schrijft. I will follow you! Fijne reis!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s