Traveling Canada: Jasper

548115F2-B7AB-4D97-B16D-8DFA8C18BDB1

Jasper, blijkbaar een van de mooiste plekjes in Canada, of tenminste, dat is wat ik vaak hoorde. De afgelopen dagen was dat onze bestemming, dus kon ik mooi kijken of dit klopte! Donderdag

Vandaag hadden we weer een reis dag, dit keer van Clearwater naar Jasper. Het was zo’n 4uur rijden dus vergeleken met onze vorige keer was het te doen! 

We hadden eerst een lekker ontbijtje op de ranch en doken toen de auto in.

Het was opzich een lekkere rit. We konden eindelijk vrijwel de hele weg zo’n 100km per uur rijden. Dat kon over de eerdere bergweggetjes niet zo makkelijk! Wat ik niet snap trouwens; de grote snelwegen hier hebben allemaal maar 1 baan!! Dat kun je je toch niet voorstellen, dat bijv de A2 maar 1 baan zou hebben. Maargoed, hier is het natuurlijk minder druk! Wel wat mooie landschappen voorbij zien komen trouwens.

We arriveerden rond 2uur in Jasper, maar door het tijdsverschil (in Alberta een uur later dan BC) was het al 3uur. We deden wat boodschappen en settelden ons in het hostel. 

‘S avonds deden we het lekker rustig aan en keken een filmpje op Netflix. Moet ook kunnen toch!

7D175630-8B9F-4776-ACA6-E0399158A5D2.jpeg

 

Vrijdag

Superleuke dag waar ik echt heel veel zin in had. We gingen namelijk paardrijden! Dat stond dus echt al jaren op mijn bucketlist en eindelijk was het zo ver. Om 10uur zouden we vertrekken vanaf de Jasper Riding Stables.

Iets voor die tijd kwamen we daar al aan. Ik kreeg mijn paard toegewezen; Bart. Ik moest er wel om lachen, leuke naam.

4E40952F-0CB3-4DDE-96B0-21B2CE33F51B

Al snel gingen we de trails op en dat was wel een uitdaging! Voor de paarden dan he, niet voor mij. Het had de afgelopen tijd bijna non stop geregend in Jasper (gelukkig nu niet meer) en er lag dus ontzettend veel blubber. Bart had af en toe dus wel moeite om de weg te vinden. Ik liet hem maar zijn gang gaan, hij weet beter waar hij zijn hoeven neer moest zetten dan ik. En ik wilde liever ook niet dat hij weg zou zakken in de modder of over boomwortels zou struikelen! Hij vond steeds weer alternatieve paadjes, want hij wilde liever ook geen vieze hoeven! 

52737C42-6D6C-4153-A463-BA893A72232F.jpeg

De omgeving was echt bizar mooi. We gingen door de bossen en liepen langs een mooi meer. Onze gids vertelde ons ook leuke dingen over het park, de pony’s en het wildlife dat daar rond liep. (Dat ze dus regelmatig beren op haar pad tegenkwam die dan niet van hun chillplekje op wilden staan). Het was echt een superleuke ervaring! 

Toen we eenmaal terug kwamen in het hostel waren we allebei best moe en hadden we wat spierpijn! (Het is voor mij ook lang geleden dat ik op een paard heb gezeten… Dus we gingen eerst maar eens lunchen. In de keuken raakte ik aan de praat met een jongen die een lange trail hike deed in de Rockies. Ruim 1000km in 43 dagen! Hallooo, dat is pas bikkel. Ik doe dat hem niet na hoor!

Maar, de middag bestond vooral uit lekker socializen met mensen in het hostel en een beetje chillen. Daar waren we echt even aan toe. 

’s Avonds gingen we nog even een rondje rijden. We hadden namelijk gehoord waar we (rond een uur of 7) beren zouden kunnen spotten. En wat denk je? Ze waren er natuurlijk niet. Dat was even jammer! Hopelijk gaan we ze nog wel zien!

Zaterdag 

Vandaag was zo’n dag… Die niet zo goed begon! Ik werd namelijk wakker door hey stel Indiërs dat dus al iedere dag ontzettend veel lawaai maakt. Ze bellen ‘s ochtends in de kamer, slaan met deuren.. terwijl je nog ligt te slapen. Irritant! Gelukkig waren ze na een tijdje weg en konden we vredig blijven liggen, net iets langer dan normaal.

BC3EF4BB-602A-4D9F-8FC5-B81474B2FF90.jpeg

We besloten vandaag naar Maligne Lake te gaan, een 22km lang meer een uurtje rijden van Jasper (Jep, voor Canadese termen nog dichtbij). Scheen een heel mooi meer te zijn! Maar toen we daar aankwamen regende het!! En oke, we kunnen niet klagen. In drie weken is dat de enige regen die we tot nu toe hebben gehad, maar het was even balen. Het meer zag er, zo grijs, toch wat minder mooi uit. We lieten ons echter niet uit het veld slaan en besloten een stukje te lopen.

Uiteindelijk werd het zelfs weer droog, na een halfuurtje! We besloten een kano te huren en een uurtje te gaan peddelen. Dat vloog dus echt voorbij en to be honest, we waren er nog best goed in! En het was natuurlijk machtig mooi om op zo’n enorm meer rond te dobberen. 

178186E8-D00F-4A5B-87E4-16C2E80483D2.jpeg

 

Daarna reden we een stukje door naar de Canyon om nog een kijkje te nemen. Onderweg kwamen we Elk tegen, een soort grote herten. Die stonden gewoon naast de weg. 

A728A045-EF23-48FC-BEF5-D363B0C55F93.jpeg

En berggeiten. Die liepen dus op de weg. They just didn’t care. Op hun dooie gemakkie. Ik moest rustig rijden, voor als ze opeens besloten een andere kant op te gaan! Das toch bizar? Vind je in Nederland niet hoor…

041BC31E-3B04-4E7F-9180-2FE6FB021951.jpeg

Bij thuiskomst moesten we weer even onze foto’s en video’s ordenen (dat kost een hoop tijd!) en opeens kwam er een nieuw koppel binnen in onze kamer. Jahoor, Nederlands. Wel erg gezellig! Na een tijdje gekletst te hebben besloten we met hun en ons Canadese kamergenootje een hapje te gaan eten in Jasper. (Met geweldig uitzicht, het leek net een foto op de achtergrond) Van het eten kwam een drankje buiten bij het hostel..

BBD12D25-2221-40AF-8288-D35632E7EEF9.jpeg

En zo werd een dag die niet zo goed, met lawaai en regen, begon toch nog fantastisch leuk! 

Helaas is het alweer tijd om jasper te verlaten. Het was een geweldige plek en we hadden er zeker meer tijd kunnen doorbrengen! Uitzichten die je wel bijblijven. Wat wel opviel trouwens was dat op veel plekken de helft van de bomen dood was. Van veraf zag dat er best mooi uit, maar toch wel zonde. Schijnt een soort ziekte te zijn ofzo. Verder echt prachtig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s