Traveling Canada: Victoria

thumb_DSC02322_1024

Victoria; een stad op Vancouver Island. Dat moet toch niet zo groot zijn?, hoor ik je al denken. Maar dat is het dus wel! Vancouver Island is zo ongeveer even groot als Nederland, maar dan met veel minder inwoners. Victoria is een stad in het zuiden. Als je goed op de kaart kijkt feitelijk in de VS (als de landgrens niet zo’n gekke kronkel had gemaakt). Wat we hier allemaal beleefd hebben kun je hier lezen!

Op zaterdagochtend vetrokken we naar Victoria. En nee, niet zomaar met het openbaar vervoer, maar met de auto! Om 10:00uur haalden we onze huurauto op op Vancouver Airport. En wat een auto joh, ik heb nog nooit in zo’n luxe gereden! Sowieso een automaat, dus dat is even wennen. Gelukkig ging het allemaal prima. Zelfs de veerboot op ging echt zonder problemen.

De reis duurde uiteindelijk best lang, want rond 15:30uur waren we pas in Victoria. We settelden in het hostel en besloten eerst maar even te chillen. Het was best een lange dag geweest en afgelopen nacht hadden we amper geslapen door een feestje in het hostel. Waar we niet eens zelf waren geweest. Niet zo heel fijn dus!

Uiteindelijk gingen we de stad in om even wat te eten bij the Old Spaghetti Factory. Dat was een geslaagd idee! Toen we onze buikjes volgegeten hadden gingen we eens kijken of er bioscopen in de buurt waren. The Lion King was namelijk gaan draaien en we waren zo benieuwd! Er bleek een bios te zijn vlakbij ons hostel, maar we hadden nog even de tijd. Gelukkig waren we net een boardroom cafe tegen gekomen, waar je allemaal spelletjes kon spelen. Echt superleuk!

Daarna was het tijd voor de bios! We waren echt helemaal blown away bij de Canadese bioscoop! Cola in zoveel smaakjes dat het je bijna ging duizelen en dan de stoelen…!! Sowieso waren ze ontzettend groot, maar met een knopje op de leuning kon je hem ook nog eens bedienen. Je benen omhoog en je rug naar achter doen. Zo kon je eigenlijk lekker liggen terwijl je naar de film keek. Whaaat? Oké, dat moeten ze ook echt in Pathe gaan doen!!!  De film was ook echt fantastisch trouwens!

Naderhand gebeurde er iets toevallig (zoals dingen hier heel vaak schijnen te gebeuren!) We waren in de toiletten van de bioscoop en werden opeens aangesproken door een ander meisje: ‘Are you from the Netherlands? My husband is Dutch!’ Nou, dat gaf natuurlijk genoeg gespreksstof! We besloten met z’n vieren (haar man dus ook) een pub op te zoeken en gezellig wat te gaan drinken. Dat we uiteindelijk pas om 03:30uur in het hostel terugkwamen geeft vast wel aan hoe gezellig het was!

Wat me hier wel opvalt trouwens is het aantal daklozen (en daarbij ook verslaafden). In Vancouver was dat ook al zo, je ziet ze echt in groepjes zitten. Het schijnt dat dit de enige plek in Canada is waar ze in de winter overleven, dus komen ze hierheen. En hoewel ze niets doen, toch voel je je af en toe niet helemaal op je gemak. En het is natuurlijk ook behoorlijk triest.

Zondag

Whoehoe! Vandaag was een spannende dag, waar we heel erg naar hadden uitgekeken! We gingen namelijk een whale watching tour doen. We hadden de kleine boot uitgekozen voor onze excursie, dat leek ons wel zo spannend. Wel was ik een tikkeltje nerveus; misschien werd ik wel zeeziek?
We kregen grote, dikke pakken aan (op de boot kon het namelijk behoorlijk koud worden) en toen werden we de boot op geleid. Het was een kleintje, we zaten met zo ongeveer 12 personen in de boot) en daar gingen we hoor… De zee op!

Het eerste stukje de haven uit mochten we nog niet zo snel, dus gingen we in relaxt tempo. Daarna maakte de boot echter vaart en joh, dat was tof!! We schoten echt over de golven heen en het ging er soms best wild aan toe! Net alsof je in een achtbaan zat!
Maar dat was natuurlijk niet de reden dat we op die boot zaten, we zochten walvissen. Meestal tijdens een tocht kun je of walvissen (die zitten daar het hele jaar) of orka’s (die reizen tussen California en Alaska)  zien. Beide op 1 trip komt eigenlijk niet echt voor.
De gids, en tevens bestuurder van de boot, zocht naar plekken waar bijvoorbeeld zandbanken waren, daar zat veel vis.

thumb_DSC02322_1024
Eenmaal daar tuurden we de zee af, op zoek naar tekenen van walvissen. Het duurde even, maar opeens wees een Duitser achter ons wild richting een plek links in het water. En hij had gelijk! Daar zagen we een zwarte gedaante net boven het wateroppervlak uitkomen. Een walvis!! Of meer specifiek; een bultrug. Het was echt supergaaf om te zien, ookal zag je natuurlijk niet zo heel veel. Het feit dat daar een walvis zat en dat je daar een stukje van kon zien, was al genoeg! Uiteindelijk hebben we er zo’n 3 gezien!

Een stukje verderop zagen we nog zeeleeuwen, chillen op uitstekende rotsen in het water. Dat zag eruit als een goed leven zeg… We konden er ook best dichtij komen, dat was wel heel gaaf.
Als laatste gingen we een soort baai in. Wat we daar zouden zien, wisten we nog niet. Totdat de gids begon te vertellen dat dit een plek was waar orka’s snel naartoe gingen. Dichtbij de kust konden ze gemakkelijk jagen. Een orka! (Of killer whale) Zouden we die ook nog te zien krijgen?

thumb_DSC02331_1024

thumb_DSC02346_1024

En inderdaad! We zagen vinnen boven het water uitsteken en uiteindelijk kwamen ze zelfs een stukje boven het water uit! Het waren een mannetje, vrouwtje en twee baby’s. Schijnbaar waren ze een beetje aan het spelen en aanmodderen. Volgens de gids was dit een teken dat ze net een kill hadden gemaakt. Het was echt zo gaaf om te zien! Ze zijn zelfs nog een stukje met ons mee gezwommen toen we weer weg vaarden. Zulke geweldige dieren en wij hadden ze van best dichtbij gezien! Dit kon echt niet beter…

Op de terugweg naar de haven begon ik het toch wel echt koud te krijgen. M’n handen en gezicht leken er wel een beetje af te vriezen, maar het was het zeker waard geweest. De drie uur whale watching waren echt omgevlogen. Het laatste stukje kwam de boot nog zo hard op het water terecht dat een van de motoren uitviel en we dus nog maar heel rustig richting de haven konden varen. Ach, extra genieten van het zonnetje maar!

Na het whale watchen gingen we even terug naar het hostel om ons op te frissen en om te kleden (alles was lekker zout geworden door de zeelucht en toch ook een beetje water af en toe). We hadden om 15:30 weer een afspraak in de stad!
Victoria is een stad met heel veel Britse invloeden en wat kun je dan beter doen dan een Britse afternoon tea? Natuurljk, niks dus! Onze locatie was echt geweldig… We konden heerlijk op het terras zitten en genieten van alle hapjes. En dan bedoel ik ook echt genieten. 

Naderhand waren we nogal afgedraaid. Toch een korte nacht gemaakt en best veel gedaan! We besloten dus even terug te gaan naar het hostel en niet echt iets te doen. Kortom, ik viel gewoon in slaap. Wel ’s avonds nog even in de stad geweest en lekker in het hostel spelletjes gespeeld met mede hotelgangers! Mooie afsluiting van onze tijd in Victoria.
Het was een kort bezoek, maar we gaan alweer door naar de volgende bestemming; Tofino!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s