Traveling Canada: Tofino

0A4Z2209

Tofino: Het surfers paradijsje van Canada. En dat was meteen te zien toen we de stad in reden. Klein (zelfs voor onze begrippen), schattig, omringd door stranden en bergen en heel veel surfers! Dus wat gingen wij daar doen..? Juist ja, surfen! Hoe ons dat af ging kun je hier lezen!

Maandag, het begin van de avond, kwamen we aan in Tofino. Het was een hele rit, maar gelukkig wel een mooie. We settelden ons in het geweldige hostel waar we verblijven en besloten zelf lekker te koken. Toen we eenmaal bezig waren hadden we meteen weer aanspraak met andere hostel gangers. Grappig trouwens; een jongen die ik ergens van kende, maar waarvan? Uit het hostel in Vancouver, eerder deze week dus. Super toevallig! Tijdens het reizen gebeuren steeds van dit soort toevallige dingen. Dat maakt het allemaal nog leuker! Die avond besloten we met hem en nog wat anderen te gaan kaarten. Hostels zijn zo leuk!

Dinsdag

De dag waar we zo naar hadden uitgekeken: Onze eerste surfles! We werden al om 08:00uur verwacht bij de surfschool om spullen op te halen en daarna was het regelrecht naar het strand. Daar ontmoetten we onze instructeur, Tom. Een echte surfer; lang haar, stoere, maar erg leuke gast. We trokken onze wetsuits aan (wat een werk was dat zeg, dat is zeker niet makkelijk!) en daarna regelrecht naar het strand.

0A4Z0013

Op het strand kregen we eerst een lesje in secuirity en het surfboard, een warming up en daarna gingen we op het strand oefenen met opstaan op het board. En dat zonder het board… En het was al moeilijk genoeg!
Balans houden, peddelen, borst (heel overdreven) omhoog, vooruit kijken en hup. Opstaan. Poeh, dat was me toch lastig! Ik kreeg het eerst in het zand nog niet voor elkaar.  Ik was er niet zo goed in, maar door blijven proberen. Uiteindelijk gingen we inderdaad ook de zee in om het voor het eggie te proberen!

0A4Z0091

En dat was inderdaad een stuk moeilijker! De golven waren af en toe echt heel hoog en sterk, dus probeer überhaupt maar eens op je board te blijven liggen! Het is echt vallen en opstaan. Maar gelukkig ging het wel steeds beter. In kleine stapjes. Gelukkig hadden we een goede en zeer enthousiaste instructeur die ons vooruit hielp.. We moesten het niet in ons hoofd halen meteen te kunnen staan. Surfen is zo verschrikkelijk moeilijk dat je echt stapje voor stapje je techniek moet proberen te verbeteren. ‘Ticking off the boxes’ als Tom ons zei. De drie uur vlogen echt om! We wilden nog helemaal niet stoppen, maar helaas was de les voorbij.

0A4Z0826

Gelukkig hadden we onze eigen boards en na een korte lunch zijn we het water weer ingegaan. Dan is het nog moeilijker trouwens. Tijdens de les zei Tom welke golf je kon nemen en wanneer je moest peddelen en opstaan. Nu moest je dat dus zelf doen. En als je nog niet precies weet welke golven je het beste kan pakken, tja dan wordt het lastig! Uiteindelijk zelf nog zo’n twee uur bezig geweest. Het was gewoon zo leuk en ik wilde het zo graag kunnen! Want nu lag ik nog golf na golf plat. Na een tijdje raakte ik hierdoor wel gefrustreerd en besloot ik het water uit te gaan. Toen merkte ik ook dat m’n handen deels open lagen… Vast door de sterke golven en het ruwe materiaal van het board. Geen idee, maar het was pijnlijk!

0A4Z0647

We lagen nog even te chillen op het strand, deden daarna wat boodschappen en gingen terug naar het hostel. We waren echt kapot van het surfen (het is serieus een flinke full body workout) en chillde in het hostel gewoon lekker verder. Wat later op de avond nog wel even naar beneden geweest om een potje te kaarten met de Fransen hier in het hostel. Dat kan nog wel voor leuke scenario’s zorgen!

Woensdag

Surfles numero twee vandaag, weer evenveel zin in! M’n handen deden nog wel ontzettend zeer, maar het was gewoon even doorzetten. Ik moest weer denken aan wat Robert Lathouwers me vertelde voor de NYC marathon: Pijn is een emotie Dagmar, die kun je uitschakelen.

0A4Z1987

Dat is dus wat ik deed, ik voelde er tijdens de les weinig van. Misschien was dat ook wel doordat ik het zo ontzettend naar m’n zin had, want ook deze les was weer zo gaaf! We deden even een korte warming up op het strand en oefenden even even de ‘pop up’ (opstaan) op het droge. Dat was weer best lastig, maar met de tips van Tom ging het steeds beter.

0A4Z2053

Daarna weer het water in! De golven waren minder heftig dan de dag ervoor. Veel minder hoog, dat was wel fijn… Het nadeel was alleen wel dat er minder golven waren, dus dat we langer moesten wachten. Maar als er dan een golf kwam ging het wel lekker! Oefening baart echt wel kunst, zoals ze zeggen. Sommige golven gingen echt wel een stukje beter. De volgende kon dan weer echt totaal niet gaan, maar dat maakt niet uit, we hadden er lol in! Ik vond het heel erg moeilijk om op te staan. M’n voorste voet moest verder naar voren, maar die gleed steeds weg. Dus HOP daar lag ik weer zout te happen. Maar… Ook dat ging beter! Uiteindelijk heb ik echt een paar keer gestaan en daar was ik superblij mee! Best wel een beetje trots eigenlijk dat ik zo hard eraan gewerkt heb en he is gelukt. Surfen is echt echt moeilijk, maar ook oh zo gaaf! Echt een hele mooie ervaring.

0A4Z0031

Mn handen waren daarna zo kapot dat ik beter niet ’s middags ook nog eens het water in kon gaan. Ze deden naderhand namelijk ook behoorlijk zeer. Dus we lagen nog even op het strand en brachten daarna netjes onze surfgear terug naar de shop. We kregen ook de foto’s te zien die een van hun fotografen had gemaakt en die waren ZO gaaf!! Zoals je ook wel kan zien in dit artikel. Love it. Echt een mooie samenvatting van onze lessen hier in Tofino.

1747933b-eb7f-4acd-b36d-b32385281423

Na al het surfen vonden we wel dat we wat lekkers hadden verdiend en gingen we naar Tacofino, een soort foodtruck waar je schijnbaar lekkere taco’s kon krijgen. Al at ik een burger. Ha.
En we sloten de laatste avond in Tofino af met een potje ‘Asshole’ met onze Franse vrienden. En dit keer was ik eens niet de asshole, maar de president! Whoehoe.. Just for the record; dat is een kaartspelletje!

Tofino was geweldig.. En eigenlijk wil ik nog niet weg. Maar volgens mij zeg ik dat iedere keer, niet?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s