Traveling Canada: Vancouver

e1da9613-9a00-4bd5-8ba3-d88d3578447f

Wat was ik benieuwd naar deze stad! Ondertussen had ik al zoveel over Vancouver gehoord. Mensen uit het hostel in Calgary vertelden veel over hun Vancouver ervaringen. En het waren allemaal hele goede verhalen. Eens kijken of het de reputatie eer aan doet! Ik ben benieuwd!

Een stad die aan de kust ligt, omringt door bergen. Dat klinkt toch gewoon top? Voor mij wel in ieder geval! Alle verhalen die ik over Vancouver hoorde waren positief. Mensen zeiden zelfs dat ze er graag zouden wonen. Maar laat ik bij het begin beginnen, misschien is het helemaal niet zo’n fijne stad!

Op dinsdagochtend was het tijd om naar Calgary Airport te gaan voor mijn vlucht naar Vancouver. Dat ging niet bepaald vlekkeloos! Eerst kwam m’n bus echt veel te laat, maar gelukkig had ik ruim de tijd genomen voor mijn reis naar het vliegveld. Vervolgens stond ik voor de verkeerde rij bij de bagage drop off. Ja, zelfs bij de verkeerde luchtvaartmaatschappij. Hoe stom!
En als klap op de vuurpijl had mijn vlucht gewoon bijna drie uur vertraging! Lekker bezig zeg ik. Gelukkig kwam ik uiteindelijk aan op Vancouver Airport en was de reis richting hostel prima.

Mijn eerste indruk van Vancouver? Loved it! Vanuit de trein kon ik de eerste bergen die Vancouver omringen al zien. Ik kreeg echt kriebels! Eenmaal in de stad werd ik eigenlijk ook wel erg blij! Er hing gewoon een goede sfeer. De stad had gewoon iets….
Bij het hostel stond echt een enorme rij! Wat was er aan de hand?! Een latin feestje blijkbaar, dat tot 02:00uur zou duren. Muziek super hard, great…

Toen ik net een minuutje in mijn kamer was, waar ik nog met drie anderen zou liggen, kwam mijn kamergenootje binnen. Een Italiaans meisje, Illaria. We raakten aan de praat en ik vroeg haar of ze gezelschap nodig had toen ze haar collega Leo op ging halen van de trein. Hartstikke gezellig dus! Meteen weer een stukje stad verkend, een biertje gedronken met zijn drieën en ik heb meteen wat Italiaanse scheldwoorden geleerd. Want tja, dat is toch wel het eerste wat je moet leren van een nieuwe taal! Volgens mij ga ik het hier wel naar mijn zin hebben!
Er is ook een huiskat in het hostel trouwens. Hij heet Oreo!! Hij is niet impressed overigens. Als je hem aan probeert te halen trekt ie bijna zijn neus op… Maar leuk!

 

Woensdag

cdfeb170-33a8-49ca-b76d-76a4c1df4de0

Ayla (mijn reismaatje) was vannacht aangekomen en vandaag gingen we lekker samen op pad. Het zou niet echt geweldig weer worden (grijs met af en toe wat regen), dus we besloten eerst te ontbijten in het hostel en daarna een stuk door de stad te lopen richting Grand Ville Island, waar een erg leuke markt zou zijn.
Het was sowieso een erg gezellig ‘eiland’, in de haven. We konden er lekker rondstruinen en lunchte in een fancy tent in de haven. Een vissoepje waarvan ik dacht dat het een beetje twijfelachtg klonk, maar het was echt heel erg lekker!

761a062e-add3-4cb8-abd7-f4a14c1a6df2

Uiteindelijk besloten we terug te lopen, want we zouden samen met Illaria nog een drankje gaan doen in een cafeetje vlakbij het hostel. Dat was erg gezellig! We kookten daarna een lekkere maaltijd van verse pasta (gekocht op de markt die middag) en gingen ’s avonds nog lekker los aan de bar van het hostel. We kamen een stel Ieren tegen die erg gezellig (maar bovenal erg dronken) waren. Het was dus wel een geslaagde avond!

IMG_9777

Het heeft trouwens niet geregend deze dag! Lucky us!

Donderdag

Het was een actief dagje! Na het ontbijt huurden we fietsen om de hele kustlijn van Vancouver af te fietsen. En dat was me toch een mooie tocht! We fietsten langs de kust door Stanley Park en kregen een mooi uitzicht op de Skyline van Vancouver. Echt geweldig!!

IMG_9782

6894db84-aa86-406a-a703-cf7bdc959cd6

Het enige wat mij dus ontzettend ergerde waren de andere fietsers. Blijkbaar kunnen mensen niet overal ter wereld zo goed fietsen als wij doen. Jemig, dat ging toch een partij traag!!! En soms kon je ook niet tussen de toeristen door slingeren, dus was je gedoemd erachter te blijven hangen. Meh.

IMG_9979

Het was toch een fijne fietstocht hoor, ondanks alle slechte fietsers. We hadden nog een korte break in het park waarin ik een stukje ging lopen en vervolgens in het gras ging liggen om van de zon te genieten!

IMG_9933

IMG_9819

Daarna fietsen we nog een aantal bruggen en heuvels op (Vancouver is niet echt vlak. Is wel even wennen voor ons Nederlanders!) en konden we de skyline aan de andere kant van Vancouver ook bewonderen. Zo mooi!
Mocht je ook ooit naar Vancouver gaan?! Fiets dan vooral de Seawall route! Je ziet echt de mooiste dingen aan je voorbij gaan!

IMG_9787

IMG_9904

Bij thuiskomst in het hostel besloten we lekker een drankje te doen op het terras en dat was een goede keuze! We raakten gezellig aan de praat met twee meisjes uit Zuid Korea en dat was echt heel leerzaam en interessant! Ik wist niet zoveel over Zuid Korea, dus het is heel waardevol om verhalen uit te wisselen!
Goed einde van de dag, want daarna gingen we even chillen op onze kamer. Ik was echter zo moe dat ik het gevecht verloor van de slaap. Maar ach, een keertje op tijd slapen is ook niet erg toch…

IMG_9989

 

Vrijdag

Eens ergens anders ontbijten dan in het hostel! Via Instagram had ik de tip gekregen voor een leuk tentje in Downtown Vancouver, dus we wilden dat weleens proberen. Goeie keuze! Lekker en niet te duur gegeten!
Daarna deden we een kleine boodschap voor onze lunch, want we gingen weer op pad. Dit keer niet in de stad, maar net iets erbuiten. We namen namelijk de Seabus richting Noord Vancouver: Richting de bergen! So excited! Onze eerste hike in Lynn Valley!

Eerste indruk was goed! Wel vrij druk, vooral het eerste deel bij de Suspension Bridge. Daarna viel het gelukkig mee en liepen we vaak samen door de wildernis. Het pad was goed aangegeven dus verdwalen was vrijwel onmogelijk! Het eerste stuk was bijna alleen maar naar beneden en aangezien het een ‘valley’ is, kun je vast wel raden hoe het volgende stuk dan liep… Juist ja, omhoog! Dat was wel even aanpoten voor die kuitjes!
Maar het was er prachtig. We liepen langs een riviertje door het bos. Het was toch ook wel een beetje spannend, want er konden beren zitten in het bos… We hebben ze alleen niet gezien (misschien maar goed ook! Van te dichtbij hoeft nou ook weer niet!) Uiteindelijk liepen we zo’n 6,5km door het park. Wel op echt een belachelijk langzaam tempo, maargoed het gaat nou eenmaal niet zo snel!

b9a25ed8-7763-46eb-ae91-520e0bd2d276Hetgeen wat echt gewoon merkwaardig was.. We liepen door het bos en plots rook ik: WIET?! Ben ik in Amsterdam..? Wtf. Waarom in zo’n prachtig bos..?

’s Avonds wilde we naar de Richmond Night Market, een soort food festival net buiten de stad. We hadden er even geen rekening gehouden dat we al ruim 40 minuten in de rij zouden moeten staan om alleen maar binnen te komen!! Echt, wat een belachelijk lange rij! We hadden dus ook geen zin om daar in te gaan staan en gingen weer lekker terug naar het hostel.

Gelukkig zijn onze spullen al helemaal gepakt, want zaterdag gaan we naar onze volgende bestemming, op Vancouver Island: Victoria!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s