Recap: Tri Bosbaan

9b861e44-7fff-4f86-b724-c2d2acbd45bb

Enorm buiten mijn comfortzone, maar toch al een tijdje op mijn bucketlist (misschien daarom?): Een sprint triatlon. Het leek me zo gaaf om daar eens aan mee te doen! Maar voor iemand die voor geen van de drie sporten een supertalent heeft, is het nog best een stap! Maar ik ging toch de uitdaging aan afgelopen zaterdag! 

Het duurde even voor ik mezelf uiteindelijk toch inschreef. Want… Ik kon helemaal geen borstcrawl en zwom dus echt heel erg langzaam! En ik had al in tijden niet zoveel meer gelopen, dus dat kon ik ook niet meer. Fietsen ging ook niet snel en ik had ook niet echt een goeie fiets. Heel veel redenen om te noemen dus om afgelopen zaterdag niet te starten tijdens de Tri Bosbaan in Amsterdam. Een reden om het wel te doen? Ik wilde het graag! Dus dan moet je misschien maar eens de sprong wagen! 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen!

En daar stond ik dan, afgelopen zaterdag. Aan de kant van de bosbaan, in m’n Decatlon trisuit (en serieus, ik denk dat de helft van de mensen die droeg) aan de rand van het water waar ik zo in moest springen. Eerst was het een hoop stickers plakken; drie op m’n helm, een op m’n fiets en dan het startnummer zelf nog. Ik had mijn eigen plekje in de transition area al ingericht, met een beetje hulp van mijn buurvrouw die al wat meer ervaring had. En nu was het wachten op de start. Gelukkig wel met mijn superkleine supportteam!

387a840c-ec0c-4bd5-94d4-e6cd47c58724

Tijd om het water in te gaan en het was KOUD! Holy sh*t. Had ik natuurlijk kunnen verwachten, maar het was wel even doorbijten. Het zwemmen startte vrij chaotisch. Overal armen en benen. Kreeg een paar rake trappen toen ik de startboei passeerde, maar ik was onderweg! Een probleempje was dat ik mijn ademhaling totaal niet onder controle kreeg, dus ik hield mijn hoofd maar krampachtig boven water.
Mijn grootste angst was hier om als laatste te eindigen, maar tot mijn verbazing zwom ik met mijn schoolslag niet eens achteraan! Het was wel pittig, met de hoeveelheid wind die er stond. Zeker het stukje wind tegen kreeg ik veel water in mijn gezicht en kuchte de halve Bosbaan vervolgens weer uit. Verder ging het eigenlijk best prima! Het was een stuk minder eng als ik had verwacht en zeker niet als laatste klom ik het water uit.

Om vervolgens amper te kunnen lopen! Wat was dat lastig zeg.. Mijn benen voelden echt als lood. Dus in tegenstelling tot die super goede triatleten die meteen naar hun fiets renden, kon ik alleen maar strompelen. En nog naar de verkeerde rij spullen ook, daar stond mijn fiets helemaal niet! Eenmaal gevonden trok ik rustig mijn fietsschoenen aan. Daar had ik wat moeite mee, want het begon opeens keihard te hozen!! Maar bikkel als ik ben schoof ik mijn fiets uit het rek en begon ik aan mijn tweede onderdeel.

Vier rondjes van 5km rondom de Bosbaan. Voor ik aan mijn rondje begon stond mijn supportteam me al toe te schreeuwen, in de regen.. En dat was de volgende rondjes niet anders! Wat een diehards he, superleuk!
Het fietsen ging me eigenlijk prima af. Al moest ik in sommige bochten wel flink gas terugnemen, het was behoorlijk glad. Naar mijn idee kwam ik met zoveel wind echt amper vooruit, maar het ging niet om tijd. Niet druk maken dus! Af en toe scheen het zonnetje, maar een aantal keer ging het ook verschrikkelijk regenen. Opzicht was dat niet zo heel erg, maar mijn schoenen en sokken zaten zo vol regenwater. Dat was minder chill!
Een stukje verder fietste een meisje op een niet heel ander tempo dan ik, dus die wilde ik in mijn vizier blijven houden en dat is redelijk gelukt. Ik had sowieso geen idee of ik heel erg achterop lag, doordat het vier rondjes waren ging alles een beetje door elkaar. Je kon niet zien wie er eerste of laatste was, dus dat was wel fijn!
Van tevoren was ik best zenuwachtig door alle regels bij het fietsen. 15m afstand bewaren van je voorganger, niet voorbij de balk fietsen bij de transition zone (dan ben je meteen gediskwalificeerd), ik dacht dat ik het nooit zou onthouden. Maar gelukkig is alles goed gegaan! Het laatste stukje was over een heel blubberig pad. Maar het bleek al dat ik toch al helemaal onder zat, dus het maakte niets meer uit!

c07ce04b-e4df-46d2-91bc-08dc5faca693

Fiets weer terugzetten in de transition zone, loopschoenen aan en weer op pad. Ondertussen was ik al zo aan het soppen in mijn schoenen, dat ik ze niet eens fatsoenlijk aankreeg. Maar het lukte en ik kon beginnen aan het laatste onderdeel, de 5km loop. Vijf rondjes van 1km dit keer. Dus wederom kon je niet zien of je voor- of achteraan liep en ieder rondje zag ik mijn supporters. Ik vond het eigenlijk wel fijn zo, die kleine rondjes!
Het was pittig, zeker omdat er nog een kleine helling naar boven was en ik natuurlijk al twee onderdelen had gehad. Soms wilde ik heel graag wandelen, maar dat mocht ik echt niet van mezelf! Gelukkig heb ik dat gered, met een korte stop bij de waterpost wel trouwens. Maar dat is niet erg! Na het laatste rondje mocht ik afslaan naar de finish en JOEHOEEE ik had het gehaald!!!

921c9625-ecfd-48d1-9f56-e2c91b92577f

En hoe!! Ik had het idee dat ik zo langzaam liep en fietste, maar blijkbaar was dat maar schijn. Ik ging sneller dan ik de afgelopen tijd heb getraind! En dat zelfs met alle drie de sporten achter elkaar. Laatste met het zwemmen? Neehoor! Ik was hier echt mega blij mee! Ik dacht dus boven de twee uur te eindigen, maar…

Totale tijd: 1:47:38
Zwemmen: 18:44min
Transition 1: 05:14min
Fietsen: 47:03min
Transition 2:04:42min
Lopen: 31:57

Happy me!!!

Een medaille, wat foto’s en heel veel knuffels later liep ik weer naar de transition zone om mijn spullen op te halen. Daarna eerst maar eens op zoek naar een kleedruimte want ik was vies, koud en nat. Gelukkig was die er (na lang zoeken), zelfs met een douche! Ideaal! We sloten deze (voor mij geweldige dag) af in een restaurantje om gezellig met elkaar te lunchen. Ik kan je vertellen; dat gaat er wel in!

47136772-5209-49F1-BC6D-E338EE150371

Jeetje wat was (en ben) ik trots dat ik dit toch gedaan heb! Zo zie je maar weer; ga ervoor en het kan zo maar lukken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s