Traveling Canada: Clearwater

6f1b6446-0885-4df4-bffc-75e4f952813c

Misschien niet een plaatsje wat meteen in je opkomt als je denkt aan Canada. Bij ons dus ook niet… We wilden vooral een kijkje nemen in het Wells Gray Provincial Park, waar je enorm goed scheen te kunnen hiken en verschillende watervallen kon bezichtigen. Dus zochten we accommodatie in die buurt. Uiteindelijk vonden we een ranch.. En wat voor een!

Dinsdag

Vandaag bestond vooral uit muziek luisteren in de auto en genieten van de voorbij zoevende omgeving (en een beetje slapen als je niet hoefde te rijden) De reis van Whistler naar Clearwater was zo’n 6uur, dus best lang! We waren wel veilig aangekomen hoor! We verbleven hier dus op een soort ranch. Er was een hoofdgebouw, de saloon. Waar je ‘s avonds ook kon eten. Er liepen twee enorme honden rond; Scotch (Hoe leuk!) en Sira. Die de wacht hielden bij de deur.. Of gewoon om aandacht kwamen vragen. De man des huizes liep ook rond met zijn cowboyhoed. Geweldig toch?!

De saloon was de enige plek met WiFi! (Ohnee!!?) dus die hebben we maar gekocht. Wat moeten twee meiden in de 21e eeuw zonder social media? Maar even serieus.. We sliepen in onze eigen cabin. Geen WiFi dus, geen bereik, stromend water of elektriciteit. Voor de wc en de douche moesten we een stukje buiten lopen. En nu komt het spannende: Het zit hier vol met beren! Zo wordt een nachtelijk plasje een behoorlijk avontuur he?! Ik wist niet of ik wel durfde! De cabin was simpel, maar erg leuk! We hadden twee stapelbedden dus we konden eens allebei onder slapen. Een lampje op zonne-energie, aan alles was gedacht. Wij zouden ons hier vast wel vermaken!

0239ef22-5394-4113-a3cc-53817160f102.JPG

Woensdag

Wat had ik beroerd geslapen vannacht zeg! Onze cabin was helemaal prima, maar ik had steeds het idee dat er iets binnen rond vloog.. Een vleermuis ofzo? Rond 05:00uur was ik het zat en heb ik gezocht, maar niks te vinden! Tijdens het ontbijt (echt een superchill ontbijt buffet trouwens. Deze ranch is zo fijn!) zei de man des huizes dat ze heel veel grote uilen hadden hier in de buurt en dat er misschien eentje buiten zat… Of misschien had ik het wel gedroomd, dat kon ook. (ik weet zeker van niet!!)

We vroegen meteen even wat tips aan de eigenaren, want we wilden vandaag graag gaan hiken. Er was een hele mooie hike, vertelde de man. Ja er waren wel grizzlyberen (das dus de agressieve soort), maargoed he.. Als je gewoon tegen elkaar bleef praten kwamen ze toch niet in de buurt! Zo apart hoe mensen hier over die beren praten. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is!

Onze eerste hike was richting de Moul Falls, een waterval in de buurt. Volgens het echtpaar van de ranch konden we achter de waterval langslopen, dat klonk tof! Het was een mooie wandeling. Een beetje glooiend, met aan het einde nog behoorlijk wat stenen op het pad. De waterval zelf was echt prachtig! Er liep inderdaad een paadje achterlangs.. Wat ik niet verwacht had (heel stom natuurlijk) is dat je zeiknat wordt als je achter een waterval langsloopt! En rennen kon ook niet. Het pad was smal en ik had m’n bril afgezet. Maar hoe gaaf was het zeg! En zie die foto dan! Ik ben zo klein en nietig.. Uiteindelijk zijn we zo’n anderhalf uur bezig geweest met deze wandeling. Prima te doen!

EE5B53AB-97A6-47B0-A51A-189F361287D5.JPG

D1FED482-0958-4879-AF0A-906536C0036C.JPG

Daarna gingen we door naar Trophy Mountain, je weet wel.. Met al die grizzlyberen. Daar moesten we eerst 15km omhoog rijden over het meest beroerde pad… Stiekem hoopten we hier al een beer te zien, lekker veilig vanuit de auto. Al weet ik niet of ik wel was gaan hiken als we er toen al eentje tegen waren gekomen! Het eerste stuk voelde ik me totaal niet op m’n gemak. Ik was steeds goed aan het luisteren en kijken of ik ze niet zag. Het was best spannend! Maar behalve een best wel apart uitziende vogel en wat andere mensen kwamen we niks tegen. (Gelukkig maar?!)

Deze hike was echt weer totaal anders dan de vorige! (Eigenlijk zijn ze tot nu toe allemaal zo verschillend, echt ontzettend leuk!) Eerst liepen we door een best dik begroeid gebied (niet prettig dan kun je de beren niet zien). Over een smal paadje dat stug omhoog liep. Daarna kwamen we bij hetgeen we voor gekomen waren; de meadow. De eigenaar van de ranch had verteld dat we geluk hadden en deze dus precies kn bloei zou staan, hij had geen ongelijk! Allemaal bloemetjes zover je kon kijken. Met op de achtergrond bergtoppen. Echt geweldig mooi!

77e1164f-6772-4c1f-aba6-7d32fcb26dff.JPG

De terugweg was wat minder erg trouwens. We liepen lekker naar beneden en waren zo druk in gesprek dat ik niet meer aan de beren dacht! Toen we terugkwamen waren we allebei zo moe dat we even een middagdutje deden, lekker gingen douchen en daarna nog even Clearwater in gingen. Maar dat was ook niet veel, kun je niet eens een stad noemen!

10c91982-2776-4165-b686-d5fe876dcd22.JPG

’s Avonds deden we lekker rustig aan en zaten we een beetje in de saloon te lezen. Blijkbaar ging die dus om 21:00uur dicht, wisten wij veel. Wij zaten daar om 21:30uur nog wel lekker! De cowboy man kwam zelfs nog even met een biertje bij ons staan. Superleuk daar! We maakten het niet te laat, want morgen was weer een reis dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s