Traveling Canada: Whistler

ac29211c-3f93-48fa-8bf2-191927e43d88

’s Winters een welbekend wintersport paradijs, ’s zomers de ultieme plek voor extreme sporten. Denk aan; bungeejumpen, helikopter vliegen, skydiven, noem het maar op! In Whistler kun je het vast doen. Is dat ook wat ik heb gedaan? Eehh.. Niet helemaal. Maar ik deed wel andere dingen! Lees maar…

Onze eerste dag in Whistler! We besloten vandaag even wat rustiger aan te doen. We hadden niet echt iets op de planning staan, dus ook weleens lekker. In de ochtend lekker Skypen met familie, goed begin van de dag! Daarna toch maar eens kijken wat we de rest van de dag zouden doen. En dat… Bleek moeilijker dan gedacht! Ja, in Whistler is ontzettend veel te doen, dus keuze genoeg! Maar alles is zo bizar duur!! Je kon echt bijna niets vinden onder de 100 dollar. Belachelijk gewoon! Daar werden we al niet echt vrolijk van… Hadden we toch niet zo heel goed research gedaan van tevoren.

Na veel wikken en wegen besloten we naar Whistler Blackcomb te gaan, een beroemde berg bij het stadje. Daar moest vast veel te doen zijn! Nou, eerst was het echt een hel een parkeerplek te vinden en was ook dat super duur.. Vervolgens konden we bij Blackcomb ook praktisch niks leuks vinden. Behalve de gondola omhoog om te hiken… En ook dat was 72 dollar! We waren beide op z’n zachts gezegd niet blij! Misschien hadden we wat andere verwachtingen van Whistler gehad die nu echt totaal anders bleken.. Wat het ook was, we hadden niet echt onze dag!
We aten een ijsje (maakt veel goed) en liepen wat rond voor we teruggingen naar het hostel. We moesten een beetje uitrusten en ons klaarmaken, want ‘s avonds was er een…

Pubcrawl! Ik was eigenlijk nog nooit op een pubcrawl geweest dus wist niet helemaal precies wat ik moest verwachten.. Maar het was hartstikke leuk! We kregen allemaal een naamsticker met de meest vreemde namen (Bijvoorbeeld Will U. suckmynuts.. Goede ijsbreker wel, zeker met een drankje op!) en gingen een aantal bars af. We raakten eigenlijk meteen al aan de praat met een groep mensen die een tour deden van 10 dagen door Canada (wat moet je hier nou maar 10 dagen?!). Waar ook een Nederlander in zat. Hoe toevallig weer?! Uiteindelijk een stuk of 5 pubs/clubs af gegaan. Er werdt veel gepraat en gedanst, dus uiteindelijk een geslaagde avond van een wat mindere dag!

60c44f67-6346-495d-91a1-d8d0beb1a494

Zondag

Er stond vandaag een toffe dag op de planning, al was het nog niet helemaal zeker of het allemaal wel zou gebeuren! Er was een Ironman (volledige triathlon) in Whistler dus bijna alle wegen waren afgesloten. Of we nu in Whistler Village konden komen was nog maar de vraag! Maar gelukkig konden we opgepropt in de Fiat van onze roomies toch nog de weg op!

In Whistler namen we de Gondola naar de top van Whistler Mountain. De gondola leek me echt verschrikkelijk saai, maar dat was het dus niet! Het uitzicht was gewoon al super! Het laatste stukje richting de top moesten we met een open skilift. Best spannend! Maar het uitzicht boven was echt ge-wel-dig! Bergtoppen zover als je kon kijken.. Heel indrukwekkend! Daar moesten we natuurlijk een hoop foto’s van maken! We hadden ook weer enorm mazzel met het weer. Tot nu toe heb ik in Canada nog maar 1x regen gehad en dat was in de auto richting de ferry. En ook vandaag was weer prachtig weer! Zo zagen de bergen er nog mooier uit! Uiteindelijk namen we de peak to peak gondola richting Blackcomb mountain en ook dat was weer een uitzicht waar je u tegen zegt.. Dat wordt dus ook echt niet saai he, zulke panorama’s!

BFC0CC94-0BDF-4F00-B213-DB0421A4DE3C

Op Blackcomb keken we weer even rond, bespraken we hoe je levend begraven kan worden door Grizzly beren en vooral geen selfie moet proberen te maken met een moose! Dit alles onder het genot van een drankje op de bergtop.. De gondola naar beneden was natuurlijk ook weer spectaculair!

47646fc2-d9d3-417c-9a53-c83c6d33d719

Weer met beide benen op de grond liepen we al snel langs het Ironman terrein, waar een behoorlijk aantal atleten richting de finish rende. We besloten een uurtje te gaan kijken en mensen aan te moedigen. Superleuk ook! En zoveel verschillende mensen! Niet alleen maar jonge mensen met atletische bouw, maar ook 70+ mensen en mensen met een maatje meer, inspirerend hoor! We eindigde de dag met iets te eten in Whistler Village. We hebben weer mooie dingen gezien!!

Maandag

Na een rustige stad van de dag gingen we op weg naar de Joffre Lakes. Goede verhalen over gehoord en Ayla wilde daar heel graag heen. Het was een uurtje rijden vanaf Whistler en het zou een hike zijn van ongeveer 4uur en niet te moeilijk. Opzich een prima tijd. We gingen er dus voor!

Er waren drie punten waar je een mooi uitzicht had tijdens de hike, dus we konden drie (schijnbaar erg mooie) stops houden. Het eerste punt was al na 200m. Een van de blauwe meren die we onderweg tegen zouden komen. Had ik al gezegd hoe geweldig mooi die zijn?!

IMG_0307

Het eerste stuk van de hiken was best easy. Redelijk vlak, dus we konden lekker doorlopen. Al snel werd het echter pittiger! We gingen best flink omhoog. Op een gegeven moment moesten we ook een aantal trappen op, en weer trok ik de conclusie dat m’n conditie echt te crappy is. Maargoed, het uitzicht daarentegen….. Dat maakte alles meteen goed! Wel dachten we even: Als het derde stuk van de hike nog zwaarder is… Hoe gaan we dat dan eigenlijk doen?!

af32f7ec-3708-4b42-98f4-1d653009a8f2

We ploeterden ons wel voort en opeens kwamen we onze roomies tegen! We wisten wel dat zij ook gingen lopen en dat we ze hoogstwaarschijnlijk tegen zouden komen (de hiken ging dezelfde route weer terug), maar toch was het even leuk. Zij zeiden dat we al bijna bij het tweede uitzichtpunt waren en dat het derde deel helemaal niet zo pittig was. Dat geeft de hiker weer moed!

6ef4bf44-7a26-4b69-b511-81ca6003f2e7

Het tweede meer konden we al vrij snel spotten tussen de bomen door. Weer van dat verdomd mooie, blauwe water (gletsjer water he). Eerst kwamen we nog langs een prachtige waterval! Daar moesten we natuurlijk ook even stil staan. Het tweede meer was trouwens net zo mooi als het eerste!

3bcbce97-d45d-487b-a963-7c714e69b6c3

Het derde deel van de hike ging inderdaad minder steil omhoog, maar het was wel lastiger lopen. Er was af en toe niet eens een pad! Je moest maar je weg zoeken over alle rotsen en boomtakken heen. Het was ook wat modderig, dus uitkijken dat je niet uit zou glijden! Maar het voelde eigenlijk wel avontuurlijk.. En toen we eenmaal boven waren, bij het laatste meer, was je ook die modder en die stenen vergeten. Of nouja, een soort van… Je moest eerst nog een hoop stenen over klimmen om überhaupt bij het meer te komen! Maar wederom; prachtig!

b9c1b228-1947-4877-9389-e3c7f55ad5e2

b553719c-34a3-4a30-83bd-f4f77f64fb85

We zochten een mooi plekje om te zitten, met alleen wat Aziaten in de buurt, dus dat viel mee met de drukte. En toen besloten we dat het wel heel cool zou zijn (letterlijk trouwens) om in het meer te gaan zwemmen. Ik bedoel hey, zwemmen in gletsjerwater, dat is toch tof?!
We trokken dus gewoon onze kleding uit en hopten in ons ondergoed naar de waterrand. Eerste teen erin en het was KOUD!! Ik hoor je al denken; wat had je anders verwacht? Maar toch… Gelukkig gleed ik uit over een steen, plonste het water in en was dus meteen door. Het was heel tof, maar we hebben het toch niet zo heel lang volgehouden!

Gelukkig waren we daarna zo droog. We namen plaats op een steen en het zonnetje deed het werk. We aten lekker onze lunch op de mooiste lunchplek ooit en genoten nog een uurtje van het uitzicht en de stilte. Het geluid van het water dat tegen de stenen klotst heeft toch wel iets!

IMG_0291

Daarna besloten we weer lekker terug te lopen. Downhill was af en toe nog best wel pittig, je moest goed uitkijken waar je liep. Zeker met die stenen! Maar het ging in ieder geval sneller! Bij het einde van de hike kwamen we nog wat mensen tegen die met een Ironman Finisher shirt aan het lopen waren. Excuse me? The day after gaan die nog even zo’n hike doen? Je moet er maar zin in hebben!

IMG_0285

Na de hike gingen we nog even naar Whistler Village en zaten daar nog lekker op een terras mensen te kijken en de dag te bespreken. We waren lekker in de buitenlucht bezig geweest, dus vrij moe. Het was dus geen straf om lekker op tijd terug te gaan naar het hostel en nog een beetje te chillen.

Morgen reizen we alweer verder naar de volgende bestemming. Ondanks dat we eerst niet zo heel positief waren over Whistler (zacht uitgedrukt) kan ik nu wel zeggen: Whistler, you proved us wrong!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s